back

21 березня 2017

Підсумки безвідповідальності та безпечності


Протягом всього 2016 року на сторінках обласних газет, в телевізійних та радіопрограмах з’являлися повідомлення про випадки невиробничого травмування населення Чернігівської області: пожежі, вибухи газу, дорожньо-транспортні пригоди, отруєння тощо.

В доповіді директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації про стан травматизму невиробничого характеру на території Чернігівської області дається аналіз нещасних випадків, приводяться статистичні дані.

У 2016 році на території області сталося 54571 нещасний випадок, зареєстровано смерть від зовнішніх причин 539 осіб. Порівняно з 2015 роком кількість загиблих зменшилась на 48,86%.

У 2016 році найбільше летальних випадків сталося в результаті навмисних самоушкоджень. Суїцид в Чернігівської області забрав 171 життя. Найбільше загинуло у Коропському, Корюківському, Срібнянському, Чернігівському районах та м.Чернігові.

Наступні за розповсюдженістю – випадки смерті, що сталися від дорожньо-транспортних пригод. З цієї причини загинуло 78 осіб. Найбільше смертельних випадків від транспортних пригод трапилося у Борзнянському, Новгород-Сіверському, Ріпкинському, Срібнянському районах.

У результаті побутових травм загинуло 5 дітей віком до 14 років.

Аналіз статистичних даних свідчить, що в результаті зовнішніх причин смерті в побуті гине значна кількість населення. Доволі часто причиною нещасних випадків є зловживання алкогольними напоями.

Звертаємося до всіх мешканців Чернігівської області. Бережіть своє життя! Виконуйте правила поводження в різних нестандартних ситуаціях!



Методист навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД
Чернігівської області В.Прибитько

вапр
ууц
цуе
еку
паврва