back

17 лютого 2017

Ціна чужої війни: в дитячій бібліотеці відбулась зустріч з учасниками війни в Афганістані


Правда про Афганську війну… Вона різна. Нерідко хвороблива й гірка. 28 років, що пройшли, об'єднали колишніх бійців-інтернаціоналістів у одну родину, де біль одного віддається болем у інших, а радість стає загальним почуттям.

Афганська війна… Брудна, неоголошена.… А хіба війни можуть бути чистими? Кожна несе смерть, інвалідність, одягає в жалість тисячі сердець, материнських сердець. У війни холодні очі… У війни свій рахунок, своя безжалісна арифметика…

15 лютого ми вшановуємо учасників бойових дій на території інших держав, віддаємо шану усім тим, хто з честю і гідністю виконав свій військовий обов’язок у різний час, у різних державах. Учора в районну дитячу бібліотеку на урок-спомин «Ціна чужої війни» зібралися учні 2(6) класу гімназії та 8-В класу ЗОШ №1. На захід були запрошені голова районної спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Сергій Бабич та учасник війни в Афганістані Леонід Купрієнко, на долю яких випало випробування вогнем і кров’ю.

Сумними і гіркими спогадами про страшну і підступну війну ділилися колишні воїни з школярами. Ще і досі в їх снах і думках гримлять вибухи, свистять кулі, палає збитий в ущелині вертоліт.

Учасники заходу переглянули документальні відеокадри тих подій, слухали вірші та пісні про героїзм, дружбу, відданість, які допомагали воїнам вижити під час війни.

Гості бажали усім миру, благополуччя, щасливих і яскравих подій.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва