back

11 жовтня 2017

Звернення до батьків


Щорічно на Чернігівщині виникають пожежі, надзвичайні події, внаслідок яких діти отримують різноманітні травми, або ще гірше - втрачають життя.

У осінньо-зимовий період основними причинами дитячого травматизму й трагічних наслідків є гра з вогнем чи піротехнічними виробами, самовільне користування печами, газовими або електричними приладами, порушення правил перебування на льоду водойм, недотримання заходів безпеки в разі виявлення боєприпасів або інших підозрілих предметів. Часто біда трапляється коли діти залишаються без належного нагляду дорослих і в пошуках розваги вигадують небезпечні ігри.

Це вказує на те, що підростаючому поколінню необхідно роз’яснювати до яких тяжких наслідків призводить порушення заходів безпеки та, як себе поводити, щоб уникнути лиха. Незнання елементарних правил безпеки - першопричини сумних та трагічних наслідків.

Шановні батьки!

Управління ДСНС України та Управління освіти і науки облдержадміністрації звертаються до Вас з проханням не залишати дітей без відповідного нагляду та частіше контролювати їхні розваги. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, правила поведінки на водоймах, під час користування пічним опаленням, електричними та газовими приладами, піротехнікою тощо. Періодично виділяйте декілька хвилин для відвертої розмови з дітьми, адже потім цей час вимірюватиметься ціною життя. Пам’ятайте, що безпека Ваших дітей залежить, насамперед, від Вас самих!


Т. в. о. начальника Корюківського РС
У ДСНС України у Чернігівські області
М.С. Кобець
вапр
ууц
цуе
еку
паврва