back

22 січня 2018

«Єднання за ради незалежності»


Сьогодні, 22 січня у Корюківському історичному музеї відбувся відеохронограф «Єднання за ради незалежності», присвячений історії національно-визвольних змагань в Україні на початку XX століття, боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність України.

В заходах взяли участь заступник голови райдержадміністрації Володимир Полубень, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міської ради Ірина Наумчик.

22 січня 1919 року навіки вкарбувалося в історію українського народу, як величне національне свято.

Саме в цей день проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, який увійшов в історію українського народу, як свято національної єдності. Цей день є символом об’єднання України. Він стверджує нерозривний зв’язок між усіма поколіннями борців за її волю і незалежність, демонструючи перед усім світом неподільність української землі і непохитність та монолітність української нації.

Науковий співробітник міського історичного музею Андрій Науменко розповів про перебіг подій Національно-визвольних змагань 1917-1921 рр. та звернувся до історичного факту проголошення Акту Злуки, що відбувся 22 січня 1919 р. у Києві на Софійській площі. Гості заходу переглянули матеріали «Велика Злука УНР і ЗУНР 22 січня 1919 р.», історичні фотографії та документи.

Лише у єдності наша сила, і лише наполегливий, цілеспрямований рух уперед дасть змогу побудувати нам сильну й високорозвинену державу.









Відділ організаційно-інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю

вапр
ууц
цуе
еку
паврва