back

26 квітня 2017

Відкритий діалог – дієвий спосіб знаходити компромісні рішення: в райдержадміністрації відбулась зустріч з ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС


Сьогодні, в день пам’ятної дати, в райдержадміністрації відбулась зустріч голови райдержадміністрації з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

У форматі «круглого столу», за участі голови районної ради Віктора Чернухи та заступника міського голови Олександра Савченка, обговорили питання соціального захисту ліквідаторів.

Про основні засади чинного законодавства, що стосується надання пільг та компенсацій чорнобильцям розповіла начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Самсон. Вона зауважила, що серед основних пільг для даної категорії населення (знижка в оплаті комунальних послуг, компенсація за оздоровлення, кошти на харчування) не фінансується пільгове перевезення та не діє знижка за користування телефонним зв’язком. Усі решта пільг – діючі.

В районі також діє програма, у рамках якої здійснюється компенсація за лікування в стаціонарному відділенні ЦРЛ. Про це та інші особливості в наданні медичних послуг ліквідаторам говорили: головний лікар Корюківського центру первинної медико-санітарної допомоги Світлана Лещенко та заступник головного лікаря Корюківської ЦРЛ Володимир Шумілін.

У ході відкритого діалогу з боку ліквідаторів виникало чимало питань: щодо видачі рецептів, проходження медичної комісії, розмежування на законодавчому рівні понять «ліквідатор» і «постраждала особа» та ін.. Вносились пропозиції щодо організації проведення планових медичних оглядів ліквідаторів, реалізації їх права позачергового прийому лікарями, збільшення компенсації за невикористані путівки на санаторно-курортне лікування. Увагу присутніх було звернуто на те, що завдяки діючій системі реімбурсації, ліквідатори також зможуть отримувати рецепти на ряд визначених медичних препаратів.

Про зміни в пенсійному законодавстві повідомив начальник Корюківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Олександр Єрмоленко. Він, зокрема, зазначив, що з 1 травня, у зв’язку зі збільшенням мінімальної пенсії, будуть проведені перерахунки пенсій учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Резюмуючи хід обговорення піднятих питань, голова райдержадміністрації запевнив присутніх, що всі зауваження будуть враховані при подальшій організації роботи відповідних служб. Олексій Мірошниченко також закликав ліквідаторів до співпраці та наголосив на тому, що районна влада робить і продовжуватиме робити все необхідне, щоб знаходити компромісні рішення задля загального блага тих, хто рятував життя мільйонів.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва