back

04 липня 2017

Про стан розвитку тваринництва та рослинництва в районі – на нараді з керівниками сільгосппідприємств


На порядку денному чергової наради з керівниками сільськогосподарських підприємств району, яку провів голова райдержадміністрації Олексій Мірошниченко 3 липня, розглядалось ряд актуальних питань функціонування галузі.

Проаналізувавши кількісний склад великої рогатої худоби в сільських господарствах району, головний спеціаліст відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Василь Кравченко висловив пропозиції щодо його збільшення. Зокрема, керівникам підприємств було запропоновано розпочати закупівлю молодняку ВРХ в населення, заборонити продаж ВРХ мало вагових кондицій та покращити стан відтворення і збереження ВРХ. Василь Кравченко також зазначив, що станом на 1 червня поточного року в сільськогосподарських підприємствах району всього утримується 3982 голови ВРХ, що складає 111% до програми соціально-економічного розвитку та 93% до відповідного періоду минулого року.

Про ветеринарно-профілактичні заходи в господарствах щодо збереження поголів’я ВРХ зазначив начальник Корюківської районної лікарні Державної ветеринарної медицини Олександр Ващенко. Він доповів ситуацію по захворюваності на африканську чуму свиней, сказу тварин, акцентуючи на заходах боротьби з цими хворобами. Також звернув увагу на особливі заходи з дезінфекції тваринницьких приміщень. Олександр Ващенко наголосив на обов’язковості щеплення собак і котів проти сказу у приватному секторі.

Актуальним на сьогодні є питання забезпечення протипожежного захисту місць збирання, переробки та зберігання врожаю, на чому наголосила начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Тетяна Олійник.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва