back

26 липня 2017

Чекаю подальших кроків із посилення безпеки та викорінення корупції - Президент призначив нового керівника Держприкордонслужби Петра Цигикала


Президент Петро Порошенко призначив новим керівником Державної прикордонної служби України генерал-лейтенанта Петра Цигикала і представив його колективу відомства.

«Чекаю від нового керівника Служби подальших кроків розвитку Прикордонної служби, із посилення безпеки, підвищення ролі прикордонників щодо захисту країни як на Сході, так і на Заході, щоб зупинити тих, хто не з добром до нас приходить», - зазначив Глава держави. Відомство також має підтримувати комфортні умови для законослухняних громадян, які подорожують до Європи без віз, і рішуче викорінювати корупцію, наголосив Петро Порошенко.

«Бажаю новому очільнику Державної прикордонної служби України і всьому вашому колективу нових професійних успіхів в ім’я України», - додав Президент.

Глава держави окремо подякував за службу колишньому очільнику відомства Віктору Назаренку, який йде у відставку за станом здоров'я. Президент відзначив його роботу із розбудови Держприкордонслужби у непрості часи. Та повідомив, що призначив Віктора Назаренка своїм радником.

Петро Порошенко відзначив професіоналізм прикордонників, які в умовах війни і військової агресії блискуче себе проявили під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України.«Більше 2 тисяч прикордонників зараз несуть службу в зоні АТО з ризиком для життя, захищаючи кожен клаптик української землі, захищаючи український народ не лише від агресії, а й від зброї, наркотиків, контрабанди, яку через лінію зіткнення намагається перекинути агресор», - підкреслив він.

Окремо Президент відзначив ефективну міжнародну співпрацю в умовах, коли партнери України допомагають налагодити інтегроване управління кордоном, відкрити кордони на заході і забезпечити захист рубежів на Сході, а також під час роботи для запровадження безвізового режиму Європейським Союзом для українців.

«Це величезне наше надбання, яке могло бути дискредитоване, якби не була активізована добра і якісна робота українських прикордонників, починаючи з 11 червня 2017 року, коли двері ЄС, кордони Європи були відкриті для власників біометричних паспортів», - зазначив Петро Порошенко.

Глава держави також відзначив виконання поставлених завдань щодо соціального захисту прикордонників, адже за останні три роки військовослужбовцям було надано більше шестисот квартир, і наразі продовжують зводиться об’єкти житлового будівництва.

«Дякую Вам, шановний Вікторе Олександровичу, за цю самовіддану і високопрофесійну службу, за міцний і професійний колектив, який Ви з гідністю передаєте новому керівнику», - додав Президент.

Колишній голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко подякував Президенту, Міністру внутрішніх справ, колективу відомства та журналістам за роботу і співпрацю. «Я вдячний долі за те, що вона дала мені можливість служити під керівництвом Верховного Головнокомандувача разом зі своїми колегами, колегами з суміжних відомств, разом з кожним прикордонником і з кожним громадянином України в надскладний період», - сказав він.

«За всю багатовікову історію, яку має Україна, реальну незалежність вона має вперше останні три роки. Чому? Тому, що Президент нами керує, Уряд допомагає, не байдужі депутати допомагають, Міністр нас правильно спрямовував. Але найголовніше - бажання кожної людини захистити свій край, бо ми велика українська родина», - додав Віктор Назаренко висловивши впевненість, що виправдав всі сподівання під час своєї служби та у виконанні поставлених завдань.

Новопризначений голова ДПСУ Петро Цигикал подякував Президенту і всім присутнім за довіру і запевнив у відданій службі Україні в охороні її кордонів. «Високу планку, яка була піднята нині вже генералом армії Назаренком в протидії всім загрозам, які існують на державному кордоні, ми будемо з честю тримати», - сказав він.



Прес-служба Президента Ураїни

вапр
ууц
цуе
еку
паврва