back

23 лютого 2017

З початку року піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили понад 3 тисячі вибухонебезпечних предметів


Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Досить часто застарілі боєприпаси знаходять і громадяни на присадибних ділянках, полях, у лісах та парках, поблизу водойм, а також у будівлях та підвалах, на території колишніх полігонів. Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС знешкодили 3766 боєприпасів, у тому числі 2 авіаційні бомби.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.


Начальник Корюківського РС
У ДСНС України у Чернігівські області
підполковник служби цивільного захисту
О.В. Росохач
вапр
ууц
цуе
еку
паврва