back

17 березня 2017

Українська революція 1917-1921 років та сьогодення - періоди відродження української нації


Переломні дати та події в історії державотворення України завжди відзначаються суспільством як символ національної пам’яті про прагнення українського народу до змін на краще.

Однією з таких подій була Українська революція 1917-1920 років. Низка подій, яка поступово наближала українців до спільної мети, прокотилась 100 років тому. Сформована тоді ідея державної незалежності стала визначальною для українського визвольного руху. Розбудовою Української Народної Республіки, Української Держави, Західно-Української Народної Республіки українці довели здатність і спроможність національного державотворення. Сьогоднішня Україна є спадкоємицею державницьких традицій, закладених революцією 1917–1921 років.

Сьогодні знаменні дати революції відзначаються на державному рівні, адже з ними перекликаються події сьогодення. Як і тоді, зараз український народ відстоює своє право жити на власній землі.

Корюківчани також згадали про історичні події 100-річної давнини, зібравшись на урочистому мітингу біля пам’ятного знака «Воїнам-учасникам АТО – борцям за незалежність України».

Слухаючи інформацію про один із найважливіших і найскладніших періодів в історії Українського народу ХХ століття, неможливо не погодитись з тим, що ця доба була вершиною національно-визвольної боротьби та відродження української нації.

З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України та військової звитяги захисників рідної землі присутні, на чолі з керівництвом району та міста, поклали квіти до пам’ятного знаку та меморіальної дошки пам’яті загиблим землякам-учасникам АТО.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва