back

14 грудня 2017

У районі вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС


14 грудня, згідно Указу Президента України, відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС – День ліквідатора. В цей день українці згадують ліквідаторів та доземно схиляються в подяці перед живими героями, перед пам'яттю померлих від радіаційного смерчу.

Чорнобильська біда назавжди лишиться в пам’яті, хоча минуло вже більше трьох десятиліть. Але Україна повинна пам’ятати про подвиг ліквідаторів, а наші нащадки - якою ціною дісталася перемога над техногенною стихією.

Сьогодні, 14 грудня, біля пам’ятника Героям-Чорнобиля відбувся мітинг з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

В знак вшанування всіх жертв Чорнобильської катастрофи квіти до пам’ятника «Героям Чорнобиля» поклали голова райдержадміністрації Олексій Мірошниченко, перший заступник міського голови Олександр Савченко, керуюча справами виконавчого апарату районної ради Людмила Охріменко та голова громадської організації «Союз Чорнобиль» Микола Скотар.

До всіх присутніх звернувся голова громадської організації «Союз Чорнобиль» Микола Скотар, розповівши всім присутнім, що ліквідатори ціною свого здоров’я та подекуди і життя, зупиняли поширення радіації. Сьогодні, у цей день, ми повинні пам’ятати не лише тих, хто відійшов у краще життя, а й дякувати тим, хто сьогодні з нами. Ми повинні їх пам’ятати і передавати цю пам’ять нашим дітям. Такі трагедії не закінчуються одним днем. І ми повинні робити все, щоб у майбутньому такі страшні речі не повторювались».

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять про загиблих ліквідаторів.

Наостанок, чорнобильці, вже традиційно, зробили на згадку загальне фото біля пам’ятного знаку.















Сектор організаційної роботи
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва