back

19 травня 2017

Про основні засади реформування держслужби та служби в органах місцевого самоврядування – на тематичному семінарі


В Україні триває процес децентралізації влади, в рамках якого утворюються об’єднані територіальні громади. Врегулювати питання проходження служби в органах місцевого самоврядування зможе Закон, проект якого наразі доопрацьовується.

Роз’яснення з основних положень законопроекту посадовим особам органів місцевого самоврядування та держслужбовцям надав представник Чернігівського центру підвищення кваліфікації кадрів та представник Нацдержслужби на тематичному короткотерміновому семінарі-тренінгу, який відбувся в райдержадміністрації 18 травня.

Відкрили семінар голова райдержадміністрації Олексій Мірошниченко та голова районної ради Віктор Чернуха.

Заступник директора Центру Петро Підгайний ознайомив присутніх з новаціями законопроекту. Учасники семінару спільно обговорили основні статті майбутнього Закону, особливості присвоєння рангів службовцям місцевого самоврядування та проходження ними щорічної оцінки роботи, розмежували поняття і терміни, окреслили повноваження службовців місцевого самоврядування, відповідно до категорій.

Заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби у м.Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях Валентин Дубок розповів про підзаконні нормативно-правові акти КМУ та Нацдержслужби України щодо практичних питань проходження служби в органах місцевого самоврядування відповідно до вимог вказаного законопроекту.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва