back

29 березня 2017

Про благоустрій, пожежну безпеку та інше – на засіданні Колегії райдержадміністрації


На порядок денний розширеного засідання Колегії райдержадміністрації було винесено ряд важливих питань у різних сферах життєдіяльності району.

Зокрема, начальник відділу Держгеокадастру в Корюківському районі Ольга Пилипець проаналізувала стан надходження коштів в бюджети всіх рівнів від продажу земель несільськогосподарського призначення та прав оренди.

З приходом весни, особливої актуальності набуває тема стану довкілля. З метою утримання в належному стані територій проводиться щорічна акція «За чисте довкілля» та День благоустрою. Начальник відділу житлово-комунального господарства. начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва, містобудування та архітектури райдержадміністрації Валентина Сидоренко зазначила, що найбільш поширеною екологічною проблемою наразі є несанкціоновані сміттєзвалища. За її словами, станом на 1 січня поточного року в районі функціонує 22 сміттєзвалища, загальною площею – біля 30 га. Але, у зв’язку зі збільшенням стихійних сміттєзвалищ, виникає гостра необхідність здійснення постійного контролю за діями юридичних і фізичних осіб щодо дотримання законодавства в цій сфері.

Тему благоустрою продовжив заступник міського голови Олександр Биков, який ознайомив присутніх з запланованими на 2017 рік видатками: передбачається придбання контейнерів для сміття, техніки, спилювання аварійних дерев, капітальний ремонт вул.Червонохутірської. Вже розпочато реконструкцію алей у Парку Пам’яті, розчищено міський пляж, плануються заходи з підтримки санітарного стану річок.

За словами Олександра Бикова, інспектором з благоустрою проводяться постійні рейди, в результаті яких вже направлено 121 попередження. Вони стосуються як окремих громадян, так і фізичних осіб-підприємців.

Доповідачі закликали керівників підприємств, установ і організацій активно долучатись до проведення заходів з благоустрою, залучати працівників.

Не менш важливим є питання пожежної безпеки в районі. У зв’язку з наближенням пожежонебезпечного періоду працівниками Корюківського РС УДНС було здійснено перевірку стану пунктів пожежно-сторожових охорон у територіальних громадах району.

Як зауважив начальник Корюківського РС УДНС України у Чернігівській області Олександр Росохач, за підсумками перевірки виявлено недоліки в забезпеченні ППС необхідним пожежно-технічним обладнанням та надіслано відповідні рекомендації керівникам територіальних громад.

За підсумками засідання Колегії прийнято відповідні рішення.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва