back

20 березня 2017

Установчими зборами затверджено склад Громадської ради при райдержадміністрації


На установчі збори з формування Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації на 2017-2018 роки, які відбулись 17 березня, з’явились усі 9 представників інститутів громадянського суспільства, які подали заяви з відповідним пакетом документів для участі у Зборах.

Звертаючись до претендентів на членство у Громадській раді, заступник голови райдержадміністрації Володимир Полубень закликав до тісної та злагодженої співпраці, активно включатись в роботу, ініціювати зустрічі та вносити пропозиції по розгляду та вирішенню питань, що турбують громадськість. Він також запевнив присутніх, що райдержадміністрація обов’язково враховуватиме пропозиції громадськості в межах чинного законодавства, знаходитиме компромісні рішення та буде спрямовувати спільні дії на покращення життєдіяльності району.

На початку засідання член ініціативної групи Алла Кириченко проінформувала про роботу ініціативної групи з підготовки установчих зборів. Зокрема, вона зазначила, що у визначені строки до ініціативної групи надійшли заяви від представників 9-ти громадських об’єднань. Деякі документи були повернені на доопрацювання.

Враховуючи зміни, внесені до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996, було відмовлено у прийнятті документів представнику одного ІГС, оскільки він є посадовою особою органу державної влади, а це виключає можливість членства в Громадській раді. У ході перевірки пакетів документів решти кандидатів, порушень не виявлено.

Для ведення Установчих зборів головуючим було обрано Аллу Кириченко, голову Корюківської районної організації профспілки працівників освіти і науки України. Шляхом голосування було визначено лічильну комісію у складі 3-х осіб: Ірини Денисенко – голови профспілкової організації Корюківського міжрайонного управління водного господарства, Людмили Губенко – голови Корюківського районного осередку Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні та Наталії Колобашкіної – голови Корюківської районної організації професійної спілки працівників охорони здоров’я України.

Далі було розглянуто питання порядку денного: схвалено регламент проведення Зборів, затверджено чисельність Громадської ради, її персональний склад.

Перше засідання Громадської ради, на якому буде обрано керівні органи ради, вирішили провести 24 березня.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва