back

11 квітня 2017

Пройшовши пекло війни: корюківчанин Микола Короленко поділився спогадами про жорстокість нацистського режиму


11 квітня – пам’ятна дата для всієї міжнародної спільноти. Цього дня 1945 року в’язні концтабору у Бухенвальді почали інтернаціональне повстання проти гітлерівців.

Знущання, які довелось пережити людям за часи перебування в концтаборах є злочинами проти людяності, а спогади про ті страшні часи й досі живуть у пам’яті колишніх полонених.

Проживаючі на території району ветерани війни та жертви нацизму ніколи не залишаються без уваги. Так, у пам’ятний день заступник голови райдержадміністрації Володимир Полубень разом з представниками районної ветеранської організації Валентиною Погребною та Зоєю Шматок відвідали Миколу Короленка – жертву нацистського окупаційного режиму, колишнього остарбайтера.

Миколі Сергійовичу випала тяжка доля, йому в повній мірі довелося пережити лихоліття війни. У ті роки в Корюківці було розстріляно його матір, а сам він, у віці 16 років потрапив до німецького міста Ульм на примусові роботи. Потім потрапив у гестапо, був у концтаборі та в тюрмі…

Усі ці жахи Микола Короленко згадує й досі, щоразу переживаючи той біль і страх.

Гості поспілкувались з Миколою Сергійовичем, побажали йому міцного здоров’я, довголіття й добробуту. А місцева письменниця, заслужений журналіст України Зоя Шматок подарувала Миколі Короленку авторську книгу, в якій згадала і вбиту нацистами матір Миколи Короленка.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва