back

29 березня 2017

Перерахунок щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві в березні


Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Менському районі вдруге з початку року проводить перерахунок щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві. З 1 січня поточного року набув чинності Закон України № 1774-VIII від 6 грудня 2016 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України». З метою соціального захисту потерпілих на виробництві відповідно до пункту 7 Прикінцевих та перехідних положень вищезазначеного Закону з 1 січня 2017 року працівники відділення перерахували розмір щомісячної страхової виплати потерпілим, у яких цей розмір був менший за розмір мінімальної заробітної плати у перерахунку на 100 відсотків втрати працездатності, на рівні розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 грудня 2016 року, з урахуванням ступеня втрати працездатності. Цим же Законом було поновлено здійснення щорічного збільшення щомісячної страхової виплати на коефіцієнт перерахунку щомісячних страхових виплат згідно з темпом зростання середньої номінальної заробітної плати (ця норма Закону була з 2015 року була призупинена).

Кабінет Міністрів України 16.03.2017 року прийняв постанову № 145 „Деякі питання соціального захисту застрахованих осіб”, якою на виконання частини другої статті 37 Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” затвердив коефіцієнт перерахунку щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві (членам їх сімей) з 1 березня 2017 року у розмірі 1,236.

В березні місяці працівники відділення зробили перерахунок на даний коефіцієнт. Внаслідок чого, щомісячна страхова виплата кожному потерпілому ще виросла майже на чверть.


Начальник відділення виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві
та професійних захворювань України в Менському районі
Олексій Мірошниченко
вапр
ууц
цуе
еку
паврва