back

15 червня 2017

Районний центр занятості інформує


Про неформальне навчання

Наказом Мінсоцполітики від 13.05.2017 № 783 унесено зміни до наказу Мінсоцполітики від 23.12.2013 № 886: доповнено Перелік робітничих професій, за якими здійснюється підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями.

Підтвердити результати неформального професійного навчання зможуть:

електрозварник ручного зварювання 2-6 розрядів (код КП 7212);

продавець непродовольчих товарів 3-5 розрядів (код КП 5220);

слюсар-ремонтник 2-6 розрядів (код КП 7233).

Нагадаємо, що можливість, як працівникам, так і безробітним, підтвердити результати неформального професійного навчання за робітничими професіями передбачена статтями 34 та 35 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 № 5067-VI (далі — Закон про зайнятість). Організовує роботу з підтвердження професійної кваліфікації за результатами неформального професійного навчання за робітничими професіями Державна служба зайнятості та її територіальні підрозділи (ст. 22 Закону про зайнятість).

Наразі таке право мають:

кухар 3-6 розрядів (код КП 5122);

зварник 6-8 розрядів (I-III рівні кваліфікації) (код КП 7219);

охоронник 1-2 розрядів (код КП 5169).



Про онлайн – курсів «Prometheus»

Корюківський районний центр зайнятості пропонує всім охочим та бажаючим ознайомитись з українським громадським проектом масових відкритих онлайн – курсів «Prometheus».

Мета даного проекту – безкоштовно надати найкращі навчальні можливості кожному громадянину України.

Список безкоштовних онлайн – курсів, які рекомендовані Державною службою зайнятості України, включає в себе «Підприємництво», «Аналіз даних», «Як знайти роботу своєї мрії», «Основи програмування» тощо. На сьогоднішній день Prometheus пропонує 35 безкоштовних онлайн-курсів для аудиторії 230 тис. слухачів.

З інформацією про повний перелік курсів можна ознайомитись за посиланням – https://prometheus.org.ua.

Треба відмітити, що такий формат он-лайн навчання представляє собою комбінацію заздалегідь записаних відео лекцій, інтерактивних завдань і форуму, на якому слухачі можуть ставити запитання й отримувати відповіді від викладачів – найкращих лекторів і практиків країни. Відтепер можна вивчати програмування на онлайн-курсах Гарварда та КПІ, підприємництво – у викладачів Стенфорда і Києво-Могилянської бізнес школи, нюанси пошуку роботи – у експертів порталу Rabota.ua.

Слід відзначити великі переваги платформи Prometheus, особливо високий кваліфікаційний склад викладачів і при цьому БЕЗКОШТОВНІСТЬ навчання – захмарні ціни не стали на заваді отримання нових знань, зручність навчання – відео лекції, тести та форми доступні цілодобово. Ці та багато інших переваг є вагомим пріоритетом для проходження курсів саме на платформі Prometheus.

Тож, запрошуємо на навчання!

вапр
ууц
цуе
еку
паврва