back

20 березня 2017

Правові аспекти діяльності громадських формувань розглядали на семінарі в райдержадміністрації

У зв’язку зі змінами в законодавстві України, проведенням ряду реформ, усе частіше виникають питання правового регулювання діяльності інститутів громадянського суспільства. Оформлення установчих документів для реєстрації об’єднання громадян, внесення змін до Статуту про діяльність організації та багато інших питань турбують керівників ІГС.

Сьогодні з роз’ясненнями до райдержадміністрації завітали представники Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області. На семінар були запрошені представники районних осередків політичних партій, громадських організацій, професійних спілок та ті спеціалісти, які допомагають їм в оформленні документації – нотаріуси, державні реєстратори, працівники центру надання адміністративних послуг. До семінару долучився заступник голови райдержадміністрації Володимир Полубень.

Головний спеціаліст відділу друкованих ЗМІ та громадських формувань Управління державної реєстрації Тетяна Шишолік розповіла про процедуру державної реєстрації, а саме надання статусу неприбутковості громадським формуванням, окреслила особливості прийняття документів адміністраторами Центру надання адміністративних послуг у сфері реєстрації громадських формувань.

Головний спеціаліст відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції Олег Юрченко розповів про порядок проведення моніторингу реєстраційних дій Міністерством юстиції України.

Присутні отримали відповіді на питання стосовно порядку зняття громадського об’єднання з реєстрації, нотаріального посвідчення установчих документів організації, оплати зазначених дій та ін..



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва