back

26 січня 2017






Громадська рада при райдержадміністрації 2015-2017 років завершила свою роботу


Відповідно Постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 та Положення про Громадську раду при Корюківській районній державній адміністрації, спливає термін повноважень консультативно-дорадчого органу.

27 січня в райдержадміністрації відбулось останнє засідання Громадської ради цієї каденції, участь у якому взяв голова райдержадміністрації Олексій Мірошниченко.

Про роботу у 2015-2016 роках звітувала голова ради Світлана Сотник. Вона, зокрема, відзначила позитивну тенденцію вирішення окремих питань, піднятих членами ради на засіданнях, відмітила активність та ініціативність деяких членів ради. Завершуючи звіт, голова Громадської ради акцентувала на суспільній значущості роботи цього консультативно-дорадчого органу як механізму участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики.

Наступним у порядку денному засідання було питання переобрання складу Громадської ради, яка діятиме при райдержадміністрації у 2017-2018 роках.

Світлана Сотник акцентувала увагу колег на змінах у Постанові Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996, якою визначено пакет документів, необхідних для участі в установчих зборах та закликала присутніх включати представників своїх організацій до складу нової Громадської ради.

За плідну роботу та підняті ініціативи протягом останніх двох років подякував присутнім голова райдержадміністрації Олексій Мірошниченко. Він зауважив, що районна влада завжди відкрита і готова розглядати пропозиції інститутів громадянського суспільства з будь-яких питань.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації






Шановні члени Громадської ради при райдержадміністрації!


27 січня о 15.00 год. в залі засідань райдержадміністрації відбудеться чергове засідання Громадської ради. На порядок денний виносяться питання:

1. Звіт голови Громадської ради про роботу ради у 2015-2016 роках

2. Про перевибори складу Громадської ради на 2017-2018 роки та порядок подання документів для участі в установчих зборах.






Розпочато роботу по створенню Громадської ради при Корюківській РДА нової каденції


Корюківською райдержадміністрацією затверджено склад ініціативної групи з підготовки установчих зборів нового складу Громадської ради при райдержадміністрації.

До складу ініціативної групи ввійшло 5, з яких 4 особи - представники діючої Громадської ради, та 1 — представник райдержадміністрації.

Які ж подальші кроки щодо створення нової Громадської ради?

Перш за все, ініціативній групі необхідно підготувати:

- повідомлення про дату, час, місце, порядок проведення установчих зборів,

- вимоги до членства в громадській раді відповідно до Типового положення,

- порядок подання заяв для участі в установчих зборах,

- відомості про склад ініціативної групи,

- інформацію щодо відповідальної особи (прізвище, ім’я, електронна адреса та номер телефону).

Зауважимо, що всі матеріали, підготовлені ініціативною групою, погоджуються з органом виконавчої влади.

Зі складом ініціативної групи з підготовки установчих зборів нового складу Громадської ради при РДА можна ознайомитися тут.


Довідково:

Утворення нового складу Громадської ради при райдержадміністрації регламентовано постановою КМУ від 3 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики».



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації






Про медицину та протидію корупції в районі говорили на зустрічі голови райдержадміністрації з членами Громадської ради


На 9 грудня було заплановано чергове засідання Громадської ради при райдержадміністрації, але кворум не було зібрано. Члени ради, що прийшли на засідання, виявили бажання заслухати інформацію з питань порядку денного. Зустрівся з представниками інститутів громадянського суспільства і голова райдержадміністрації Олексій Мірошниченко.

Головний лікар Корюківської центральної районної лікарні Сергій Пивовар розповів про стан справ у галузі медицини, про організацію роботи медичних закладів району. Оскільки громадськість стурбована питанням визначення госпітального округу, головний лікар спільно з очільником району відмітили, що Корюківська ЦРЛ має всі шанси і повинна стати центром госпітального округу. За словами Сергія Пивовара лікарня робить все можливе, щоб отримати цей статус: ремонтується, поповнюється молодими спеціалістами, підвищує кваліфікацію, завдяки благодійникам закуповується дороговартісне, сучасне медичне обладнання.

Йшла мова і про забезпечення лікарів житлом. Наразі виділені кошти для закупівлі 4 квартир для лікарів райлікарні, триває підготовка необхідних документів.

Наступним питанням порядку денного, визначеним планом роботи Громадської ради, було питання організації та проведення заходів у районі по запобіганню та боротьбі з корупцією та боротьбі з економічною злочинністю. Начальник відділу мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами та з питань цивільного захисту, оборонної роботи апарату райдержадміністрації Олександр Супруненко зауважив, що райдержадміністрацією щороку розробляється План заходів щодо запобігання проявам корупції в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування району, існує районна програма, якою також передбачено ряд превентивних заходів. На сайті райдержадміністрації створено спеціальну рубрику, в якій розміщується інформація про виконання запланованого та стан справ у ході боротьби з корупцією в районі, опубліковуються розпорядження голови РДА, проекти рішень районної ради. За словами Олександра Супруненка, за звітний період в органах державної влади чи місцевого самоврядування району не зафіксовано правопорушень, пов’язаних з корупцією.

На завершення зустрічі члени Громадської ради підтримали бажання окремих представників ІГС увійти до складу ініціативної групи з підготовки установчих зборів по формуванню оновленого складу Громадської ради та вирішили провести останнє засідання діючим складом у січні 2017 року, на якому підбити підсумки роботи ради.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації






Увага! Розпочато прийом пропозицій щодо складу ініціативної групи


На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» Сектором інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації розпочато роботу щодо створення ініціативної групи з підготовки установчих зборів для обрання нового складу Громадської ради при райдержадміністрації (2017—2018 роки).

Запрошуємо представників інститутів громадянського суспільства надати свої пропозиції щодо персонального складу ініціативної групи. Пропозиції надавати Сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю до 8 грудня 2016 року за адресою: 15300, м. Корюківка, вул. Шевченка 60, тел. (04657) 2-13-51, е-пошта: [email protected].

Контактна особа: Кожушко Юлія Юріївна, завідувач Сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації, тел. (04657) 2-13-51, е-пошта: [email protected].

Довідково: Для формування нового складу Громадської ради райдержадміністрація не пізніше ніж за 60 календарних днів до закінчення повноважень нині діючої Громадської ради (13 лютого 2017 року) утворює ініціативну групу з підготовки установчих зборів.

До складу ініціативної групи входять делеговані члени діючої Громадської ради, представники інститутів громадянського суспільства, які не представлені у складі Громадської ради, представники облдержадміністрації.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації






Громадська рада розглянула ряд актуальних питань


28 вересня відбулось чергове засіданні Громадської ради за участі голови райдержадміністрації Олексія Мірошниченка.

На засіданні були присутні 9 членів Громадської ради та запрошені представники міської ради, керівники районних служб, організацій, установ.

Порядок денний засідання був досить насиченим актуальними питаннями життєдіяльності району та міста. Не розглянуті на минулому питання благоустрою території Корюківки висвітлив перший заступник міського голови Леонід Малиш. Мова йшла про благоустрій Парку Пам’яті та Парку Дружби. За словами доповідача, наразі замовляється проект ремонту тротуарів у Парку Пам’яті, планується заміна вивіски при вході в Парк. Зауважив Леонід Малиш, що завдяки народному депутату України Анатолію Євлахову в міському Парку Дружби встановлено сучасний дитячий майданчик, а прибиранням скверу займається Корюківська ЖЕК. Окрім іншого, обговорювались питання стану житлового будівництва в місті, про ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, про санітарний стан міських ринків. Останнім питанням дуже схвильовані члени Громадської ради, адже проблема бродячих собак на території щоденного ринку залишається не вирішеною. Представник міської влади запевнив, що це питання неодноразово піднімалось на засіданнях виконкому та сесії міськради, тривають пошуки шляхів його вирішення.

Занепокоєний питанням безпеки на міських дорогах, член Громадської ради Михайло Біжовець звернувся до міської ради та присутнього на засіданні представника поліції з проханням забезпечити контроль за дотриманням товариством з обмеженою відповідальністю «Ванеса» вимог техніки безпеки з перевезення обаполів. Голова райдержадміністрації наголосив відповідальним особам на належному вирішенні даного питання з метою попередження нещасного випадку. Очільник району також закликав представників міської влади до співпраці у вирішенні подібних питань.

Про роботу закладів освіти району поінформувала начальник відділу освіти райдержадміністрації Ірина Наумчик. Вона повідомила про хід реформування освітньої галузі району, акцентуючи на тому, що пріоритетним на сьогодні є якість надання освітніх послуг, у зв’язку з чим приймаються рішення про закриття чи реорганізацію деяких сільських шкіл. Ірина Володимирівна також зауважила, що заклади освіти району підготовлені до нового опалювального періоду. З цього питання проведена чимала робота, зокрема, завдяки залученню коштів з Державного фонду регіонального розвитку, закінчується реконструкція котелень у Савинківській та Холминській школах, замінені вікна в Холминській ЗОШ, готується проектно-кошторисна документація на заміну вікон в міській школі №1. Обговорювались питання організації харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів району. Ірина Наумчик зауважила, що кожна школа в сільській місцевості має ділянку, де вирощує овочі для харчування учнів. Завдяки співпраці з місцевими підприємцями, харчування школярів у селах належне. У міських школах цим опікується ТОВ «АСС», яке також якісно харчує дітей.

Піднімали члени ради питання можливості започаткування ранкової зарядки в загальноосвітніх навчальних закладах району. Начальник відділу освіти райдержадміністрації інформувала, що підвезення школярів до навчальних закладів у різний час практично унеможливлює проведення зарядки в усіх ЗОШ із залученням 100% учнів. Але, за її словами, це питання буде вирішуватись і школам буде запропоновано проводити відповідні зарядки. Обговорювали питання роботи дошкільних навчальних закладів, визначивши основні проблеми та окресливши можливі шляхи їх вирішення.

Начальник сектору дільничних інспекторів Корюківського відділення поліції Менського відділу поліції головного управління Національної поліції в області Володимир Курбаков інформував про роботу правоохоронних органів по запобіганню продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім. Він зокрема, навів статистичні дані складених адмінпротоколів на осіб, що здійснюють продаж вказаних товарів неповнолітнім. Правоохоронець зауважив, що, незважаючи на проведення співробітниками Корюківського відділення поліції систематичних перевірок місць масового відпочинку молоді, розпиття спиртних напоїв неповнолітніми залишається досить поширеним явищем. Основною проблемою є невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей, неналежний контроль та нагляд за ними.

Члени громадської ради звернулись до представника поліції з проханням здійснювати рейди по всіх громадських закладах, звертаючи особливу увагу на заклади, віддалені від центру міста.

Останнім на порядку денному було питання роботи районного центру зайнятості. В.о. заступника директора – начальника відділу надання соціальних послух РЦЗ Олена Ковальчук інформувала присутніх щодо рівня безробіття в районі, повідомила про заходи, що здійснюються центром зайнятості для його зниження. Проблемним вона визначила факт працевлаштування сільського населення, у зв’язку з житловими питаннями. В цілому, за словами доповідача, рівень безробіття в районі має тенденцію до зниження, безробітних осіб стимулюють до самостійного пошуку роботи, видають рекомендації, співпрацюють з роботодавцями.

Члени Громадської ради прийняли рішення по заслуханим питанням та вирішили провести наступне засідання у грудні.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації






Шановні члени Громадської ради при райдержадміністрації!


28 вересня о 15.00 год. в залі засідань райдержадміністрації відбудеться чергове засідання Громадської ради. На порядок денний виносяться питання:

1. Питання благоустрою території міста

2. Про роботу закладів освіти району

3. Робота правоохоронних органів по запобіганню продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім

4. Про рівень безробіття в районі та роботу районного центру зайнятості в питанні його зниження. Поповнення підприємств, установ, організацій району молодими кадрами

5. Визначення дати проведення наступного засідання. Різне






Громадська рада обговорила ряд важливих питань життєдіяльності міста


19 травня відбулось чергове засідання Громадської ради за участі голови районної державної адміністрації Олексія Мірошниченка.

Засідання розпочалось з сумної звістки. Голова Громадської ради Світлана Сотник повідомила, що 1 травня відійшов у вічність член Громадської ради Нодь Федір Степанович. «Завжди щирий, порядний і доброзичливий, з активною життєвою позицією, не байдужий до людей та проблем району, - таким він залишиться в нашій памʼяті», - зауважила голова Громадської ради. Присутні вшанували памʼять колеги хвилиною мовчання. До відома учасників засідання було доведено розпорядження голови райдержадміністрації від 16 травня 2016 року №205 про внесення змін до складу Громадської ради у звʼязку з сумною подією.

Також Світлана Сотник проінформувала про те, що Громадській раді надійшли відповіді на звернення, яке рада направляла 12 січня до вищих органів влади стосовно визначення центром майбутньої обʼєднаної громади міста Корюківки. «На сьогодні відповіді отримані. Адресатами розглянуто звернення та прийняте до уваги», - зазначила вона.

Далі засідання продовжилось з оголошення порядку денного, на який, згідно плану роботи ради, було винесено 3 питання.

Одним із основних, і досить хвилюючих для громадськості, було питання екологічної ситуації, що склалась у зв’язку з діяльністю деревообробних підприємств району. Заплановані до обговорення питання діяльності ТОВ «Ванеса» частково були прокоментовані самими членами Громадської ради, частково головою райдержадміністрації. Член ради Михайло Біжовець, який не стоїть осторонь питань покращення екологічної ситуації, зазначив, що мав особисту конструктивну розмову з керівництвом «Ванеси», і окремі проблемні питання на сьогодні вже вирішені. Це в телефонній розмові підтвердив і представник підприємства. Зокрема, розпочато ремонт асфальтованої дороги по пров.Дудка, стоянка вантажних автомобілів підприємства здійснюється лише на його території. З окремих питань, що залишаються відкритими, Громадська рада прийняла рішення звернутись до Державної екологічної інспекції в Чернігівській області.

Активне обговорення серед учасників засідання викликало питання благоустрою міста. Присутніх цікавили питання облаштування пішохідних переходів біля міських шкіл; перспективи відкриття залу урочистих подій; благоустрою Парку Пам’яті (ремонт тротуарів) та Парку «Дружби»; стану житлового будівництва в місті; будівництва тротуарів по вулиці Індустріальній; ліквідації стихійних сміттєзвалищ.

Громадська рада отримала відповіді на окремі питання від голови райдержадміністрації та членів ради – депутатів міської ради. Зокрема, було зазначено, що біля Корюківської ЗОШ І-ІІІ ст..№1 розпочато облаштування пішохідного переходу; житлове будівництво в місті заплановано, згідно проекту нового генерального плану міста. Очільник району зауважив, що питання будівництва в місті залу урочистих подій є проблемним, тривають пошуки шляхів його вирішення.

Питання, що залишились без розгляду, Громадська рада вирішила розглянути на наступному засіданні.

Актуальним для громадськості є питання санітарного стану міських ринків та прилеглих до них територій. Про це поінформували директор міського щоденного ринку Тетяна Зайцева та директор ПСК «Ринок» Корюківської райспоживспілки Олег Мелешко. Цікавили присутніх питання перевірки медичних книжок у продавців продовольчих товарів, оформлення землі, безпеки руху на центральному ринку по неділях. На останньому акцентував увагу голова райдержадміністрації та звернувся до присутніх на засіданні депутатів міської ради підняти це питання на сесії.

Прийняла Громадська рада рішення звернутись до міської ради і з приводу вирішення питання перебування на щоденному ринку бродячих тварин.

Далі член ради Галина Назаренко ініціювала розгляд питання допомоги Громадської ради при районній державній адміністрації воїнам АТО. З метою повного розгляду питання на засідання був запрошений голова громадської організації «Корюківська спілка воїнів-учасників АТО» Сергій Милейко та спеціаліст центру соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді Оксана Єрмоленко.

Сергій Милейко окреслив основні напрями діяльності організації, акцентуючи увагу на налагодженій співпраці з органами влади. З проблемних на даному етапі виділив питання забезпечення організації оргтехнікою та меблями в орендованому приміщенні. У ході обговорення, «Корюківська спілка воїнів-учасників АТО» вкотре заручилась підтримкою райдержадміністрації та Громадської ради.

На завершення засідання до голови райдержадміністрації звернувся член Громадської ради Микола Скотар, який подякував за належну організацію заходів по вшануванню ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та резюмував, що подібні засідання та зустрічі керівництва з громадськістю дуже необхідні і дають позитивні результати.

Підсумки засідання підвела голова Громадської ради Світлана Сотник. Наступне засідання вирішили провести у вересні.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації






Шановні члени Громадської ради при Корюківській районній державній адміністрації!


Повідомляємо, що 19 травня о 15.00 год. відбудеться засідання Громадської ради при Корюківській РДА.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації






Громадська рада при районній державній адміністрації продовжує свою роботу


22 лютого, за участі керівника апарату райдержадміністрації Олександра Безніська відбулось перше в цьому році засідання Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації.

Провів засідання заступник голови Громадської ради Віктор Шумський.

Основним питанням, винесеним на розгляд членів ради, було питання затвердження орієнтовного плану роботи на 2016 рік. Після розгляду сформованого з пропозицій членів ради проекту орієнтовного плану роботи на поточний рік, присутні обговорили включені питання. Після внесених пропозицій та корегування членами Громадської ради проекту плану роботи, його було затверджено.

Щодо дати другого засідання, було винесене рішення членів ради провести його у травні. Члени ради також визначились з переліком питань, які будуть розглядатись на наступному засіданні.

З окремих, хвилюючих громадськість питань, дав розʼяснення керівник апарату райдержадміністрації Олександр Безнісько.

Підводячи підсумки засідання, Віктор Шумський закликав членів Громадської ради до співпраці та активної участі у суспільному житті Корюківщини.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації






Шановні члени Громадської ради при Корюківській районній державній адміністрації!


Повідомляємо, що 22 лютого о 15.00 год. відбудеться засідання Громадської ради при Корюківській РДА. На порядок денний виносяться питання затвердження орієнтовного плану роботи ради на 2016 рік.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації






Підсумки роботи Громадської ради: актуальні питання та завдання на перспективу


25 грудня відбулось чергове, підсумкове засідання Громадської ради при райдержадміністрації.

На порядок денний засідання, участь у якому взяли 8 членів Громадської ради, було винесено ряд актуальних питань. Розʼяснення по піднятих питаннях надали представники районних служб, управлінь та відділів.

Завідувач поліклінічним відділенням Корюківської центральної районної лікарні Світлана Лещенко доповіла про медикаментозне забезпечення пільгових категорій населення. Доповідач акцентувала увагу на забезпеченні медикаментами учасників антитерористичної операції, хворих на туберкульоз, цукровий діабет, онкохворих, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Серед проблемних категорій завідувач поліклініки визначила хворих на цукровий діабет, оскільки на сьогодні кількість інсуліну недостатня. За словами доповідача, це призводить до того, що всі хворі цієї категорії отримують ліки, але не в повному обсязі. Винятком є діти, хворі на цукровий діабет, які отримують повну дозу препарату. Є проблема з зубопротезуванням та ряд інших, повʼязаних з недостатнім фінансуванням. Світлана Віталіївна визначила й позитив у плані забезпечення медикаментами ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Про реалізацію в районі молодіжної політики доповіла головний спеціаліст відділу культури і туризму райдержадміністрації Наталія Барабаш. Вона ознайомила членів ради з районними цільовими програмами у сфері розвитку молодіжної політики та про основні заходи, заплановані в ході реалізації вказаних програм.

Продовжуючи тему молодіжної політики, директор районного центру соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді Світлана Васильченко висвітлила основні напрямки діяльності центру, а саме: організація молодіжних заходів до знаменних дат і подій, інформаційна, профілактична робота з молоддю, популяризація сімейних форм виховання та ін..

Наступним питанням порядку денного було актуальне сьогодні питання обʼєднання територіальних громад. З цього приводу голова Громадської ради Світлана Сотник виступила з ініціативою направити звернення до вищих органів влади щодо визначення центром майбутнього утворення (повіту, району) та медичного округу м.Корюківку. Члени ради, висловивши свої думки з цього питання, одноголосно підтримали цю ініціативу.

Потім голова Громадської ради звітувала про роботу ради протягом 2015 року. У звіті йшлося про розглянуті питання, прийняті рішення та конкретні заходи по вирішенню піднятих питань. Також було відзначено найактивніших членів Громадської ради.

На завершення засідання Світлана Сотник закликала членів ради активно працювати, вносити пропозиції до плану роботи ради на наступний рік.



Звіт голови Громадської ради
при Корюківській райдержадміністрації
про роботу ради у 2015 році



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації






Шановні члени Громадської ради при Корюківській районній державній адміністрації!


Повідомляємо, що 25 грудня о 15.00 год. відбудеться засідання Громадської ради при Корюківській РДА. На порядок денний виносяться питання:

1. Про розвиток культурного середовища в районі

2. Реалізація в районі молодіжної політики

3. Медикаментозне забезпечення пільгових категорій населення

4. Підсумки роботи Громадської ради у 2015 році. Внесення пропозицій до плану роботи Громадської ради на 2016 рік.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації






Відбулося чергове засідання громадської ради при райдержадміністрації


14 серпня відбулось чергове засідання Громадської ради при районній державній адміністрації.

Провела засідання голова Громадської ради Світлана Сотник. У засіданні взяли участь голова районної державної адміністрації Олександр Савченко, заступник голови районної державної адміністрації Олексій Мірошниченко, заступник міського голови Олександр Биков, керівник апарату районної державної адміністрації Олександр Безнісько, провідний інженер Служби автомобільних доріг у Чернігівській області Микола Джим, начальник відділу освіти районної державної адміністрації Лариса Остапенко, директор ТОВ «Корюківка АСС» Світлана Мороз, кореспондент районної газети «Маяк» Віктор Божок та члени Громадської ради.

Розпочинаючи засідання, голова Громадської ради Світлана Сотник ознайомила присутніх з порядком денним, на який було винесено актуальні питання.

Керівник апарату районної державної адміністрації Олександр Безнісько розповів присутнім про здійснення в Україні адміністративно-територіальної реформи та заходів по децентралізації влади.

По питанню «Про благоустрій територій біля підприємств, установ і організацій району та санітарний стан міста» доповів заступник міського голови Олександр Биков. Він зазначив, що місто прибирається вчасно, а щодо прибирання територій біля підприємств, установ і організацій району, міська рада проводить роботу з керівникам щодо впорядкування та прибирання прилеглих територій та надає допомогу у вивезенні сміття.

Громадською радою було розглянуто питання щодо стану доріг у районі та заходів їх ремонту, з приводу якого інформував провідний інженер Служби автомобільних доріг у Чернігівській області Микола Джим. Він зазначив, що кошти на ремонтні роботи закладаються в бюджеті, але виділяються не в повному обсязі.

Одним із важливих питань, які були розглянуті на Громадській раді це - організація харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів району в сучасних умовах, на яке дали відповідь начальник відділу освіти районної державної адміністрації Лариса Остапенко та директор ТОВ «Корюківка АСС» Світлана Мороз.

На запитання члена Громадської ради Олександра Дем’яненка щодо можливості батькам допомогти у заготівлі овочів для харчування своїх дітей в закладах освіти Світлана Мороз пояснила: «Всі продукти харчування, які потрібні для забезпечення гарячого харчування у школах та дитячих садочках району, мають бути сертифіковані, і тому брати городину без сертифікатів ми не маємо права».

Про можливість будівництва в районі цеху по переробці відходів деревини підприємств, що займаються переробкою деревини (у т.ч. ТОВ «Ванеса»); про відповідність роботи підприємства чинному законодавству, доповів голова районної державної адміністрації Олександр Савченко. Він наголосив, що такий цех планує побудувати публічне акціонерне товариство «Слов’янські шпалери КФТП».

Член Громадської ради Михайло Біжовець вніс пропозицію щодо виділення території за межами міста для спалювання відходів.

Громадською радою було розглянуті питання щодо внесення пропозицій по перейменуванню вулиць міста та пропозиції щодо святкування 24-ї річниці незалежності України, з приводу якого інформувала голова Громадської ради Світлана Сотник. Вона зазначила, що відділом культури та туризму районної державної адміністрації спільно з Корюківським історичним музеєм та Корюківською центральною районної бібліотекою, розроблено методичні рекомендації для міського, селищного та сільських рад району щодо увічнення пам’яті зазначених осіб району.

Активну участь в обговоренні питання щодо перейменуванню вулиць міста взяли всі члени Громадської ради, які висловили свою думку щодо перейменування вулиць міста та вирішили направити до міської ради пропозиції.

Підсумки засідання Громадської ради підвела голова Громадської ради Світлана Сотник.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації






До відома громадських обʼєднань та благодійних фондів, членів Громадської ради при райдержадміністрації!



Конкурс проектних пропозицій


В області в межах проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за фінансової підтримки Європейської Комісії в Україні оголошено Конкурс проектних пропозицій на отримання гранту для підтримки впровадження демократичних змін на місцевому рівні у Чернігівській області.

Чернігівська обласна державна адміністрація виступає бенефіціаром проекту в Чернігівській області, виконавець — громадська організація «MART».

Кінцевий термін подачі проектних пропозицій: 15 липня 2015 року.

Мінімальна сума гранту, на яку може претендувати організація або ініціативна група – 45000 грн.

З більш детальною інформацією можна ознайомитися за посиланням:

http://mart-ngo.org.ua/ua/noviny/novini/item/244-konkurs-malykh-hrantiv-pidtrymka-mistsevykh-ohs-ta-hromadskykh-initsiatyvnykh-hrup-dlia-zdiisnennia-demokratychnykh-zmin-v-ukraini




Відбулось засідання Громадської ради при райдержадміністрації


На черговому засіданні, яке відбулось 21 травня, членами Громадської ради було переглянуто та затверджено проект орієнтовного плану роботи ради на 2015 рік, внесено зміни і доповнення.

Також шляхом відкритого голосування було прийнято рішення створити 4 комісії у складі діючої Громадської ради:

1. Комісія з питань правопорядку та правозахисту населення, до складу якої увійшли наступні члени Громадської ради:

- Бабич Сергій Володимирович

- Бондаренко Андрій Васильович

- Скотар Микола Миколайович

- Шемет Юрій Леонідович


2. Комісія з питань сім’ї, соціального захисту населення, захисту прав дітей, реалізації гендерної політики, до складу якої увійшли наступні члени Громадської ради:

- Губенко Людмила Михайлівна

- Кириченко Алла Анатоліївна

- Дем_яненко Олександр Леонідович

- Нодь Федір Степанович


3. Комісія з питань підприємництва, до складу якої увійшли наступні члени Громадської ради:

- Байдак Микола Богданович

- Назаренко Галина Миколаївна

- Байда Петро Ростиславович

- Біжовець Михайло Петрович


4. Комісія з питань відкритості та прозорості діяльності Корюківської райдержадміністрації, до складу якої увійшли наступні члени Громадської ради:

- Шумський Віктор Леонтійович

- Клименко Олена Вікторівна

- Сотник Світлана Іванівна

- Шелудько Наталія Григорівна


Було також обрано голів відповідних комісій.

Громадською радою було прийнято рішення про проведення наступного засідання у серпні та визначено питання, що розглядатимуться на ньому.

Голова Громадської ради Світлана Сотник закликала членів ради активно включатись у роботу консультативно-дорадчого органу та готувати власні пропозиції щодо вирішення питань плану роботи Громадської ради.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації






Шановні члени Громадської ради при Корюківській районній державній адміністрації!


21 травня о 15.00 год. відбудеться засідання Громадської ради при Корюківській РДА. На порядок денний виносяться питання:

1. Затвердження плану роботи Громадської ради на 2015 рік.

2. Створення постійних комісій Громадської ради та затвердження їх складу.

3. Призначення дати наступного засідання Громадської ради.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації






Громадська рада обговорила проект плану роботи консультативно-дорадчого органу на 2015 рік


16 квітня мало відбутись друге засідання Громадської ради при райдержадміністрації. З 16 членів Громадської ради на засіданні були присутні 6, а також представники органу виконавчої влади – в.о. голови райдержадміністрації Ольга Пилипець та заступник голови райдержадміністрації Олексій Мірошниченко.

Розпочала засідання голова Громадської ради Світлана Сотник, яка представила до уваги присутніх порядок денний засідання. Але, у звʼязку з неможливістю приймати правомірні рішення (відсутність кворуму), членами ради було розглянуто лише проект орієнтовного плану роботи Громадської ради на 2015 рік, внесено пропозиції по розгляду запропонованих питань. Розʼяснення по деяких із них надав Олексій Мірошниченко.

Решту питань порядку денного буде розглянуто на наступному засіданні Громадської ради.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації






Шановні члени Громадської ради при Корюківській районній державній адміністрації!


16 квітня о 15.00 год. відбудеться засідання Громадської ради при Корюківській РДА. На порядок денний виносяться питання:

1. Затвердження плану роботи Громадської ради на 2015 рік.

2. Створення постійних комісій Громадської ради та затвердження їх складу.

3. Про підготовку до проведення в районі заходів з нагоди 70-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні.

4. Призначення дати наступного засідання Громадської ради.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації






Увага! Конкурс проектів для інститутів громадянського суспільства


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації оголошує конкурс програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету у 2015 році.

Конкурс проводиться з метою забезпечення прозорості та ефективного використання коштів, які передбачаються у обласному бюджеті для фінансової підтримки інститутів громадянського суспільства на виконання Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012—2015 роки «Чернігівська громада», затвердженої рішенням Чернігівської обласної ради від 23 грудня 2011 року.

Конкурс проводиться відповідно до наказу директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації від 5 березня 2015 року № 6 «Про проведення у 2015 році конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету», постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 року № 1049 «Порядок проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка», розпорядження голови Чернігівської облдержадміністрації від 14 червня 2012 року № 217 «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями, на виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету».

Проекти (програми, заходи) для участі у конкурсі можуть подати інститути громадянського суспільства, які зареєстровані в установленому порядку не пізніше ніж за два роки до оголошення конкурсу.

Проекти (програми, заходи), що подаються для участі у конкурсі, мають бути спрямовані на реалізацію наступних цілей та пріоритетних завдань:

1. Вивчення громадської думки з питань оцінки діяльності органів влади та місцевого самоврядування.

1.1. Проведення соціологічних опитувань, фокусних груп, анкетувань та інших заходів за участі жителів територіальних громад області з визначення основних проблем територіальних громад області та ступеня їх вирішення місцевими органами влади.

1.2. Організація аналітичного дослідження щодо суспільних потреб певної соціальної групи жителів територіальних громад області.

1.3. Оцінка комунікацій місцевих органів влади та інститутів громадянського суспільства (обласний, міський, районний рівні) та вироблення пропозицій щодо їх покращення.

1.4. Підготовка пропозицій до проектів програм соціально-економічного розвитку (обласний, міський, районний рівні) на основі вивчення потреб соціальних груп жителів області.

1.5. Вироблення критеріїв успішності діяльності місцевих органів влади щодо вирішення проблем територіальних громад області.

2. Проведення конкурсів проектів серед інститутів громадянського суспільства щодо організації процесу інформування жителів області щодо здійснення реформ.

2.1. Проведення інститутами громадянського суспільства інформаційних заходів у сфері реформування сфери ЖКГ, освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери, пенсійного забезпечення, регуляторної політики, розвитку підприємництва.

2.2. Інформаційний супровід практичної діяльності інститутів громадянського суспільства у сфері реформування сфери ЖКГ, освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери, пенсійного забезпечення, регуляторної політики, розвитку підприємництва.

2.3. Моніторинг виконання Середньострокової програми соціально-економічного розвитку області на 2012—2015 роки «Чернігівщина 2015. Спільний шлях до добробуту».

2.4. Проведення громадської експертизи проектів нормативно-правових актів органів виконавчої влади, метою яких є виконання положень Середньострокової програми соціально-економічного розвитку області на 2011—2015 роки «Чернігівщина 2015. Спільний шлях до добробуту».

3. Проведення навчальних форумів, семінарів, лекцій, для громадських рад при районних державних адміністраціях, міських виконавчих комітетах, та їх структурних підрозділах.

4. Проведення заходів щодо захисту інформаційного простору Чернігівської області.

5. Проведення інформаційних кампаній, що спрямовані на розвиток патріотичного та волонтерського рухів на території області, а також заходів, що пропагують ідею єдності та цілісності країни.

Інститут громадянського суспільства може подавати на конкурс кілька конкурсних пропозицій.

У межах конкурсу можуть бути підтримані такі види діяльності:

1. Проведення спрямованих на реалізацію цілей та пріоритетних завдань конкурсу конференцій, круглих столів, конгресів, симпозіумів, тренінгів, курсів, навчальних семінарів, фестивалів, виставок (тощо).

2. Випуск книжок, підручників, довідників, брошур, інформаційних листівок.

3. Розробка та друк методичних матеріалів.

4. Підготовка та друк аналітичних матеріалів.

5. Проведення соціологічних опитувань, фокусних груп, анкетувань.

6. Проведення інформаційних кампаній.

7. Організація висвітлення у ЗМІ певного виду діяльності.

У межах конкурсу не можуть бути підтримані проекти (програми, заходи), які:

- спрямовані на отримання прибутку;

- спрямовані на підтримку політичних партій;

- всеукраїнського значення.

Фінансування програм (проектів, заходів) здійснюється безпосередньо Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації як головним розпорядником бюджетних коштів, частково через суб’єкти господарської діяльності (на підставі договорів) або через одержувачів бюджетних коштів (громадських організацій).

Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів однієї програми (проекту, заходу), що подається для участі у конкурсі, становить 8 тис. грн.

За рахунок бюджетних коштів може бути профінансовано не більше як 75% вартості програми (проекту, заходу). Решта 25% необхідного обсягу фінансування проекту (програми, заходу) мають бути забезпечені інститутом громадянського суспільства у вигляді матеріальних чи нематеріальних ресурсів, у тому числі: оплата вартості приміщення, техніки, обладнання.

Загальний фонд конкурсу становить 60 тис. грн.

До участі у конкурсі не допускаються громадські організації та творчі спілки, які:

- перебувають у стані припинення діяльності;

- щодо яких встановлено факт порушення бюджетного законодавства у попередньому бюджетному періоді.

Для участі у конкурсі громадянського суспільства подають конкурсну пропозицію, що має бути складена державною мовою і повинна містити:

1. Заяву про участь у конкурсі, складену за формою, що додається, за підписом керівника або уповноваженої особи громадської організації (творчої спілки), скріпленим її печаткою (у разі наявності).

2. Виписку з ЄДРПОУ.

3. Копію статуту (положення) громадської організації (творчої спілки), завірені її печаткою або, у разі відсутності печатки – нотаріально.

4. Копію рішення органу державної податкової служби про внесення громадської організації, творчої спілки до Реєстру неприбуткових установ та організацій.

5. Опис проекту (програми, заходу) та кошторис витрат для його реалізації за формою, що додається.

6. Листи-підтвердження від інших громадських організацій, творчих спілок, якщо передбачається їх залучення до виконання програми (реалізації проекту, заходу).

Виконання проектів (програм, заходів), що подаються для участі у конкурсі, має відбуватись протягом квітня—листопада 2015 року.

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у конкурсній пропозиції, покладається на учасника конкурсу.

Конкурсна пропозиція має подаватися у друкованому та електронному вигляді.

Конкурсна пропозиція не повертається учасникові конкурсу.

Переможці конкурсу будуть визначені до 17 квітня 2015 року.

Конкурсні пропозиції приймаються з 10 березня по 10 квітня 2015 року включно, щоденно, крім суботи, неділі за адресою: 14000, м. Чернігів, Бєлінського, 11, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, з 8:00 год. до 16:00 год., перерва з 13:00 год. до 14:00 год.

Конкурсні пропозиції оцінюватимуться за шкалою від 0 до 5 балів за такими критеріями:

1. Відповідність зазначеним в оголошенні про проведення конкурсу цілям та пріоритетним завданням.

2. Очікувана результативність програми (проекту, заходу).

3. Ефективність використання бюджетних коштів, передбачених для фінансування програми (проекту, заходу).

4. Повнота охоплення цільової аудиторії.

5. Інноваційність.

6. Рівень кадрового та матеріально-технічного забезпечення, необхідного для виконання програми (реалізації проекту, заходу), досвід діяльності у відповідній сфері.

7. Спроможність інституту громадянського суспільства продовжувати виконання програми (реалізацію проекту, заходу) або здійснювати подібні заходи після припинення фінансової підтримки.

За додатковою інформацією звертайтесь до головного спеціаліста відділу взаємодії з громадськими об’єднаннями Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, секретаря конкурсної комісії — Максимовича Володимира Сергійовича, щоденно, крім суботи, неділі за адресою: 14000, м. Чернігів, Бєлінського, 11, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, з 8:00 год. до 17:00 год., перерва з 13:00 год. до 14:00 год., тел. 67-59-67, або за адресою електронної пошти ([email protected]).

Рішення конкурсної комісії доводиться до відома учасників конкурсу та розміщується у триденний строк на офіційному веб-сайті Чернігівської обласної державної адміністрації.

Учасникові конкурсу на його вимогу може бути видана копія протоколу засідання конкурсної комісії.

Нормативні документи щодо організації та проведення конкурсу знаходяться за посиланням http://cg.gov.ua/index.php?id=36452&tp=0 (рубрика «Консультації з громадськістю» / «Конкурс проектів для ІГС в рамках обласної Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2012—2015 роки «Чернігівська громада» офіційного сайту Чернігівської облдержадміністрації).



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації






Обрано керівні органи Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації


В райдержадміністрації відбулось перше засідання новообраної Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації.

Заступник голови райдержадміністрації Олексій Мірошниченко привітав присутніх з початком роботи новоствореної Громадської ради та закликав до активної співпраці.

Голова установчих зборів Віктор Шумський доповів присутнім про результати проведення установчих зборів.

Основним питанням порядку денного засідання було обрання керівного складу Громадської ради, а також формування комісій при Громадській раді, які б виконували функції та завдання ради по конкретним галузям у межах повноважень виборчого органу.

Членами ради було запропоновано кандидатуру Світлани Сотник — голови Корюківської районної організації професійної спілки працівників культури України на головування Радою. Одноголосним рішенням головою Громадської ради було підтримано запропоновану кандидатуру та обрано головою Громадської ради Сотник Світлану Іванівну. Заступником голови обрали Шумського Віктор Леонтійовича — голову профспілки працівників охорони здоров’я Корюківського району. Також обрано секретаря Ради.

Після затвердження кандидатури продовжив засідання новообраний голова Громадської ради, яка запропонувала присутнім створити у складі Ради комісії, які б розглядали питання у межах діяльності певних галузей. Сектором інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, у рамках реалізації в області та районі ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», членам Громадської ради було запропоновано створити у складі Громадської ради комісію (робочу групу) з питань відкритості та прозорості діяльності Корюківської райдержадміністрації.

У ході обговорення даного питання, було прийнято рішення щодо перегляду комісій, створених при Громадській раді минулого скликання та затвердження оновленого складу на наступному засіданні Ради.

Також під час засідання розглядалось питання формування орієнтовного плану роботи Громадської ради на 2015 рік. Від членів ради надійшли пропозиції щодо розробки проекту плану роботи Ради та його затвердження на наступному засіданні.

Одним із питань порядку денного було питання висвітлення діяльності Ради в місцевих ЗМІ. Члени Ради прийняли рішення запрошувати на засідання представників районної газети «Маяк» та продовжувати вести в ній рубрику «Громадська рада», а також розміщувати інформацію про засідання та діяльність Ради на офіційному веб-сайті Корюківської райдержадміністрації.

Було також прийнято рішення щодо проведення наступного засідання в квітні 2015 року.

На завершення засідання, заступник голови райдержадміністрації Олексій Мірошниченко закликав членів Громадської ради до тісної співпраці та активної діяльності з метою розбудови громадянського суспільства.






Шановні члени Громадської ради при Корюківській районній державній адміністрації!


19 лютого о 15.00 год. відбудеться перше засідання оновленої Громадської ради при Корюківській РДА. На порядок денний виносяться питання:

1. Інформація про результати установчих зборів.

2. Обрання керівних органів Громадської ради (голови, заступника (заступників), секретаря.

3. Створення постійних комісій Громадської ради та затвердження їх складу.

4. Затвердження Положення про Громадську раду при Корюківській райдержадміністрації.

5. Затвердження Регламенту Громадської ради.

6. Внесення пропозицій до плану роботи Громадської ради на 2015 рік.

7. Прийняття рішення про оприлюднення матеріалів про засідання і рішення Громадської ради.

8. Призначення дати наступного засідання Громадської ради.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації






Створено нову Громадську раду при Корюківській районній державній адміністрації


12 лютого за участі заступника голови районної державної адміністрації Олексія Мірошниченка відбулися установчі збори по обранню складу Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації.

16 інститутів громадянського суспільства увійшли до нового складу Громадської ради при райдержадміністрації. На зборах зареєструвалися 12 представники інститутів громадянського суспільства. Четверо представників повідомили про неможливість взяти участь в Установчих зборах з поважних причин.

Розпочинаючи засідання, заступник голови районної державної адміністрації Олексій Мірошниченко подякував присутнім за активну громадську позицію та висловив сподівання на подальшу співпрацю.

Для ведення Установчих зборів було обрано Віктора Шумського, голову Корюківської районної організації профспілки медичних працівників.

На засіданні визначено лічильну комісію, розглянуто питання згідно порядку денного.

Установчими зборами прийнято рішення провести перше засідання Громадської ради 19 лютого, під час якого буде обрано керівний склад Громадської ради.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації






Перелік інститутів громадянського суспільства, які делегують своїх представників для участі в установчих зборах по формуванню складу Громадської ради:


- Корюківська районна організація ветеранів України;

- Корюківська районна організація профспілки медичних працівників України;

- Корюківська районна громадська організація «Спілка Чорнобиль»;

- Релігійна громада Помісної Церкви Християн Віри Євангельської України м.Корюківка;

- Профспілка підприємців «Захист»;

- Корюківський районний осередок «Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні»;

- Первинна профспілкова організація Корюківської районної державної лікарні ветеринарної медицини професійної спілки працівників агропромислового комплексу України;

- Корюківське районне товариство «Бджоляри»;

- Районна громадська організація «Корюківська Козача Січ»;

- Релігійна громада Української Православної Церкви Свято – Вознесенської парафії м.Корюківка Чернігівської області;

- Корюківська районна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України;

- Корюківська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України;

- Корюківська районна організація професійної спілки працівників культури України;

- Корюківська районна Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів);

- Корюківський районний громадський благодійний фонд "Здоров’я"

- Корюківська районна організація "Корюківська організація роботодавців"






Шановні представники інституцій громадянського суспільства!


На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» повідомляємо, що 12 лютого 2015 року о 15.00 год. в приміщенні районної державної адміністрації відбудуться установчі збори інституцій громадянського суспільства для обрання складу громадської ради при районній державній адміністрації. Початок реєстрації учасників о 14.30 год.

До участі у зборах запрошуються інституції громадянського суспільства, які подали заяви до ініціативної групи, згідно із визначеним порядком.

Для участі в установчих зборах потрібно подати заяву, підписану уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства. До заяви додаються:

- рішення керівника інституту громадянського суспільства (якщо інше не передбачено його установчими документами) про делегування представника для участі в установчих зборах, посвідчене печаткою (у разі наявності);

- біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства;

- копії документів, що підтверджують легалізацію інституту громадянського суспільства;

- інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства протягом останніх двох років (2013-2014 років).

Документи приймаються до 30 січня 2015 року включно (крім вихідних та святкових днів) з 8.00 до 13.00 та з 14.00 до 17.00 за адресою: каб. 29, вул.Шевченка, 60, м.Корюківка, 15300; сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації. Контактний телефон: 2-14-91

Зразки документів та довідкову інформацію можна отримати за вищевказаною адресою, а також на офіційному веб-сайті Корюківської райдержадміністрації (http://koradm.cg.gov.ua) у розділі «Громадська рада».



Ініціативна група з підготовки установчих зборів
інституцій громадянського суспільства для обрання складу
Громадської ради при Корюківській районній державній адміністрації







Відбулось друге засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів по формуванню складу Громадської ради при районній державній адміністрації


24 грудня, відповідно до плану роботи, відбулось друге засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів по формуванню складу Громадської ради при районній державній адміністрації.

Провела засідання голова ініціативної групи Наталія Шелудько.

Розпочинаючи засідання, вона повідомила членам ініціативної групи, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 року № 688 «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996» з метою оновлення Громадської ради при райдержадміністрації 24 грудня 2014 року розпорядженням голови райдержадміністрації В.І.Чернухи № 414 припинено повноваження Громадської ради при райдержадміністрації.

На порядок денний засідання було винесено ряд важливих питань щодо підготовки установчих зборів.

Зокрема, до відома членів ініціативної групи було доведено інформацію про зареєстровані діючі протягом останніх двох років громадські організації району та міста згідно даних районного відділу статистики та управління юстиції. Розглянувши перелік організацій, ініціативною групою було прийнято рішення направити громадським та профспілковим організаціям району повідомлення про проведення установчих зборів та пропозицію взяти участь в установчих зборах.

Ініціативною групою також було уточнено дату і час проведення установчих зборів, а також затверджено проект оголошення в районну газету «Маяк» та на веб-сайт районної державної адміністрації щодо прийому документів від інститутів громадянського суспільства для участі в установчих зборах.

Члени ініціативної групи розглянули проект порядку денного та регламент установчих зборів по обранню складу громадської ради при Корюківській райдержадміністрації. Після внесення пропозицій, проект порядку денного було узгоджено.

Підсумки засідання ініціативної групи підвела голова ініціативної групи Наталія Шелудько.







Припинено повноваження Громадської ради при райдержадміністрації


На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 року № 688 «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996» з метою оновлення Громадської ради при райдержадміністрації 24 грудня 2014 року розпорядженням голови райдержадміністрації В.І.Чернухи № 414 припинено повноваження Громадської ради при райдержадміністрації.


Продовжує свою роботу ініціативна група з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради при райдержадміністрації.

До 30 січня 2015 року триватиме прийом заяв до нової Громадської ради при райдержадміністрації. Орієнтовна дата установчих зборів інститутів громадянського суспільства — 12 лютого 2015 року.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації













Шановні члени ініціативної групи
з формування нового складу Громадської ради при Корюківській РДА!

24 грудня, о 14.00 год. в районній державній адміністрації відбудеться друге засідання ініціативної групи, де буде розглянуто проект порядку денного установчих зборів по формуванню оновленого складу Громадської ради, сформульовано звернення до представників ІГС щодо можливості вступу до Громадської ради з метою опублікування в районній газеті "Маяк" та розглянуто ряд інших організаційних питань по проведенню установчих зборів (відповідно до плану роботи ініціативної групи).







Відбулось перше засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів по формуванню складу Громадської ради при районній державній адміністрації


Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» у лютому 2014 року спливає термін повноважень діючої Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації.

Тому, відповідно до положень цієї Постанови, за 60 днів до обрання нового складу ради, розпочато роботу по підготовці до проведення установчих зборів по формуванню складу Громадської ради на 2015-2017 роки.

9 грудня відбулось перше засідання ініціативної групи, що займатиметься підготовкою до проведення установчих зборів. На цьому засіданні було обрано керівника (рішенням членів групи головою обрано Наталію Шелудько, члена діючої Громадської ради).

Члени ініціативної групи були ознайомлені з регламентом їхньої роботи та основними завданнями у період підготовки до проведення установчих зборів для оновлення складу Громадської ради при райдержадміністрації. Відповідно до заслуханих рекомендацій, було затверджено план роботи ініціативної групи на період її діяльності, план інформаційної кампанії по висвітленню діяльності групи.

Ініціативною групою було визначено 7 лютого 2015 року датою проведення установчих зборів з формування складу Громадської ради, а також прийнято рішення щодо проведення наступного засідання у третій декаді грудня.

Також було розглянуто та затверджено перелік документів, що подаються інститутами громадянського суспільства і визначено терміни прийому документів.


Довідково:


План роботи
ініціативної групи по підготовці установчих зборів по формуванню Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації на 2015-2017 роки




План інформаційної кампанії
з висвітлення підготовки ініціативною групою проведення установчих зборів




ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ,
що подаються інститутами громадянського суспільства

1. Заява, підписана уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства.

2. До заяви додаються:

  • - рішення керівника інституту громадянського суспільства, якщо інше не передбачено його установчими документами, про делегування представника для участі в установчих зборах, посвідчене печаткою (у разі наявності);
  • - біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства;
  • - копії документів, що підтверджують легалізацію інституту громадянського суспільства;
  • - інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства протягом останніх двох років.


Приклад заяви
інституту громадянського суспільства для підтвердження участі в установчих зборах

Приклад виписки з протоколу
засідання правління (ради, зборів тощо) ІГС

Приклад біографічної довідки
уповноваженого представника ІГС на участь в установчих зборах з обрання складу громадської ради

Інформація про результати діяльності
інституту громадянського суспільства протягом останніх двох років






Шановні члени ініціативної групи
з формування нового складу Громадської ради при Корюківській РДА!

9 грудня, о 10.00 год. в районній державній адміністрації відбудеться перше засідання ініціативної групи, де буде обрано керівний склад, затверджено план роботи групи та розглянуто ряд організаційних питань по проведенню установчих зборів по формуванню оновленого складу Громадської ради.







Розпочинається робота по формуванню нового складу
Громадської ради при районній державній адміністрації


4 грудня відбулось чергове засідання Громадської ради при Корюківській районній державній адміністрації.

Провів засідання голова Громадської ради Олександр Авраменко. Участь у засіданні взяли: голова райдержадміністрації Віктор Чернуха, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, районних служб та управлінь, члени Громадської ради, кореспондент районної газети «Маяк».

До уваги присутніх було представлено проект Програми економічного і соціального розвитку Корюківського району на 2015 рік. Зупиняючись на основних пріоритетах Програми, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації Олена Янченко конкретизувала заходи, що вживатимуться для їх реалізації.

Про особливості в законодавстві щодо соціального захисту переселенців розповіла начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Світлана Самсон. Про явище вимушених переселенців та допомогу, що надається такій категорії населення зазначила спеціаліст відділу соціальної роботи Корюківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Марина Міц. Вона зауважила, що це питання на сьогодні є дуже актуальним та знаходиться на постійному контролі. Переселенцям надається допомога у вигляді одягу, взуття, продуктів харчування. Значну допомогу від районних служб отримують переселенці у вигляді консультацій щодо оформлення різного роду документів та безпосередньої допомоги у підготовці таких документів.

Одними з пріоритетних завдань сьогодення є допомога мобілізованим до лав Збройних Сил України (особливо, учасників АТО) та їхнім сім’ям. Про роботу в цьому напрямку розповіли спеціаліст Корюківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Єрмоленко та член Громадської ради, голова Корюківської міської молодіжної громадської організації «Альтернатива» Володимир Онищук. Спільними зусиллями волонтерів, органів влади, районних служб, управлінь, підприємств, установ та організацій, з 1 липня зібрана значна сума коштів, за які закуповується одяг, взуття, продукти харчування, елементи захисту для солдат, надається підтримка їхнім сім’ям. Під час обговорення цього питання, було розглянуто і ряд проблемних моментів збору допомоги, зокрема, в роботі з деякими територіальними громадами.

Діючою Громадською радою було обрано ініціативну групу у складі 6 осіб, яка надалі займатиметься роботою по підготовці до проведення установчих зборів, де буде сформовано новий склад ради.

Окрім цього, членами Громадської ради піднімались питання щодо ремонту Корюківської центральної районної лікарні, виконання Закону України «Про очищення влади», джерел фінансування Програми економічного та соціального розвитку, перспектив її виконання у 2015 році. З даних питань роз’яснення вніс голова районної державної адміністрації Віктор Чернуха.

Підсумки засідання підвів голова Громадської ради Олександр Авраменко.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації







Створюється ініціативна група
з формування нового складу Громадської ради при Корюківській РДА


Нагадуємо, що 13 лютого 2015 року закінчується термін повноважень нинішнього складу Громадської ради при РДА.

4 грудня, відповідно до плану роботи Громадської ради на черговому її засіданні планується затвердження складу ініціативної групи.


Прохання до 2 грудня ц.р. на адресу електронної пошти секретаря Громадської ради [email protected] надати пропозиції до складу ініціативної групи. Це можуть бути члени Громадської ради та інші представники інститутів громадянського суспільства.


Довідка

До складу ініціативної групи з підготовки установчих зборів входять представники інститутів громадянського суспільства, в тому числі ті, які є членами діючої громадської ради, та органу, при якому утворюється громадська рада.

Серед завдань ініціативної групи згідно Типового положення про громадську раду, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996:

1) оприлюднення підготовленого ініціативною групою повідомлення про дату, час, місце, порядок проведення установчих зборів, порядок подання заяв для участі в установчих зборах, відомості про склад ініціативної групи та прізвище, ім’я, електронну адресу т номер телефону відповідальної особи;

2) збір заяв від інститутів громадянського про їх наміри взяти участь в установчих зборах;

3) інформування через офіційний веб-сайт ОДА про місце проведення установчих зборів, список учасників установчих зборів, кандидатури до нового складу громадської ради;

4) проведення установчих зборів, на яких визначається кількісний склад громадської ради та проводяться вибори членів громадської ради.

Згідно Положення про Громадську раду при Корюківській РДА нині діюча Громадська рада має не пізніше ніж за 60 календарних днів до закінчення її повноважень утворити ініціативну групу з підготовки установчих зборів для формування нового складу Громадської ради.

Не пізніше 12 січня цього року райдержадміністрація має оприлюднити на своєму офіційному веб-сайті підготовлене ініціативною групою повідомлення про дату, час, місце, порядок проведення установчих зборів, порядок подання заяв для участі в установчих зборах, відомості про склад ініціативної групи.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації







Шановні члени Громадської ради!


4 грудня (четвер) о 15:00 год. в малому залі засідань райдержадміністрації відбудеться чергове засідання Громадської ради.


Проект порядку денного засідання Громадської ради

1. Про проект Програми економічного і соціального розвитку Корюківського району на 2015 рік.

2. Про організацію допомоги військовослужбовцям, які знаходяться в зоні АТО та їх сім’ям, переселенцям зі східних областей та АР Крим.

3. Обрання ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради при райдержадміністрації на 2015-2017 роки. Визначення керівного складу ініціативної групи (обрання голови та заступника групи). Визначення дати першого засідання ініціативної групи.

5. Різне.


Довідки за тел.. 2-14-91 (Ковальова Ю.Ю.)







Зустріч голови райдержадміністрації з членами Громадської ради


25 вересня голова районної державної адміністрації Віктор Чернуха провів зустріч з членами Громадської ради при райдержадміністрації. На зустрічі також були присутні6 заступник міського голови Олександр Биков, начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва, містобудування та архітектури райдержадміністрації Валентина Сидоренко, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Андрій Сергієнко, спеціаліст І категорії районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Марина Міц, кореспондент районної газети «Маяк».

Учасниками заходу було обговорено ряд актуальних питань, зокрема, щодо організації роботи по збору допомоги для військовослужбовців, що проходять службу в зоні АТО та сімей мобілізованих, благоустрою міста та ряд інших питань, що хвилюють громадськість.

Окремо було розглянуто питання економії населенням електроенергії. Голова районної державної адміністрації повідомив присутнім, що наразі розробляються плани економії по всіх підприємствах, установах і організаціях району. Особливу увагу даному питанню слід приділити і населенню, оскільки буде запроваджуватись тимчасове припинення електропостачання споживачів шляхом застосування графіків аварійних відключень.

Про роботу, що проводиться в районі по збору допомоги мобілізованим та членам їх сімей розповів Володимир Онищук — керівник міської молодіжної громадської організації «Альтернатива», член Громадської ради при районній державній адміністрації. За його словами, зусиллями жителів району на сьогодні зібрано 210 189 грн. благодійних коштів, на які постійно закуповуються необхідні для солдат речі. Особлива увага зараз приділяється закупівлі теплого одягу, взуття, продуктів харчування. До збору допомоги долучаються і територіальні громади району. Активну роботу в цьому напрямку здійснює районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Підтримку від земляків отримують і члени сімей мобілізованих, і вимушені переселенці з АРК та східних областей країни. Також, у підтримку військовослужбовців 10 жовтня в районному будинку культури буде проведено благодійний концерт та виставка-розпродаж робіт учнів Корюківської школи мистецтв.

Привівши приклад західних та центральних областей України, де організована допомога дітям, чиї батьки проходять військову службу в зоні АТО, у частині забезпечення їх безкоштовним харчуванням у школах, Володимир Онищук звернувся до голови районної державної адміністрації організувати відповідну роботу і на території району.

У свою чергу, Віктор Чернуха зазначив, що ця робота вже розпочата. Директорами шкіл формуються списки дітей цієї категорії, і буде віднайдена можливість забезпечення таких учнів безкоштовним харчуванням.

Учасниками зустрічі були обговорені актуальні питання благоустрою міста. Обговорювалось питання доцільності функціонування в центрі міста «спорт-бару» та можливості приведення його роботи у відповідність чинному законодавству, санітарним нормам, з урахуванням інтересів жителів ближніх будинків. Заступник міського голови підняті питання взяв під контроль та зазначив, що робота по їх вирішенню проводитиметься.

Після обговорення учасниками зустрічі питань, та запропонованих шляхів їх вирішення, голова районної державної адміністрації підвів підсумок зустрічі й подякував присутнім за активну громадську позицію.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації







До уваги представників громадянського суспільства!


Київська міська державна адміністрації та Міністерство культури України ініціює проведення Всеукраїнського відкритого конкурсу на визначення кращої ідеї Меморіального комплексу Героям Небесної Сотні у місті Києві.

Публічне обговорення Програми та умов конкурсу триватиме до 23 липня 2014 року.

Ознайомитись з Програмою та умовами конкурсу можна за посиланням:http://nebesna.kga.gov.ua/images/docs/programa_ta_umovy.pdf


З 15 травня 2014 року за посиланням www.nebesna.kga.gov.ua буде доступна для завантаження заявка для участі у конкурсі. Заяви прийматимуться з 15 травня по 23 липня 2014 року на електронну пошту: [email protected] або за адресою: 01001, Україна, м.Київ, вул. Хрещатик, 32.


Офіційна сторінка конкурсу в соціальній мережі facebook: http://www.facebook.com/MemorialNebesnaSotnyaOfficialContest








Чергове засідання Громадської ради
при Корюківській районній державній адміністрації


Участь у засіданні, яке відбулось 4 червня, прийняв голова районної державної адміністрації Віктор Чернуха, заступник міського голови Олександр Биков, керівник апарату районної державної адміністрації Олександр Безнісько, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, районних служб та управлінь, кореспондент районної газети «Маяк», члени Громадської ради.

Розпочинаючи засідання, голова Громадської ради Олександр Авраменко ознайомив присутніх з порядком денним, на який було винесено актуальні питання.

Головний лікар Корюківської центральної районної лікарні Сергій Пивовар розповів членам Громадської ради про закінчення ремонту поліклінічного відділення лікарні. З даного приводу головний лікар зазначив, що ремонтні роботи було розпочато, але вже більше року вони призупинені.

Голова районної державної адміністрації Віктор Чернуха пояснив Громадській раді, що в районі наразі є 4 масштабні об’єкти, що потребують продовження будівництва або ремонту: поліклінічне відділення Корюківської центральної районної лікарні, Меморіальний комплекс пам’яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами та дошкільні навчальні заклади Козилівки і Холмів.

На запитання члена Громадської ради Володимира Онищука щодо перевірки доцільності використання коштів, виділених на ремонт поліклініки, голова районної державної адміністрації повідомив, що перевірка проводиться компетентними органами та по її закінченню будуть прийняті відповідні рішення.

Членами Громадської ради були винесені пропозиції щодо прискорення завершення ремонту в лікарні.

Володимир Онищук запропонував членам Громадської ради звернутись до народного депутата України Ігоря Рибакова, тому що ремонт поліклініки — було одним із передвиборних зобов’язань народного депутата. Рішення по даному питанню було прийнято одностайно.

Громадською радою було розглянуто питання дотримання санітарних норм на щоденному ринку, з приводу якого інформували начальник ветлікарні в Корюківському районі Леонід Макаренко та головний лікар Корюківського міжрайонного управління головного управління Держсанепідемслужби в Чернігівській області Світлана Ментій. Були обговорені проблемні питання в роботі щоденного ринку, зокрема, щодо відсутності контролю з боку адміністрації ринку за торгівлею молочною продукцією, а також щодо несанкціонованої торгівлі промисловими товарами за територією ринку.

Активну участь в обговоренні цього питання взяли члени Громадської ради Галина Назаренко та Федір Нодь, які висловили свою думку щодо проблеми підприємців та роботу ринків, дотримання правил торгівлі.

З даного питання було прийнято рішення звернутись до міської ради з проханням роз’яснити ситуацію, що склалась та вжити необхідних заходів для вирішення проблемних питань.

Одним із питань, ініційованих Громадською радою, було розглянуто питання благоустрою міста.

Про заходи, які вживаються з метою наведення порядку та дотримання чистоти в місті, розповів заступник міського голови Олександр Биков. Розповівши про акції з прибирання та озеленення території міста, він закликав членів Громадської ради також брати активну участь у цьому процесі, оскільки деякі члени ради є головами профспілкових організацій, і повинні залучати працівників до подібних акцій.

Обговорюючи всі аспекти даного питання, Громадська рада вирішила звернутись із пропозицією до районної газети «Маяк» щодо приділення більшої уваги екологічному вихованню населення. Також члени Громадської ради висловили сподівання на активізацію роботи адміністративної комісії, що діє при міській раді та роботи правоохоронних органів у цьому напрямку.

Підсумки засідання Громадської ради підвів голова Громадської ради Олександр Авраменко.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації







Шановні члени Громадської ради!


4 червня (середа) о 15:00 год. в малому залі засідань райдержадміністрації відбудеться чергове засідання Громадської ради.

Проект порядку денного засідання Громадської ради

1. Про закінчення ремонту поліклінічного відділення Корюківської центральної районної лікарні.

2. Про дотримання санітарних норм на щоденному ринку.

3. Благоустрій міста і району.

4. Про санітарний стан узбіч доріг району, облаштування громадських вбиралень у центрі міста.

5. Різне.


Довідки за тел.. 2-14-91 (Ковальова Ю.Ю.)







Проведено чергове засідання Громадської ради при районній державній адміністрації


27 березня відбулось чергове засідання Громадської ради при районній державній адміністрації.

Провів засідання голова Громадської ради Олександр Авраменко. У засіданні взяли участь Корюківський міський голова Ігор Матюха, керівник апарату районної державної адміністрації Олександр Безнісько, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту та з питань надзвичайних ситуацій районної державної адміністрації Олексій Мірошниченко, начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи апарату районної державної адміністрації Сергій Васько, в.о. начальника відділу культури і туризму районної державної адміністрації Світлана Сотник, начальник управління Пенсійного фонду в Корюківському районі Олександр Єрмоленко, заступник головного лікаря Корюківської центральної районної лікарні Володимир Шумілін, директор районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Васильченко, кореспондент районної газети «Маяк».

На порядок денний засідання було винесено питання реалізації в районі молодіжної політики та організація дозвілля молоді, розвитку культурного середовища в районі, пенсійного і медичного забезпечення воїнів-інтернаціоналістів.

Розглядаючи питання проведення в районі заходів за участі молоді, Світлана Сотник зазначила, що заклади культури спрямовують свою роботу на розкриття творчого потенціалу та сприяння творчому, інтелектуальному, естетичному та духовному розвитку дітей. У цьому напрямку діють 24 клубних, 24 бібліотечних заклади, 1 музей та його відділ, школа мистецтв та 2 її філіали в селах району. За словами в.о. начальника відділу культури і туризму районної державної адміністрації учнівська молодь активно залучається до проведення заходів, присвячених знаменним датам і подіям.

Про затверджені та діючі в районі програми у сфері реалізації молодіжної політики розповів начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту та з питань надзвичайних ситуацій районної державної адміністрації Олексій Мірошниченко.

У цьому ж напрямку діють і спортивні школи району, підлітковий клуб «Молодість», на секціях з волейболу та баскетболу в якому займається 25 чоловік, з футболу та мініфутболу — 32 чоловіки. У підлітковому клубі «Олімпієць» 37 чоловік займається на секціях з армспорту, перетягування каната, силового троєбір’я. У спортивній школі займається 284 дитини з легкої атлетики, футболу, лижних гонок.

Про організацію заходів за участі молоді розповіла Світлана Васильченко. Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді зазначила, що спеціалістами Центру систематично проводяться літературні конкурси, за ініціативи Центру започатковано номінацію «Кращий гравець КВК», діє клуб волонтерів та комп’ютерний клуб.

Член Громадської ради, керівник КММГО «Альтернатива» Володимир Онищук запропонував звернути більшу увагу на організацію дозвілля молоді в період літніх канікул та проводити за участі обдарованих дітей міста творчі зустрічі та концерти на відкритому повітрі.

Громадською радою була підтримана пропозиція Володимира Онищука та вирішено розглянути можливість організації подібних заходів за участю учнівської молоді.

Члени Громадської ради отримали роз’яснення від міського голови Ігоря Матюхи та в.о. начальника відділу культури і туризму районної державної адміністрації Світлани Сотник щодо порядку спорудження (створення) пам’ятників і монументів на території міста.

Керівник апарату районної державної адміністрації Олександр Безнісько розповів про зміни в антикорупційному законодавстві України та про проведення перевірок з боку контролюючих органів діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на наявність/відсутність корупційних правопорушень.

Члени Громадської ради заслухано інформацію начальника управління пенсійного фонду в Корюківському районі Олександра Єрмоленка про виконання прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», окреслив розміри мінімальної пенсійної виплати та підвищень з 1 січня 2013 року. Також акцентував увагу на дворазовому підвищенні у 2014 році прожиткового мінімуму на одну особу, яка втратила працездатність, відповідно до ст.7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік».

Заступник головного лікаря Корюківської центральної районної лікарні Володимир Шумілін розповів про систему надання медичних послуг ветеранам війни, учасникам бойових дій та сім’ям загиблих.

Члени Громадської ради обговорили питання та прийняли відповідні рішення.





Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації







Шановні члени Громадської ради!


27 березня (четвер) о 10:00 год. в малому залі засідань райдержадміністрації відбудеться чергове засідання Громадської ради.

Проект порядку денного засідання Громадської ради

1. Про отримання членами Громадської ради відповідей на розглянуті під час засідань питання у паперовому вигляді. Звіт про прийняті Громадською радою рішення у 2013 році.

2. Розвиток культурного середовища в районі (розгляд можливості встановлення пам'ятника Т.Г. Шевченку та пам'ятного знаку за жертвами загиблих під час Голодоморів та політичних репресій).

3. Реалізація в районі молодіжної політики, організація дозвілля молоді.

4. Про виконання Плану заходів щодо запобігання проявам корупції на 2013 рік та обласної Програми запобігання і протидії корупції на 2013–2015 роки.

5. Про пенсійне забезпечення та медичне обслуговування ветеранів Афганістану.

6. Різне.


Довідки за тел.. 2-14-91 (Ковальова Ю.Ю.)







Обговорили актуальні питання роботи Громадської ради при райдержадміністрації


10 лютого 2014 року відбулось засідання президії Громадської ради при райдержадміністрації. Провів засідання голова Громадської ради Олександр Авраменко.

Президією було погоджено план роботи на І квартал 2014 року. Також було розглянуто проект плану роботи Ради на ІІ квартал поточного року із врахованими пропозиціями членів Громадської ради.

У ході засідання головою Громадської ради та його заступниками було розглянуто та обговорено Проект районного плану заходів щодо реалізації у 2014 році Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні.



Президія Громадської ради
при райдержадміністрації






Громадська рада підвела підсумки роботи за 2013 рік


24 грудня відбулося п’яте засідання Громадської ради. На цьому засіданні були присутні: виконуючий обов’язки голови Корюківської райдержадміністрації Іван Бузак, заступник голови райдержадміністрації Наталія Демиденко, голова Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації Олександр Авраменко, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Олена Янченко, завідувач сектору інформаційної діяльності та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації Юлія Ковальова, представник районної газети „Маяк” Віктор Божок, лікар Корюківської районної державної лікарні ветмедицини Леонід Макаренко, начальник районного відділу земельних ресурсів Тетяна Скиба.

Про виконання програми соціально – економічного розвитку та бюджету району за 2013 рік та про аналіз і перспективи соціально – економічного розвитку району на наступний рік доповіла заступник голови райдержадміністрації Наталія Демиденко.

У своєму виступі вона докладно розповіла про Державний бюджет на 2014 рік, який, за словами Президента України Віктора Януковича, передбачатиме реалізацію рекордної кількості інфраструктурних проектів.

За словами Глави держави, у 2014 році розпочнеться реалізація низки проектів, розроблених, зокрема, з Російською Федерацією. „Нас очікує будівництво разом із Росією двох блоків на Хмельницькій АЕС. Нас очікує будівництво заводу з виробництва ядерного палива в Кіровоградській області”, - підкреслив він.

Президент також наголосив на важливості співпраці з таким стратегічним партнером України як Китай. Як наголосив Віктор Янукович, за результатами домовленостей з Китаєм активніше реалізовуватиметься програма з будівництва доступного життя.

Також Наталія Демиденко повідомила, що програма економічного і соціального розвитку Корюківського району на 2014 рік розроблена відповідно до вимог законів України „Про місцеве самоврядування в Україні”, „Про місцеві державні адміністрації” та положень Програми економічних реформ Президента України Віктора Януковича на 2010 – 2014 роки „Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”. Вона наголосила, що з проектом програми економічного і соціального розвитку Корюківського району включає можна ознайомитись веб – сайті Корюківської райдержадміністрації.

В поточному році в промисловому комплексі індекс промислового виробництва складав 108,6%. Найбільший вплив на позитивний показник мала успішна робота ПАТ „Слов’янські шпалери-КФТП”, підприємство ТОВ ”Ванесса”. Значно зросли обсяги переробки деревини ДП „Корюківське лісове господарство», ДП «Холминське лісове господарство», РКСЛП „Корюківкаліс”.

За словами заступника голови райдержадміністрації, інвестиційна діяльність в районі протягом останніх років та в поточному році характеризується постійним зростанням обсягів капіталовкладень.

В районі реалізується Програма розвитку малого і середнього підприємництва на 2013 -2014 роки. Станом на 01.12.2013 року на території району працює 298 стаціонарних закладів торгівлі. З початку року відкрито 4 нових магазини в м. Корюківка.

Наталія Демиденко наголосила що головною метою на 2014 рік: завершення спорудження у м.Корюківка Меморіального комплексу. Завершуючи свій виступ вона привітала всіх присутніх з настанням зимових свят.

Членами Громадської ради було підведено підсумки роботи та визначено основні напрямки роботи у наступному році.

Один із членів Громадської ради вніс пропозицію щодо розгляду у І кварталі 2014 року питання дозвілля дітей та молоді в районі, і облаштування ігрових майданчиків у місті Корюківка. Громадською радою було ухвалено проект плану роботи Ради на 2014 рік.

По закінченню засідання Громадської ради Олександр Авраменко привітав усіх присутніх з наступаючими святами та висловив сподівання щодо плідної співпраці у новому році.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації






Питання реалізації соціальних ініціатив Президента України обговорили на засіданні Громадської ради


17 жовтня відбулось чергове засідання Громадської ради при райдержадміністрації. Участь у засіданні взяв також керівник апарату райдержадміністрації Олександр Безнісько.

Голова Громадської ради Олександр Авраменко ознайомив членів ради з порядком денним засідання, до якого були внесені заплановані питання.

Основним питанням, яке було розглянуто на засіданні, було питання реалізації в районі нових соціальних ініціатив Президента України.

Членів Громадської ради було проінформовано про заходи зі створення сприятливих умов для розвитку обдарованих і талановитих дітей, самореалізації творчої особистості в районі. З даного питання виступили: начальник відділу освіти райдержадміністрації Лариса Остапенко, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Бабич, директор Корюківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Васильченко.

За інформаціями доповідачів, у районі створені всі умови для всебічного розвитку особистості кожної дитини: працюють гуртки різного направлення при загальноосвітніх навчальних закладах, 3 заклади позашкільної освіти (нею охоплено 1514 учнів), з кожним роком збільшується кількість дітей, що навчаються в Корюківській школі мистецтв ім.О.С.Корнієвського та її філіях (з 1 вересня навчається 260 учнів). Самі ж заклади освіти і культури сприяють участі обдарованих дітей в різноманітних конкурсах, олімпіадах.

Діти, які займають призові місця та є постійними учасниками олімпіад, переможцями творчих конкурсів, отримують грошову стипендію.

Активно діють музеї та бібліотечні установи, де постійно розміщуються виставки дитячих робіт, проводяться екскурсії і тематичні заходи.

Світлана Васильченко ознайомила членів Громадської ради з ходом виконання соціальних ініціатив Президента України щодо вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших верств населення, раннього виявлення проблемних сімей та вчасного надання їм підтримки.

З цією метою в Корюківському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводиться робота із вдосконалення заходів щодо реалізації ініціатив Президента України, шляхи їх реалізації постійно обговорюються на нарадах.

Соціально-економічна ситуація в Україні потребує пошуку нових, більш дієвих механізмів реалізації соціальної політики. Одним із них – надання населенню якісних соціальних послуг.

Головне завдання фахівців із соціальної роботи виявлення, оцінка потреб, надання соціальних послуг та здійснення соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Відтак реалізація поставлених завдань вимагає від соціальної служби більшої ефективності. Інститут соціального працівника має стати агентом держави, який буде, з одного боку, виявляти проблеми, з іншого – вирішувати їх у розрізі кожної конкретної сім’ї.

«Соціальна робота – це своєрідна «швидка допомога». Фахівець із соціальної роботи як в місті так і в селі – це людина, яка прийде на допомогу та займатиметься вирішенням проблемами сімей, які потрапили в складні життєві обставини. Саме він володіє об’єктивною та найширшою інформацією про сім’ї і може самостійно вирішувати та надавати спектр послуг, що відповідає потребам сім’ї. Він є зв’язуючою ланкою між простими громадянами та всією соціальною мережею району, оскільки безпосередньо контактує та співпрацює зі школою, медичними закладами, дільничним інспектором, опікунською радою, сільською громадою, депутатським корпусом, з районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, і.т.д. Також введення посад фахівця із соціальної роботи створює систему відповідальності конкретних осіб за ситуацію на території громади», — пояснила директор Центру.

Про стан підготовки навчальних закладів та закладів соціальної сфери до зими доповіла начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва, містобудування та архітектури Валентина Сидоренко. Вона зазначила, що усі роботи по підготовці вищевказаних закладів до зими, проведені згідно плану. Є деякі складнощі в ремонті КНС в окремих територіальних громадах та ремонті теплотраси, але питання вирішуються.

Члени Громадської ради обговорили вказані теми, отримали відповіді на свої запитання.

Голова Громадської ради Олександр Авраменко запропонував членам ради взяти участь у конкурсі щодо розробки Громадської програми «Зелене намисто Чернігівщини», оголошеному Громадською радою при Чернігівській облдержадміністрації. Члени ради мають змогу ознайомитись з концепцією програми та внести власні пропозиції.

Також Олександр Авраменко ознайомив членів ради з громадським проектом «Забуті захисники Вітчизни», організованим комітетом з питань збереження і використання культурної спадщини Громадської ради при облдержадміністрації.

Підводячи підсумки засідання, голова Громадської ради запропонував членам ради скласти перелік питань, що мають бути розглянуті Громадською радою та внесені до плану роботи ради на 2014 рік.

Було також визначено орієнтовну дату проведення наступного засідання.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації






30.08.2013

ОГОЛОШЕННЯ
про проведення конкурсу щодо розробки Громадської програми «Зелене намисто Чернігівщини»


Громадська рада при Чернігівській облдержадміністрації оголошує конкурс пропозицій серед проектів, заходів, для розроблення Громадської програми «Зелене намисто Чернігівщини», в рамках Концепції (додаток).

Основна мета Програми: об'єднати зусилля громадськості для вирішення екологічних проблем, збереження природних ресурсів та біорізноманіття.

Основне завдання Програми: сприяти збереженню біологічного та ландшафтного різноманіття, створенню екологічної мережі, забезпеченню громадянам здорового середовища проживання, розвиненню природно-заповідного фонду, залучення громадськості до активної діяльності в справі вирішення екологічних проблем.

Свої пропозиції щодо проектів програми та/або її заходів, можуть подавати громадські організації та всі небайдужі до екологічних проблем.

Пропозиції мають бути спрямовані на реалізацію цілей та пріоритетних завдань Концепції.

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у конкурсній пропозиції, покладається на учасника конкурсу.

Конкурсна пропозиція має подаватися у друкованому та електронному вигляді.

Конкурсна пропозиція не повертається учасникові конкурсу.

Конкурсні пропозиції приймаються з 30 серпня 2013 року до 1 листопада 2013 року включно, щоденно, крім суботи, неділі за адресою: 14000, м. Чернігів, Бєлінського, 11, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, з 8:00 год. до 17:00 год., перерва з 13:00 год. до 14:00 год. та надсилайте на адресу електронної пошти [email protected] з приміткою (Зелене намисто Чернігівщини).

Найкращі конкурсні пропозиції увійдуть до проекту Програми «Золоте намисто Чернігівщини». Результати конкурсу будуть визначені до 15 листопада 2013 року.

За додатковою інформацією звертайтесь до Проскуріної Наталії Павлівни, першого заступника голови Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації за тел. 3-84-32, 050-558-01-67, або до Сапон Валентини Василівни, секретаря Громадської ради за тел. 67-59-67.

Рішення конкурсної комісії доводиться до відома учасників конкурсу та розміщується у триденний строк на офіційному веб-сайті Чернігівської обласної державної адміністрації.


КОНЦЕПЦІЯ
Громадської програми «Зелене намисто Чернігівщини»



Громадська рада при Чернігівській облдержадміністрації






Інформація щодо проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету у 2013 році


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації оголошує конкурс програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями, для виконання яких надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету у 2013 році.

Конкурс проводиться з метою забезпечення прозорості та ефективного використання коштів, які передбачаються у обласному бюджеті для фінансової підтримки громадських організацій на виконання Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки «Чернігівська громада», затвердженої рішенням Чернігівської обласної ради від 23 грудня 2011 року.

Конкурс проводиться відповідно до наказу Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації «Про проведення у 2013 році конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями, на виконання (реалізацію) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету» від 21 серпня 2013 року № 25, Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями та творчими спілками, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 року № 1049, розпорядження голови облдержадміністрації «Про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями, на виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету» від 14 червня 2012 року № 217.

Проекти (програми, заходи) для участі у конкурсі можуть подати громадські організації, які зареєстровані в установленому порядку не пізніше ніж за два роки до оголошення конкурсу.

Проекти (програми, заходи), що подаються для участі у конкурсі, мають бути спрямовані на реалізацію наступних цілей та пріоритетних завдань:

1. Вивчення громадської думки з питань оцінки діяльності органів влади та місцевого самоврядування.

1.1. Проведення соціологічних опитувань, фокусних груп, анкетувань та інших заходів за участі жителів територіальних громад області з визначення основних проблем територіальних громад області та ступеня їх вирішення місцевими органами влади.

1.2. Організація аналітичного дослідження щодо суспільних потреб певної соціальної групи жителів територіальних громад області.

1.3. Оцінка комунікацій місцевих органів влади та інститутів громадянського суспільства (обласний, міський, районний рівні) та вироблення пропозицій щодо їх покращення.

1.4. Підготовка пропозицій до проектів програм соціально-економічного розвитку (обласний, міський, районний рівні) на основі вивчення потреб соціальних груп жителів області.

1.5. Вироблення критеріїв успішності діяльності місцевих органів влади щодо вирішення проблем територіальних громад області.

2. Проведення конкурсів проектів серед інститутів громадянського суспільства щодо організації процесу інформування жителів області щодо здійснення реформ (Програма економічних реформ на 2010—2014 роки «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава», Середньострокова програма соціально-економічного розвитку області на 2012—2012 роки «Чернігівщина 2015. Спільний шлях до добробуту»).

2.1. Проведення інститутами громадянського суспільства інформаційних заходів у сфері реформування сфери ЖКГ, освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери, пенсійного забезпечення, регуляторної політики, розвитку підприємництва.

2.2. Інформаційний супровід практичної діяльності інститутів громадянського суспільства у сфері реформування сфери ЖКГ, освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери, пенсійного забезпечення, регуляторної політики, розвитку підприємництва.

2.3. Моніторинг виконання Програми економічних реформ на 2010—2014 роки «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава», Середньострокової програми соціально-економічного розвитку області на 2012—2012 роки «Чернігівщина 2015. Спільний шлях до добробуту» в області протягом 2011—2012 років.

2.4. Проведення громадської експертизи проектів нормативно-правових актів органів виконавчої влади, метою яких є виконання положень Програми економічних реформ на 2010—2014 роки «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава», Середньострокової програми соціально-економічного розвитку області на 2011—2015 роки «Чернігівщина 2015. Спільний шлях до добробуту».

3. Проведення навчальних форумів, семінарів, лекцій, для голів громадських рад при районних державних адміністраціях, міських виконавчих комітетах, та їх структурних підрозділах.

Громадська організація може подавати на конкурс кілька конкурсних пропозицій.

У межах конкурсу можуть бути підтримані такі види діяльності:

1. Проведення спрямованих на реалізацію цілей та пріоритетних завдань конкурсу конференцій, круглих столів, конгресів, симпозіумів, тренінгів, курсів, навчальних семінарів, фестивалів, виставок (тощо).

2. Випуск книжок, підручників, довідників, брошур, інформаційних листівок.

3. Розробка та друк методичних матеріалів.

4. Підготовка та друк аналітичних матеріалів.

5. Проведення соціологічних опитувань, фокусних груп, анкетувань.

6. Проведення інформаційних кампаній.

7. Організація висвітлення у ЗМІ певного виду діяльності.

У межах конкурсу не можуть бути підтримані проекти (програми, заходи), які:

- спрямовані на отримання прибутку;

- спрямовані на підтримку політичних партій;

- всеукраїнського значення.

Фінансування програм (проектів, заходів) здійснюється безпосередньо Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації як головним розпорядником бюджетних коштів, частково через суб’єкти господарської діяльності (на підставі договорів) або через одержувачів бюджетних коштів (громадських організацій).

Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів однієї програми (проекту, заходу), що подається для участі у конкурсі, становить 8 тис. грн.

За рахунок бюджетних коштів може бути профінансовано не більше як 75% вартості програми (проекту, заходу). Решта 25% необхідного обсягу фінансування проекту (програми, заходу) мають бути забезпечені громадською організацією (творчою спілкою) у вигляді матеріальних чи нематеріальних ресурсів, у тому числі оплата вартості приміщення, техніки, обладнання.

Загальний фонд конкурсу становить 60 тис. грн.

До участі у конкурсі не допускаються громадські організації та творчі спілки, які:

- перебувають у стані припинення діяльності;

- щодо яких встановлено факт порушення бюджетного законодавства у попередньому бюджетному періоді.

Для участі у конкурсі громадські організації подають конкурсну пропозицію, яка має бути підготовлена українською мовою і має містити:

1. Заяву про участь у конкурсі, складену за формою, що додається, за підписом керівника або уповноваженої особи громадської організації (творчої спілки), скріпленим її печаткою (у разі наявності).

2. Виписку з ЄДРПОУ.

3. Копію статуту (положення) громадської організації (творчої спілки), завірені її печаткою або, у разі відсутності печатки – нотаріально.

4. Копію рішення органу державної податкової служби про внесення громадської організації, творчої спілки до Реєстру неприбуткових установ та організацій.

5. Опис проекту (програми, заходу) та кошторис витрат для його реалізації за формою, що додається.

6. Листи-підтвердження від інших громадських організацій, творчих спілок, якщо передбачається їх залучення до виконання програми (реалізації проекту, заходу).

Виконання проектів (програм, заходів), що подаються для участі у конкурсі, має відбуватись протягом жовтня—листопада 2013 року.

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у конкурсній пропозиції, покладається на учасника конкурсу.

Конкурсна пропозиція має подаватися у друкованому та електронному вигляді.

Конкурсна пропозиція не повертається учасникові конкурсу.

Переможці конкурсу будуть визначені до 23 вересня 2013 року.

Конкурсні пропозиції приймаються з 21 серпня 2013 року до 20 вересня 2013 року включно, щоденно, крім суботи, неділі за адресою: 14000, м. Чернігів, Бєлінського, 11, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, з 8:00 год. до 17:00 год., перерва з 13:00 год. до 14:00 год.

Конкурсні пропозиції оцінюватимуться за шкалою від 0 до 10 балів за такими критеріями:

7. Відповідність зазначеним в оголошенні про проведення конкурсу цілям та пріоритетним завданням.

8. Очікувана результативність програми (проекту, заходу).

9. Ефективність використання бюджетних коштів, передбачених для фінансування програми (проекту, заходу).

10. Повнота охоплення цільової аудиторії.

11. Інноваційність.

12. Рівень кадрового та матеріально-технічного забезпечення, необхідного для виконання програми (реалізації проекту, заходу), досвід діяльності у відповідній сфері.

13. Спроможність громадської організації, творчої спілки продовжувати виконання програми (реалізацію проекту, заходу) або здійснювати подібні заходи після припинення фінансової підтримки.

За додатковою інформацією звертайтесь до Максимовича Володимира Сергійовича, головного спеціаліста відділу взаємодії з громадськими об’єднаннями Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, секретаря конкурсної комісії, щоденно, крім суботи, неділі за адресою: 14000, м. Чернігів, Бєлінського, 11, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, з 8:00 год. до 17:00 год., перерва з 13:00 год. до 14:00 год., тел. 67-59-67, або за адресою електронної пошти ([email protected]).

Рішення конкурсної комісії доводиться до відома учасників конкурсу та розміщується у триденний строк на офіційному веб-сайті Чернігівської обласної державної адміністрації.

Учасникові конкурсу на його вимогу може бути видана копія протоколу засідання конкурсної комісії.

Нормативні документи щодо організації та проведення конкурсу знаходяться за посиланням http://cg.gov.ua/index.php?id=36452&tp=0 (рубрика «Консультації з громадськістю» на офіційному сайті Чернігівської облдержадміністрації).

3 вересня ц.р. о 15:00 в приміщенні Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації для представників громадських організацій, які бажають прийняти учать у конкурсі з визначення програм (проектів, заходів), буде проходити навчання щодо особливостей підготовки та реалізацій проектів.






Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації оголошує конкурс програм (проектів, заходів)


На виконання Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки «Чернігівська громада», затвердженої рішенням Чернігівської обласної ради від 23 грудня 2011 року, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації оголошує проведення конкурсу проектів для громадських організацій.

Загальний фонд конкурсу становить 60 тис. грн.

Пріоритетні напрямки тематики конкурсних пропозицій:

• Вивчення громадської думки з питань оцінки діяльності органів влади та місцевого самоврядування.

• Організація інформування жителів області щодо здійснення реформ (Програма економічних реформ на 2010—2014 роки «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава», Середньострокова програма соціально-економічного розвитку області на 2011—2015 роки «Чернігівщина 2015. Спільний шлях до добробуту»).

• Проведення навчальних форумів, семінарів, лекцій, для голів громадських рад при районних державних адміністраціях, міських виконавчих комітетах, та їх структурних підрозділах.

Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів однієї програми (проекту, заходу), що подається для участі у конкурсі, становить 8 тис. грн.

Фінансування програм (проектів, заходів) здійснюється безпосередньо Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації як головним розпорядником бюджетних коштів, частково через суб’єкти господарської діяльності (на підставі договорів) або через одержувачів бюджетних коштів (громадських організацій).

Конкурсні пропозиції можуть подаватися громадськими організаціями, які зареєстровані в установленому порядку не пізніше ніж за два роки до оголошення конкурсу.

Конкурсні пропозиції приймаються з 21 серпня 2013 року до 20 вересня 2013 року включно, щоденно, крім суботи та неділі з 9:00 год. до 17:00 год., перерва з 13:00 год. до 14:00 год., за адресою: 14000, м. Чернігів, Бєлінського, 11, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації,

За додатковою інформацією звертайтесь тел. 67-59-67, або за адресою електронної пошти ([email protected]).

Більш детальна інформація щодо конкурсу знаходяться за посиланням http://oda.cg.gov.ua/index.php?id=36452&tp=0 (рубрика «Консультації з громадськістю» на офіційному сайті Чернігівської облдержадміністрації).



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації






Відбулось чергове засідання Громадської ради


8 серпня 2013 року відбулося засідання Громадської ради при голові райдержадміністрації. Вів засідання голова Громадської ради Олександр Авраменко.

На засіданні обговорювались питання затвердження нових розмірів тарифів на водопостачання, водовідведення та послуги, які надає житлово-експлуатаційна контора. Про причини підвищення тарифів та механізми тарифоутворення доповідали начальник КП Корюківської міської ради «Корюківкаводоканал» Сергій Галущенко, начальник житлово-експлуатаційної контори Микола Полях та міський голова Ігор Матюха. Начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва, містобудування та архітектури Валентина Сидоренко проінформувала про проходження процедури зміни тарифів відповідно до діючого законодавства.

У процесі обговорення більшість питань стосувались послуг які надаються Корюківською житлово-експлуатаційною конторою та КП «Корюківкаводоканал». В першу чергу присутніх цікавило, чи зміниться їх якість після підвищення тарифів.

В обговоренні взяли активну участь Володимир Онищук, Федір Нодь, Світлана Самсон, Андрій Штиков, Ірина Гайова та Валентина Сидоренко.

У заключному слові голова райдержадміністрації Олександр Довгаль погодився з необхідністю приведення тарифів на житлово-комунальні послуги до рівня економічно обґрунтованих, так як жодне підприємство не повинно працювати на збитки. Але при цьому повинна підвищуватись якість послуг, які надають житлово-комунальні підприємства, а споживачі повинні бачити логіку у піднятті тарифів. На жаль під час здійснення процедури підвищення тарифів ні з боку підприємств, ні з боку міської ради громадські слухання з цього питання проведені незадовільно. Не було організовано широко обговорення тарифів і серед жителів міста. Особливо, це стосується окремих складових тарифів: утримання апарату управління, заробітної плати керівництва підприємств.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації






Обрано керівні органи Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації


В райдержадміністрації відбулось перше засідання новообраної Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації. На засіданні був присутній і голова райдержадміністрації О.В.Довгаль.

З початком роботи новоствореної Громадської ради присутніх привітав заступник голови райдержадміністрації І.І.Бузак та закликав до активної співпраці.

Заступник голови установчих зборів А.А.Кириченко доповіла присутнім про результати проведення установчих зборів.

Основним питанням порядку денного засідання було обрання голови Ради, його заступників, а також формування комісій при Громадській раді, які б виконували функції та завдання ради по конкретним галузям у межах повноважень виборчого органу.

Членами ради було запропоновано 2-х кандидатів на головування Радою. Після самовідводу одного з запропонованих кандидатів, одноголосним рішенням головою Громадської ради було обрано Авраменка Олександра Олександровича — голову Корюківської районної організації Профспілки працівників державних установ. Після затвердження кандидатури продовжив засідання новообраний голова Громадської ради.

Обрано також двох заступників голови Громадської ради, які займали ці посади і в Громадській раді минулого скликання: А.А.Кириченко — голова Корюківської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України та О.М.Пиркал — голова Корюківської районної громадської організації Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля.

Голова Громадської ради запропонував присутнім створити у складі Ради комісії, які б розглядали питання у межах діяльності певних галузей. Одноголосним рішенням членів ради було прийнято рішення утворити у складі ради 3 комісії, де будуть задіяні всі члени Громадської ради.

Також під час засідання розглядалось питання формування орієнтовного плану роботи Громадської ради на 2013 рік. Від членів ради надійшли пропозиції щодо включення актуальних питань до плану роботи.

Одним із питань порядку денного було питання висвітлення діяльності Ради в місцевих ЗМІ. Члени Ради прийняли рішення запрошувати на засідання представників районної газети «Маяк» та продовжувати вести в ній рубрику «Громадська рада», а також розміщувати інформацію про засідання та діяльність Ради на офіційному веб-сайті Корюківської райдержадміністрації.

Голова райдержадміністрації О.В.Довгаль закликав членів Громадської ради до тісної співпраці та активної діяльності з метою розбудови громадянського суспільства.

Наступне засідання заплановано провести в третій декаді квітня.






РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Про затвердження складу Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації


С К Л А Д
Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації



Відбулись установчі збори по формуванню оновленого складу Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації


Завершила роботу ініціативна група з підготовки установчих зборів по формуванню оновленого складу Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації.

На останньому засіданні, яке відбулось 30 січня 2013 року ініціативна група розглянула всі заяви представників інститутів громадянського суспільства, делегованих для участі в установчих зборах.

07 лютого 2013 року, як і було заплановано, за участю голови райдержадміністрації О.В.Довгаля та заступника голови райдержадміністрації І.І.Бузака відбулись установчі збори інститутів громадянського суспільства для формування оновленого складу Громадської ради при райдержадміністрації.

Голова ініціативної групи А.І.Савченко доповів присутнім про підготовчу роботу до проведення зборів, а також ознайомив кандидатів на членство в Громадській раді з законодавчою базою щодо участі громадськості в процесі формування державної політики та з документами делегованих представників на участь в установчих зборах.

Заступник голови райдержадміністрації І.І.Бузак зазначив основні положення регламенту проведення установчих зборів, після прийняття якого Збори продовжились ознайомленням присутніх з порядком їх проведення та основними моментами щодо вибору варіантів голосування та проведення виборів керівних органів Громадської ради.

Усі уповноважені представники інститутів громадянського суспільства одноголосно прийняли рішення щодо проведення відкритого голосування за весь список кандидатів у цілому. Таким чином було визначено граничну кількість членів Громадської ради, що діятиме протягом 2013-2014 років у складі 17 осіб та за результатами одноголосного вибору учасників зборів затверджено список делегованих представників ІГС. До новоствореної Громадської ради, окрім тих, хто залишився в її складі, входитимуть і нові представники громадських організацій, що дасть змогу розширити діяльність Ради та розглядати більше актуальних питань з життєдіяльності району.

За пропозиціями більшості учасників Зборів було вирішено провести перше засідання оновленої Громадської ради після прийняття головою райдержадміністрації розпорядження про затвердження складу та Положення Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації. З Положенням та Регламентом Громадської ради представники ІГС ознайомлені.

На Зборах також було обговорено перелік основних питань, що розглядатимуться на першому засіданні Громадської ради. Заступник голови райдержадміністрації І.І.Бузак закликав членів Громадської ради підготувати та на першому організаційному засіданні Громадської ради внести свої пропозиції щодо плану роботи Ради на 2013 рік.

Насамкінець голова райдержадміністрації О.В.Довгаль подякував голові ініціативної групи, голові Громадської ради першого скликання Савченку А.І. за плідну співпрацю, активну життєву позицію, значний внесок у розвиток громадянського суспільства на території району та вручив Почесну грамоту райдержадміністрації і квіти.

За результатами Зборів головою райдержадміністрації буде видане відповідне розпорядження.






Повідомлення Ініціативної групи з підготовки установчих зборів представників інститутів громадянського суспільства по формуванню нового складу Громадської ради при Корюківській районній державній адміністрації


На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» повідомляємо, що 7 лютого о 14.00 в малому залі засідань райдержадміністрації відбудуться установчі збори інституцій громадянського суспільства для обрання оновленого складу Громадської ради при Корюківській районній державній адміністрації.

До участі у зборах запрошуються інституції громадянського суспільства (представники громадських, релігійних, професійних спілок та їх об’єднань, легалізованих відповідно до законодавства України), які подали заяви та документи на розгляд ініціативної групи для участі в установчих зборах.






Ініціативна група розглянула документи, подані представниками інститутів громадянського суспільства для участі в установчих зборах


30 січня 2013 року Ініціативна група з підготовки установчих зборів зібралась втретє, щоб розглянути документи, подані представниками інститутів громадянського суспільства для участі у Зборах.

Станом на 25 січня 2013 року до ініціативної групи надійшло 17 заяв на участь у зборах та пакети документів, що додаються до заяви.

Ініціативною групою було розглянуто всі заяви та правові підстави делегування кожним інститутом громадянського суспільства своїх представників.

Усі документи були правильно оформлені, і заяви подані тими громадськими організаціями, які є активно діючими протягом останніх двох років та сумлінно виконують статутні обов’язки.

Тому ініціативною групою були допущені всі зареєстровані представники до участі в установчих зборах.



Перелік громадських інститутів району, які зареєструвалися для участі у формуванні оновленого складу Громадської ради при райдержадміністрації


№ з/п Назва ІГС ПІБ представника
1. Корюківська районна громадська організація Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля Пиркал Олександр Миколайович
2. Релігійна громада Християн віри євангельської м. Корюківки Нодь Федір Степанович
3. Корюківський районний осередок Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні Губенко Людмила Михайлівна
4. Профспілка підприємців м. Корюківки «Захист» Назаренко Галина Миколаївна
5. Корюківська районна організація Профспілки працівників АПК України Цвєтаєв Віталій Яковлевич
6. Рада Корюківської районної організації ветеранів України Шелудько Наталія Григорівна
7. Корюківська районна організація «Спілка Чорнобиль» Скотар Микола Миколайович
8. Рада Корюківської районної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України Стельмах Олександр Євгенович
9. Корюківська районна Спілка ветеранів Афганістану Бабич Сергій Володимирович
10. Корюківський районний громадський благодійний фонд «Здоров’я» Клименко Олена Вікторівна
11. Корюківська міська молодіжна громадськаорганізація «Альтернатива» Онищук Володимир Леонідович
12. Корюківська районна організація «Корюківська організація роботодавців» Байдак Микола Богданович
13. Корюківська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України Кириченко Алла Анатоліївна
14. Корюківська районна громадська організація «Корюківська Козача Січ» Бондаренко Андрій Васильович
15. Корюківська районна організація Профспілки працівників державних установ Авраменко Олександр Олександрович
16. Свято-Вознесенська парафія м. Корюківки Української православної церкви Київського патріархату Баїк Тарас Григорович
17. Профспілка працівників охорони здоров’я Корюківського району Стецко Михайло Олександрович





Ініціативна група зібралась вдруге


10 січня відбулось ІІ засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування оновленого складу Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації.

Про зареєстровані, діючі протягом останніх двох років громадські організації району та міста, згідно даних районного відділу статистики та управління юстиції, доповів голова ініціативної групи Савченко А.І. Членами групи було сформовано список організацій, яким особисто буде направлено листи з пропозицією взяти участь в установчих зборах. (Попередньо оголошення про проведення установчих зборів було опубліковано в районній газеті «Маяк» у №1 від 05 січня 2013 року та на офіційному веб-сайті райдержадміністрації).

На засіданні також було уточнено дату, місце та час проведення установчих зборів для формування складу Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації. Збори будуть проведені 07 лютого 2013 року о 14.00 в малому залі засідань райдержадміністрації.

Згідно плану роботи, на ІІ засіданні членами ініціативної групи було розглянуто та затверджено проект порядку денного установчих зборів по обранню складу громадської ради при Корюківській райдержадміністрації. Також було обговорено та затверджено проекту Регламенту проведення установчих зборів по обранню складу громадської ради при Корюківській райдержадміністрації на 2013—2014 рр.

Підсумки засідання підвів голова ініціативної групи А.І.Савченко.

ПРОТОКОЛ №2







Шановні представники інституцій громадянського суспільства!


На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» повідомляємо, що 7 лютого о 14.00 в приміщенні районної державної адміністрації (малий зал засідань) відбудуться установчі збори інституцій громадянського суспільства для формування оновленого складу громадської ради при районній державній адміністрації.

Початок реєстрації учасників о 13.45.

До участі у зборах запрошуються інституції громадянського суспільства, які подали заяви до ініціативної групи, згідно із визначеним порядком.

Для участі в установчих зборах потрібно подати заяву, підписану уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства. До заяви додаються:

- рішення керівника інституту громадянського суспільства (якщо інше не передбачено його установчими документами) про делегування представника для участі в установчих зборах, посвідчене печаткою (у разі наявності);

- біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства;

- копії документів, що підтверджують легалізацію інституту громадянського суспільства;

- інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства протягом останніх двох років.

Документи приймаються до 25 січня 2013 року включно (крім вихідних та святкових днів) з 8.00 до 13.00 та з 14.00 до 17.00 за адресою: каб. 29, вул.Шевченка, 60, м.Корюківка, 15300; сектор з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та засобами масової інформації апарату райдержадміністрації.

Контактний телефон: 2-14-91


Приклад заяви
інституту громадянського суспільства для підтвердження участі в установчих зборах


Приклад виписки з протоколу
засідання правління (ради, зборів тощо)ІГС


Приклад біографічної довідки
уповноваженого представника ІГС на участь в установчих зборах з обрання складу громадської ради


Інформація про результати діяльності
інституту громадянського суспільства протягом останніх двох років



Ініціативна група з підготовки установчих зборів
інституцій громадянського суспільства
для обрання складу Громадської ради
при Корюківській районній державній адміністрації








Відбулось перше засідання ініціативної групи


20 грудня відбулось перше засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради при райдержадміністрації на 2013-2015 роки.

Провів засідання голова ініціативної групи, голова діючої Громадської ради А.І.Савченко.

У роботі засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради при райдержадміністрації беруть участь: заступник голови райдержадміністрації І.І.Бузак, спеціаліст І категорії сектору з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ апарату райдержадміністрації Ю.Ю.Ковальова, члени ініціативної групи.

Голова ініціативної групи доповів присутнім про організацію роботи групи у період підготовки до проведення установчих зборів для оновлення складу Громадської ради при райдержадміністрації після чого було затверджено

План роботи ініціативної групи на період підготовки до проведення установчих зборів.

Основним питанням порядку денного засідання ініціативної групи було визначення дати проведення установчих зборів для формування складу Громадської ради при райдержадміністрації та дати проведення другого засідання ініціативної групи.

Попередньо датою проведення установчих зборів було визначено 7 лютого. Збори планується провести в малому залі засідань райдержадміністрації о 14.00. Наступне засідання групи попередньо заплановано провести 10 січня 2012 року.

На засіданні ініціативної групи головою групи було представлено перелік документів, що подаються інститутами громадянського суспільства для участі в установчих зборах. Перелік документів було одностайно затверджено, а також визначено терміни прийому документів. У відповідності до строків прийому документів для участі в установчих зборах, визначених нормативно-правовими актами, було вирішено встановити термін прийому з 5 по 25 січня 2013 року включно.

Інформацію про проведення установчих зборів та роз’яснення щодо умов прийняття у них участі члени ініціативної групи вирішили розмістити на офіційному веб-сайті райдержадміністрації та в районній газеті «Маяк» не пізніше 5 січня 2013 року. Було також переглянуто та затверджено Проект оголошення про проведення зборів для розміщення його у місцевих ЗМІ.

Сектором з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ було розроблено План інформаційної кампанії (оприлюднення діяльності ініціативної групи в місцевих ЗМІ), який було затверджено на засіданні групи.

Голова ініціативної групи також представив присутнім перелік зареєстрованих в управлінні юстиції районних громадських організацій. Від членів ініціативної групи надійшла пропозиція щодо уточнення списку організацій. Шляхом голосування було вирішено підготувати та направити лист-запит до управління юстиції та районного відділу статистики з метою отримання уточненого переліку громадських організацій району, які є діючими протягом останніх двох років та з вказанням кількості членів організацій. Було також прийнято рішення, окрім опублікування оголошення в районній газеті «Маяк» та на офіційному веб-сайті райдержадміністрації надіслати на уточнені адреси діючих громадських організацій лист від ініціативної групи з пропозицією щодо участі в установчих зборах.

Підсумки засідання підвів голова ініціативної групи А.І.Савченко.

ПРОТОКОЛ №1







Шановні члени Громадської ради!


На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» Сектором з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ райдержадміністрації розробляється проект річного орієнтовного плану райдержадміністрації з проведення консультацій з громадськістю.

Просимо надати свої пропозиції до річного плану консультацій в електронному вигляді на адресу Сектору з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та засобами масової інформації апарату райдержадміністрації або в інший спосіб до 28 грудня 2012 року, вказавши:

1. Питання, яке виноситься на обговорення;

2. Перелік заходів, які необхідно провести (наприклад, круглий стіл, громадське обговорення);

3. Орієнтовний строк проведення (дату/місяць/квартал).






Перші кроки до оновлення складу Громадської ради при райдержадміністрації

Обрано ініціативну групу


7 грудня відбулося засідання Громадської ради при райдержадміністрації. У засіданні взяли участь члени Громадської ради, запрошені на засідання заступники голови райдержадміністрації І.І.Бузак та М.П.Ющенко, начальник юридичного відділу апарату райдержадміністрації Т.М.Спускан.

Провів засідання голова Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації А.І.Савченко.

Про виконання програми соціально-економічного розвитку та бюджету району за 2012 рік та про аналіз і перспективи соціально-економічного розвитку району доповів заступник голови райдержадміністрації М.П.Ющенко. На підняті під час обговорення питання щодо стану виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ району, заступник голови райдержадміністрації зазначив, що робота по виплаті заборгованості заробітної плати триває, фінансовим управлінням райдержадміністрації ситуація роглядається по кожній організації окремо. Районною радою прийняті всі можливі рішення про перекриття боргу.

У рамках проведення Всеукраїнського тижня права, відповідно до районного плану заходів, з 3 по 10 грудня в районі проходять заходи, спрямовані на ознайомлення громадян з законодавством України, в якому закріплюються права людини і громадянина.

Начальник юридичного відділу райдержадміністрації Т.М.Спускан на засіданні Громадської ради ознайомила присутніх з питанням забезпечення прав людини через створення об’єднань громадян. У своїй доповіді юрист зазначила також основні відмінності нового Закону «Про громадські об’єднання», який набере чинності з 1 січня 2013 року від Закону України «Про об’єднання громадян» 1992 року, який втратить чинність.

Голова Громадської ради А.І.Савченко прозвітував про діяльність Громадської ради протягом періоду, зазначеного в Постанові Кабінету Міністрів від 3 листопада 2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», а також зазначив деякі недоліки та недопрацювання в роботі ради з метою їх усунення в подальшій діяльності.

Одним з найважливіших питань порядку денного засідання Громадської ради стало створення ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування оновленого складу громадської ради та затвердження її складу. Ініціативну групу було обрано у складі 5 осіб з числа членів діючої Громадської ради, обрано голову, заступника голови ініціативної групи та секретаря.


Протокол засідання Громадської ради від 7 грудня 2012 року


Відбулося чергове засідання Громадської ради

15 березня 2012 року відбулося чергове засідання Громадської ради при райдержадміністрації.

У засіданні Громадської ради взяли участь: голова райдержадміністрації О.В.Довгаль, члени Громадської ради та запрошені: заступники голови райдержадміністрації М.П.Ющенко та Н.М.Демиденко.

Провів засідання Громадської ради при райдержадміністрації голова ГР А.І.Савченко.

Першим було надано слово голові райдержадміністрації О.В.Довгалю, який надав присутнім інформацію про суспільно-політичну та економічну ситуацію в Корюківському районі, закцентував увагу на ряді проблемних питань.

Зокрема, закцентував увагу на системі охорони здоров’я та стану здоров’я жителів району, навівши дані про зростання захворюваності на туберкульоз та ВІЛ/СНІД. Також голова райдержадміністрації озвучив демографічні показники приросту населення. У районі приріст населення від’ємний. Одним із проблемних питань залишається питання дитячого харчування в дошкільних навчальних закладах, але запевнив, що проблема взята на контроль.

У своєму виступі О.В.Довгаль також вів мову про хід будівництва Меморіального комплексу пам’яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами; про благоустрій місцевості.

Голова райдержадміністрації зазначив також і ряд позитивних моментів, зокрема, про збудовані в сільських місцевостях водогони, гарний розвиток зв’язку в районі (збільшення абонентів стаціонарного зв’язку), позитивний розвиток інвестиційної діяльності в районі.

Під час свого виступу голова райдержадміністрації О.В.Довгаль наголосив, що вирішенню питань, які піднімаються на засіданнях Громадської ради, особливо тих, які стосуються боротьби з бідністю, належного рівня соціального захисту громадян, буде сприяти реалізація органами державної влади соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича, проголошених на засіданні Кабінету Міністрів України 7 березня 2012 року.

В обговоренні даних питань взяли участь: Ф.С.Нодь, М.О.Стецько (про стан будівництва житла для лікарів); О.О.Авраменко (про забезпечення кадрами Корюківської центральної районної лікарні).

Наступним питанням, яке розглядалося на засіданні Громадської ради став перелік питань, які вносяться до плану роботи Громадської ради на 2012 рік та затвердження плану роботи.

Шляхом голосування було вирішено включити до плану роботи Громадської ради наступні питання:

- Про хід виконання рішень Громадської ради;

- Про роботу райдержадміністрації зі зверненнями громадян;

- Про роботу служб житлово-комунального обслуговування в районі;

- Про підвищення якості медичного обслуговування населення, стан харчування дітей в дошкільних закладах освіти;

- Про роботу територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів, одиноких та непрацездатних громадян;

- Про благоустрій району;

- Про стан виплат соціальних гарантій особам, які згідно чинного законодавства, мають право отримувати державну матеріальну допомогу;

- Про виконання Програми соціально-економічного розвитку району та виконання бюджету;

- Про проведення громадської експертизи проектів нормативно-правових актів, що видаються райдержадміністрацією та мають відношення до діяльності Громадської ради;

- Про затвердження плану роботи Громадської ради на 2013 рік.

Після затвердження переліку питань, що входитимуть до плану роботи на 2012 рік, голова Громадської ради А.І.Савченко вніс деякі пропозиції голові райдержадміністрації та членам ради, зокрема:

- щодо проведення виїзних засідань Громадської ради в сільських територіальних громадах;

- щодо створення постійно діючої рубрики в районній газеті «Маяк», де б висвітлювалася діяльність Громадської ради.

Ініціативи голови Громадської ради були одностайно підтримані.

Під час узагальнення питань, благочинний Корюківського району Чернігівської єпархії, настоятель Свято-Вознесенської парафії м.Корюківки УПЦ КП, член Громадської ради отець Тарас (Баїк) вніс пропозицію щодо створення в приміщенні Корюківської центральної районної лікарні «куточка духовності». Пропозиція також була підтримана.

Підсумки засідання підвів голова Громадської ради при райдержадміністрації А.І.Савченко.


Протокол засідання Громадської ради від 15 березня 2012 року


У райдержадміністрації відбулося чергове засідання Громадської ради

Сьогодні, 26 січня 2012 року в райдержадміністрації відбулося засідання Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації.

У засіданні Громадської ради взяли участь члени Громадської ради, представники органу виконавчої влади — голова райдержадміністрації О.В.Довгаль, а також заступники голови райдержадміністрації І.І.Бузак, М.П.Ющенко, Н.М.Демиденко.

Засідання Громадської ради провів голова Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації А.І.Савченко.

Про роботу Громадської ради за період з дати її створення (4 лютого 2011 року) і до теперішнього часу звітував голова Громадської ради А.І.Савченко, виділивши у звіті ряд питань, які залишилися неповністю вирішеними.

Одним із основних питань зібрання було питання формування плану роботи Громадської ради на 2012 рік, згідно з яким і будуть проводитися наступні засідання. У ході обговорення даного питання членами Громадської ради було внесено ряд пропозицій щодо формування плану роботи.

З інформацією про політичні та економічні питання в Корюківському районі виступив голова райдержадміністрації О.В.Довгаль, який зазначив, що одними з пріоритетних завдань, які має ставити перед собою Громадська рада на порядок денний повинно бути вирішення питань захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг; контролю за наданням послуг у всіх сферах життєдіяльності громадян; питання транспортного забезпечення, а також питання покращення стану системи охорони здоров’я населення.

Також голова райдержадміністрації акцентував на наданні підтримки в роботі Громадської ради з боку адміністрації та тісної співпраці.

Кожен член Громадської ради мав можливість висловитися з приводу актуальних проблемних питань, що можуть входити до компетенції вирішення Громадською радою.

Під час підведення підсумків засідання, голова Громадської ради А.І.Савченко зазначив, що на наступному засіданні буде прийнято план роботи Громадської ради на 2012 рік і подякував усім за роботу.


Протокол засідання Громадської ради від 26 січня 2012 року





У райдержадміністрації відбулося спільне засідання соціально-економічної та Громадської ради

28 жовтня 2011 року в райдержадміністрації відбулося спільне засідання соціально-економічної та Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації по подальшому впровадженню Програми економічних реформ Президента України «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

У засіданні взяли участь члени соціально-економічної та Громадської ради.

Провів засідання голова райдержадміністрації О.В.Довгаль.

Заступник голови райдержадміністрації М.П.Ющенко ознайомив з основними положеннями Програми економічного і соціального розвитку Корюківського району на 2012 рік, а також озвучив основні проблемні питання, над вирішенням яких працюватиме влада протягом 2012 року. Це, зокрема:

- спорудження Меморіального комплексу пам’яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами та розбудова інфраструктури міста і району до 70-річчя Корюківської трагедії;

- реконструкція будівлі колишньої школи № 4 під гуртожиток сімейного типу для лікарів;

- капітальний ремонт поліклініки центральної районної лікарні м. Корюківка;

- капітальний ремонт даху Корюківської ЗОШ I-III ст. № 1 та Козилівської ЗОШ I-III ст.

- реалізація міні-проектів спільного проекту Європейського союзу та програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»;

- реконструкція дитячого садка с. Козилівка;

- капітальний ремонт доріг обласного значення загального користування Охрамієвичі-Перелюб-Прибинь-Шишківка, Забарівка-Олександрівка;

- будівництво індивідуальної котельні для соціальної сфери с. Наумівка;

- реконструкція каналізаційної насосної станції та каналізаційного напірного колектора в м. Корюківка;

- реконструкція частини існуючих приміщень шкіл під дошкільні заклади в селах Перелюб та Охрамієвичі;

- придбання 3 шкільних автобусів, з метою подальшої оптимізації мережі закладів освіти;

- придбання машин швидкої допомоги для ЦРЛ та Наумівської СЛА;

- облаштування залу урочистих подій, м. Корюківка;

- підвідний газопровід високого тиску для газифікації с. Козилівка;

- газопровід середнього тиску до с. Гурнівка;

- підвідний газопровід високого тиску до сіл Б.Слобода, Перелюб, Прибинь, Шишківка.

Начальник ДПІ в Корюківському районі С.В.Привала доповів про легалізацію виплати заробітної плати та зайнятості населення в Корюківському районі.

Про співпрацю Корюківської райдержадміністрації та Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації у вирішенні актуальних питань життєдіяльності району розповів голова Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації А.І.Савченко.

В обговоренні виступили М.О.Стецько, В.В.Шумілін, І.В.Матюха.

Підсумовуючи засідання, голова райдержадміністрації О.В.Довгаль подякував членам ГР за активну громадянську позицію, а також висловив сподівання, що подальша співпраця Корюківської райдержадміністрації та Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації у вирішенні актуальних питань життєдіяльності району буде такою ж продуктивною.







Відбулося чергове засідання Громадської ради при райдержадміністрації

2 серпня відбулося чергове засідання Громадської ради при райдержадміністрації, у якому взяли участь члени Громадської ради та запрошені — представники органу виконавчої влади району, зокрема, голова райдержадміністрації О.В.Довгаль, перший заступник голови райдержадміністрації Р.М.Малиш, заступник голови райдержадміністрації М.П.Ющенко, керівник апарату райдержадміністрації О.Г.Безнісько, завідуюча сектором з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та засобами масової інформації апарату райдержадміністрації С.І.Шматуха, а також головний лікар Корюківської ЦРЛ Здор Г.В. і представники районних ЗМІ.

Провів засідання Громадської ради при райдержадміністрації голова ГР А.І.Савченко.

Під час засідання мова йшла про реформування галузі охорони здоров’я району, про співпрацю Корюківської райдержадміністрації та Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації у вирішенні актуальних питань життєдіяльності району. У ході засідання члени ГР озвучили ряд проблемних питань. Зокрема, мова йшла про будівництво у місті нового приміщення для моргу, придбання житла для лікарів, благоустрій, ремонт та грейдерування доріг, ціни на компослуги та ін.

Голова райдержадміністрації О.В.Довгаль подякував членам ГР за активну позицію, а також зазначив, що за результатами засідання буде дано ряд доручень відповідним службам.




Відбулося чергове засідання Громадської ради при райдержадміністрації

29 липня відбулося чергове засідання Громадської ради при райдержадміністрації.

У засіданні Громадської ради взяли участь члени Громадської ради та запрошені — депутат Чернігівської обласної ради В.О.Гущенко, представники органу виконавчої влади — голова райдержадміністрації О.В.Довгаль, перший заступник голови райдержадміністрації Р.М.Малиш, заступники голови райдержадміністрації М.П.Ющенко, І.І.Бузак, Н.М.Демиденко; керівник апарату райдержадміністрації О.Г.Безнісько, а також головний державний санітарний лікар Корюківського району В.Л.Шумський і представники районних ЗМІ.

Провів засідання Громадської ради при райдержадміністрації голова ГР А.І.Савченко.

Першим було надано слово голові райдержадміністрації О.В.Довгалю, який підвів підсумки виконання Програми соціально-економічного розвитку та бюджету району за І півріччя 2011 року, закцентував увагу на ряді проблемних питань, а також зупинився на досягненнях району.

Зокрема мова йшла про недоліки у благоустрої району (незадовільний стан доріг), у зв’язку з відсутністю коштів у шляховому господарстві; проблеми з транспортним сполученням, невисокий рівень послуг деяких перевізників; проблеми у споживчому ринку (ціна на хліб найбільша серед сусідніх районів; торгівля майже некерована), є багато недопрацювань у роботі місцевого самоврядування та ін.

Поряд з тим О.В.Довгаль відмітив ряд позитивних моментів — експертиза підтвердила придатність приміщення колишньої міської ЗОШ № 4 під реконструкцію в гуртожиток для медиків; пройшли на державному рівні погодження документи щодо вшанування на державному рівні пам’яті жертв трагедії у місті Корюківці та будівництво Меморіального комплексу з вшанування пам’яті жертв німецько-фашистських загарбників у місті Корюківці; районна влада працює над відновленням будівництва житла в районі.

В обговоренні взяли активну участь члени Громадської ради Скотар М.М., Савченко А.І., Нодь Ф.С., Губенко Л.М., Стецько М.М., Назаренко Г.М., Кириченко А.А., які озвучили ряд проблемних питань.

Зокрема, мова йшла про ремонт доріг, ліквідацію стихійних сміттєзвалищ у місті (Скотар М.М.), недоліки в обслуговуванні пасажирів на приміських маршрутах (Кириченко А.А.), повірку лічильників, благоустрій міста (Савченко А.І.), про контроль за якістю завезеного в район хліба (Нодь Ф.С.), перспективи будівництва маркету в районі дев’ятиповерхівки (Губенко Л.М.), щорічне придбання житла для медиків (Стецько М.М.).

Дуже злободенним був виступ члена Громадської ради, голови профспілки підприємців м. Корюківки «Захист» Назаренко Г.М., яка піддала гострій критиці керівництво ПП «СВ-Торг», адже на повсякденному ринку не забезпечено на належному рівні умови праці підприємців, порушуються правила протипожежної безпеки (сварювальні роботи ведуться в робочий час), не дотримуються правила продажу м’ясних продуктів, антисанітарія біля щоденного ринку (не вивозиться сміття), несанкціоновано працює стихійний ринок перед магазином «Хліб».

Також ряд проблемних питань були озвучені представниками районних ЗМІ.

Підсумовуючи засідання, голова райдержадміністрації О.В.Довгаль подякував членам ГР за активну громадянську позицію та продуктивну роботу, а також зазначив, що за результатами засідання буде дано ряд доручень відповідним службам.




Відбулося чергове засідання Громадської ради при райдержадміністрації

30 червня відбулося чергове засідання Громадської ради при райдержадміністрації.

У засіданні Громадської ради взяли участь члени Громадської ради та запрошені — представники органу виконавчої влади — перший заступник голови райдержадміністрації Малиш Р.М., заступник голови райдержадміністрації Демиденко Н.М., заступник начальника відділу Держкомзему в Корюківському районі Метла В.М.

Під час засідання було розглянуто ряд важливих питань, серед яких — питання здійснення земельної реформи в Україні щодо створення прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення.

Заступник голови райдержадміністрації Демиденко Н.М. розповіла про шляхи здійснення земельної реформи в Україні, а також ознайомила присутніх з оперативною інформацією про стан укладання та використання договорів оренди земельних часток (паїв) та земельних ділянок по Корюківському району.

Заступник начальника відділу Держкомзему в Корюківському районі Метла В.М. розповів про те, як відбувався процес реформування в районі, а також відповів на питання присутніх стосовно земельних проблем.

В обговоренні даного питання взяли активну участь члени Громадської ради Савченко А.І., Нодь Ф.С., Скотар М.М., Пиркал О.М., Губенко Л.М., а також перший заступник голови райдержадміністрації Р.М.Малиш.

Перед членами Громадської ради виступила перший заступник голови райдержадміністрації Р.М.Малиш, яка розповіла про виконання Програми соціально-економічного розвитку та бюджету району за ІІ квартал 2011 року, а також закцентувала увагу присутніх на проблемах розвитку медичної галузі району та шляхах їх вирішення.

Обговорюючи дане питання, члени Громадської ради озвучили ряд проблемних питань, зокрема, мова йшла про виплати дітям війни (В.І.Ющенко), незадовільну ситуацію з соціальним та медичним захистом чорнобильців (М.М.Скотар), недостатньо якісну організацію медичних оглядів дітей у Корюківській центральній районній лікарні; недоброзичливе ставлення медпрацівників кабінету УЗІ до відвідувачів (Г.М.Назаренко), несистематичну роботу контрольних вагів на щоденному ринку (Л.М.Губенко), антисанітарію біля щоденного ринку (Г.М.Назаренко, Ф.С.Нодь), несанкціоновану роботу стихійного ринку перед магазином «Хліб» (Г.М.Назаренко).

Так як більшість питань, озвучених членами Громадської ради, стосувалися роботи щоденного ринку, голова Громадської ради при райдержадміністрації Савченко А.І. запропонував розглянути на наступному засіданні Громадської ради питання про санітарний стан щоденного ринку, запросивши на засідання відповідні служби.








Участь у засіданні круглого столу


13 травня 2011 року в райдержадміністрації відбулося засідання круглого столу на тему «Запровадження непрямого методу оцінки доходів заявників, які звертаються за призначенням соціальної допомоги».

Захід відбувся в рамках проекту «Удосконалення системи соціальної допомоги в Україні» та згідно з постановою КМУ від 27 квітня 2011 року № 448, за сприяння Міністерства соціальної політики України і Українського центру соціальних реформ.

Застосування запропонованого методу непрямої оцінки дасть змогу посилити спрямованість соціальної допомоги на нужденні верстви населення: зменшити кількість необґрунтованих перевірок; підвищити якість роботи органів соціального захисту населення; ефективно використовувати кошти державного бюджету на соціальну підтримку населення.

Під час заходу відбулась презентація експерименту з впровадження непрямого методу оцінки доходів заявників, які звертаються за призначенням соціальної допомоги.

У роботі круглого столу взяли участь представники Міністерства соціальної політики України, представники Українського центру соціальних реформ, заступник голови райдержадміністрації І.І.Бузак, представники управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, соціальні інспектори, ЗМІ та члени Громадської ради при райдержадміністрації.







Відбулося засідання Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації


25 березня ц.р. відбулося засідання Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації , яке провів голова Громадської ради Савченко А.І.

У засіданні взяла участь перший заступник голови райдержадміністрації Р.М.Малиш. Раїса Миколаївна ознайомила членів Громадської ради з підсумками роботи району за І квартал 2011 року та перспективами на рік, а також окреслила ряд проблемних питань, над вирішенням яких працює виконавча влада.

Під час засідання члени Громадської ради обговорили питання, які необхідно включити в план роботи Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації на ІІ квартал та рік.

Серед інших було прийнято рішення про направлення листа-звернення до голови облдержадміністрації В.М.Хоменка з проханням посприяти у вирішенні питання щодо встановлення 1 березня, у день Корюківської трагедії, Дня національної пам’яті спалених сіл України. Також більшістю голосів Громадська рада підтримала позицію РДА щодо облаштування індивідуального опалення в Корюківській ЦРЛ та ЗОШ І-ІІІ ст. №1, з метою стабілізації температурного режиму в цих закладах та економії бюджетних коштів.







Відбулося перше засідання Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації

18 лютого 2011 року за участю першого заступника голови райдержадміністрації Малиш Р.М. відбулося перше засідання новобраної Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації.

Учасники засідання обрали голову, заступників та секретаря Громадської ради.

Враховуючи пропозиції всіх інститутів громадянського суспільства, які входять до складу Громадської ради, на голову ради було запропоновано чотири кандидатури — Авраменка Олександра Олександровича, Савченка Анатолія Івановича, Пиркала Олександра Миколайовича та Шелудько Наталію Григорівну.

Авраменко О.О., Пиркал О.М. та Шелудько Н.Г. зняли свої кандидатури. Більшістю голосів головою Громадської ради був обраний Савченко Анатолій Іванович, представник районної організації Всеукраїнського об’єднання «Громадський контроль».

Заступниками голови Громадської ради були обрані Пиркал Олександр Миколайович, голова Корюківської районної громадської організації Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля, та Кириченко Алла Анатоліївна, голова Корюківської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Секретарем Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації обрана Шматуха Світлана Іванівна — завідуюча сектором з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та ЗМІ апарату райдержадміністрації.

Зібрання підтримало пропозицію про створення 3 комісій Громадської ради.

Головою комісії з питань економіки, соціальної політики і соціального захисту, регіональної, регуляторної політики, інвестицій, розвитку підприємництва та реформування ЖКГ обрано Байдака Миколу Богдановича, керівника Корюківської районної організації «Корюківська організація роботодавців»;

головою комісії з гуманітарних питань та питань правопорядку та правозахисту населення обрано Кириченко Аллу Анатоліївну, голову Корюківської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України ;

головою комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку населених пунктів обрано Пиркала Олександра Миколайовича, голову Корюківської районної громадської організації Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля.

На засіданні також прийняли положення про Громадську раду та її регламент.

Протягом місяця Громадська рада повинна розробити план роботи на квартал і рік та винести їх на обговорення.

Наступне засідання Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації призначено на 25 березня 2011 року.









Сформовано Громадську раду при Корюківській райдержадміністрації

4 лютого 2011 року відбулися установчі збори інституцій громадянського суспільства для обрання складу Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації, у яких узяла участь перший заступник голови райдержадміністрації Р.М.Малиш.

До складу новообраної Громадської ради, яка працюватиме 2 роки, увійшло 17 представників інститутів громадянського суспільства району. Це:

Авраменко Олександр Олександрович — Корюківська районна організація Профспілки працівників державних установ;

Баїк Тарас Григорович — Свято-Вознесенська парафія м. Корюківки Української православної церкви Київського патріархату;

Байдак Микола Богданович — Корюківська районна організація «Корюківська організація роботодавців»;

Бондаренко Андрій Васильович — районна громадська організація «Корюківська Козача Січ»;

Губенко Людмила Михайлівна — Корюківський районний осередок Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні;

Кириченко Алла Анатоліївна — Корюківська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України;

Клименко Олена Вікторівна — Корюківський районний громадський благодійний фонд «Здоров’я»;

Назаренко Галина Миколаївна — профспілка підприємців м. Корюківки «Захист»;

Нодь Федір Степанович — релігійна громада Християн віри євангельської м. Корюківки;

Пиркал Олександр Миколайович — Корюківська районна громадська організація Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля;

Савченко Анатолій Іванович — районна організація Всеукраїнського об’єднання «Громадський контроль»;

Скотар Микола Миколайович — Корюківська районна організація «Спілка Чорнобиль»;

Стельмах Олександр Євгенович — Корюківська районна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України;

Стецко Михайло Олександрович — профспілка працівників охорони здоров’я Корюківського району;

Цвєтаєв Віталій Яковлевич — Корюківська районна організація Профспілки працівників АПК України;

Шелудько Наталія Григорівна — Корюківська районна організація ветеранів України;

Ющенко Володимир Іванович — Корюківська районна організація Всеукраїнської громадської організації «Захист дітей війни».

На установчих зборах було призначено дату та час проведення першого засідання Громадської ради, яке відбудеться 18 лютого 2011 року, о 14.00.




Протокол установчих зборів
для формування Громадської ради при Корюківській районній державній адміністрації
від 4 лютого 2011 року




Затверджено склад Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» та відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», з урахуванням протоколу установчих зборів для формування Громадської ради при Корюківській районній державній адміністрації від 04.02.2011, розпорядженням голови райдержадміністрації від 10 лютого 2011 року № 54 затверджено склад Громадської ради при Корюківській районній державній адміністрації (17 чол.) та Положення про Громадську раду при Корюківській районній державній адміністрації.







Продовжується підготовка до установчих зборів для формування складу Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації


1 лютого 2011 року відбулося друге засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації. Засідання провела перший заступник голови райдержадміністрації Р.М.Малиш.

У роботі засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради при райдержадміністрації взяли участь завідуюча сектором з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ апарату райдержадміністрації С.І.Шматуха — секретар ініціативної групи, а також представники громадських інститутів району, які виявили бажання брати участь у формуванні складу Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації і подали необхідні для реєстрації документи.

Відкриваючи засідання, Р.М.Малиш наголосила, що, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року №996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», усі рішення, прийняті на першому засіданні ініціативної групи, виконані.

Р.М.Малиш ознайомила присутніх на засіданні з переліком громадських інститутів району, які зареєструвалися для участі у створенні Громадської ради при райдержадміністрації, це:

№ з/п Назва ІГС ПІБ представника
1. Корюківський районний громадський благодійний фонд «Здоров’я» Клименко Олена Вікторівна
2. Районна громадська організація «Корюківська Козача Січ» Бондаренко Андрій Васильович
3. Профспілка підприємців м. Корюківки «Захист» Назаренко Галина Миколаївна
4. Корюківська районна громадська організація Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля Пиркал Олександр Миколайович
5. Корюківська районна організація ветеранів України Шелудько Наталія Григорівна
6. Корюківська районна організація «Спілка Чорнобиль» Скотар Микола Миколайович
7. Корюківська районна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України Стельмах Олександр Євгенович
8. Корюківська районна організація Всеукраїнської громадської організації «Захист дітей війни» Ющенко Володимир Іванович
9. Корюківська районна організація «Корюківська організація роботодавців» Байдак Микола Богданович
10. Корюківський районний осередок Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні Губенко Людмила Михайлівна
11. Корюківська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України Кириченко Алла Анатоліївна
12. Свято-Вознесенська парафія м. Корюківки Української православної церкви Київського патріархату Баїк Тарас Григорович
13. Корюківська районна організація Профспілки працівників АПК України Цвєтаєв Віталій Яковлевич
14. Корюківська районна організація Профспілки працівників державних установ Авраменко Олександр Олександрович
15. Профспілка працівників охорони здоров’я Корюківського району Стецко Михайло Олександрович
16. Районна організація Всеукраїнського об’єднання «Громадський контроль» Савченко Анатолій Іванович
17. Релігійна громада Християн віри євангельської м. Корюківки Нодь Федір Степанович

Під час засідання було уточнено дату проведення установчих зборів для формування складу Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації — 4 лютого ц.р., о 10.00. Також обговорювалися питання організації проведення установчих зборів, зокрема, мова йшла про порядок денний установчих зборів по обранню складу Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації, про проект Регламенту проведення установчих зборів, а також затвердження плану інформаційної кампанії (оприлюднення на вебсайтах, оприлюднення в районних ЗМІ, виступи в радіопрограмах тощо).







Ініціативна група з підготовки установчих зборів інститутів громадянського суспільства для обрання складу Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації

Авраменко Олександр Олександрович — голова Корюківської районної профспілкової організації працівників державних установ;

Губенко Людмила Михайлівна — голова Корюківської районної організації Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні;

Кириченко Алла Анатоліївна — голова Корюківської районної організації Професійної спілки працівників освіти і науки України;

Коротков Анатолій Володимирович — голова районної громадської організації «Корюківська Козача Січ»;

Марченко Анатолій Васильович — голова районної організації Народно-демократичне об’єднання «Нова Україна»;

Навродський Андрій Володимирович — керівник Корюківської районної молодіжної громадської організації «Альянс 3000»;

Назаренко Галина Миколаївна — голова профспілки підприємців «Захист» м.Корюківки;

Пиркал Олександр Миколайович — голова Корюківської районної організації Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля;

Халіман Любов Петрівна — виконавчий директор Корюківського районного громадського благодійного фонду «Здоров’я»;

Шведко Тетяна Миколаївна — голова правління кредитної спілки «Корюківська»;

Шматуха Світлана Іванівна — завідуюча сектором з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ апарату райдержадміністрації;

Шелудько Наталія Григорівна — голова Корюківської районної організації ветеранів.




ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ,
що подаються інститутами громадянського суспільства

1. Заява, підписана уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства.

2. До заяви додаються:

  • - рішення керівника інституту громадянського суспільства, якщо інше не передбачено його установчими документами, про делегування представника для участі в установчих зборах, посвідчене печаткою (у разі наявності);
  • - біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства;
  • - копії документів, що підтверджують легалізацію інституту громадянського суспільства;
  • - інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства протягом останніх двох років.







Триває процес створення Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» 18 січня 2011 року в райдержадміністрації відбулося засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради при райдержадміністрації.


Ініціативна група прийняла рішення про проведення 4 лютого 2011 року о 10.00 в приміщенні райдержадміністрації (малий зал засідань) установчих зборів інститутів громадянського суспільства для обрання складу Громадської ради при районній державній адміністрації.

До участі у зборах запрошуються всі інститути громадянського суспільства (представники районних громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних спілок та їх об’єднань, асоціацій, організацій роботодавців, недержавних засобів масової інформації та інших непідприємницьких товариств і установ, легалізованих відповідно до законодавства України), які подали заяви до ініціативної групи, згідно із визначеним порядком.


Для участі в установчих зборах та Громадській раді до ініціативної групи подається заява, підписана уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства. До заяви додаються:

  • - рішення керівника інституту громадянського суспільства, якщо інше не передбачено його установчими документами, про делегування представника для участі в установчих зборах, посвідчене печаткою (у разі наявності);
  • - біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства;
  • - копії документів, що підтверджують легалізацію інституту громадянського суспільства;
  • - інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства протягом останніх двох років.

Зразки документів, а також довідкову інформацію можна отримати за нижчевказаною адресою, а також на офіційному веб-сайті Корюківської райдержадміністрації у розділі «Громадська рада».


Документи приймаються до 28 січня 2011 року включно (крім вихідних днів) з 8.00 до 13.00, з 14.00 до 17.00 у секторі з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ апарату райдержадміністрації за адресою:

15300, м. Корюківка,

вул. Шевченка, 60, каб. 29.

Адреса електронної пошти сектору: [email protected]

Контактна особа: Шматуха Світлана Іванівна, тел. 2-17-04.



Ініціативна група з підготовки установчих зборів
інститутів громадянського суспільства для обрання складу
Громадської ради при Корюківській райдержадміністрації






Засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу громадської ради при райдержадміністрації

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» 18 січня 2011 року в райдержадміністрації відбулося засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу громадської ради при райдержадміністрації.

Провела засідання перший заступник голови райдержадміністрації Р.М.Малиш.

У роботі засідання ініціативної групи взяли участь завідуюча сектором з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ апарату райдержадміністрації С.І.Шматуха, представники громадських інститутів району, які виявили бажання взяти участь у формуванні складу громадської ради при райдержадміністрації, а саме:

Авраменко Олександр Олександрович — голова Корюківської районної профспілкової організації працівників державних установ;

Губенко Людмила Михайлівна — голова Корюківської районної організації Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні;

Кириченко Алла Анатоліївна — голова Корюківської районної організації Професійної спілки працівників освіти і науки України;

Коротков Анатолій Володимирович — голова районної громадської організації «Корюківська Козача Січ»;

Марченко Анатолій Васильович — голова районної організації Народно-демократичне об’єднання «Нова Україна»;

Навродський Андрій Володимирович — керівник Корюківської районної молодіжної громадської організації «Альянс 3000»;

Назаренко Галина Миколаївна — голова профспілки підприємців «Захист» м. Корюківки;

Пиркал Олександр Миколайович — голова Корюківської районної організації Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля;

Халіман Любов Петрівна — виконавчий директор Корюківського районного громадського благодійного фонду «Здоров’я»;

Шведко Тетяна Миколаївна — голова правління кредитної спілки «Корюківська»;

Шелудько Наталія Григорівна — голова Корюківської районної організації ветеранів.

На засідання були запрошені заступник редактора районної газети «Маяк» О.В.Гончар, директор радіоорганізації «Корюківське районне радіомовлення» А.В.Навродський, редактор громадського веб-сайту «Корюківка — наше місто» А.І.Савченко.

Ініціативна група прийняла рішення:

1. Провести 4 лютого 2011 року о 10.00 в приміщенні райдержадміністрації (малий зал засідань) установчі збори інститутів громадянського суспільства для обрання складу громадської ради при районній державній адміністрації.

2. Затвердити перелік документів, що подаються інститутами громадянського суспільства.

3. Розмістити інформацію про перелік документів, що подаються інститутами громадянського суспільства для участі в установчих зборах громадянського суспільства по обранню складу Громадської ради, на сайті райдержадміністрації, на шпальтах районної газети «Маяк» та озвучити на корюківському радіо.

4. Затвердити порядок подання заяв для участі в установчих зборах громадянського суспільства по обранню складу Громадської ради.

5. Розмістити інформацію про склад ініціативної групи для формування Громадської ради та контактні дані відповідальної особи на офіційному веб-сайті райдержадміністрації.

6. Друге засідання ініціативної групи провести 1 лютого 2011 року о 14.00 годині.

7. Оголошення про установчі збори для формування Громадської ради розмістити на сайті райдержадміністрації, на шпальтах районної газети «Маяк» та озвучити на корюківському радіо.




До уваги інститутів громадянського суспільства!

18 січня ц.р. у райдержадміністрації відбудеться засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування складу Громадської ради при райдержадміністрації.

Проводить Малиш Р.М. — перший заступник голови райдержадміністрації.

Місце проведення — малий зал засідань райдержадміністрації. Початок о 14.00.


Громадська рада при райдержадміністрації буде створена на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. N 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики».

За Постановою № 996 громадські ради формуються з інститутів громадянського суспільства (далі – ІГС). До них належать:

громадські організації – об’єднання громадян, створених ними для задоволення та захисту своїх законних соціальних, економічних, творчих, вікових, національно-культурних, спортивних та інших інтересів (створюються такі організації відповідно до закону України «Про об’єднання громадян»);

професійні спілки – добровільні неприбуткові громадські організації, що об’єднують громадян, пов’язаних спільними інтересами за родом їх професійної (трудової) діяльності, навчання (створюються такі організації відповідно до закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності»);

творчі спілки — добровільні об’єднання професійних творчих працівників відповідного фахового напрямку в галузі культури та мистецтва, які мають фіксоване членство (створюються такі організації відповідно до закону України «Про професійних творчих працівників та творчі спілки»);

організації роботодавців — громадська неприбуткова організація, яка об’єднує роботодавців (власників підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, виду діяльності та галузевої належності або уповноважені ними органи чи фізичні особи, які відповідно до законодавства використовують найману працю) на засадах добровільності та рівноправності з метою представництва і захисту їх прав та інтересів (створюються такі організації відповідно до закону України «Про організації роботодавців»);

благодійні організації — недержавні організації, головною метою діяльності яких є здійснення благодійної діяльності в інтересах суспільства або окремих категорій осіб (створюються такі організації відповідно до закону України «Про благодійництво та благодійні організації»);

релігійні організації — релігійні громади, управління і центри, монастирі, релігійні братства, місіонерські товариства (місії), духовні навчальні заклади, а також об’єднання, що складаються з вищезазначених релігійних організацій. Утворюються такі організації відповідно до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» з метою задоволення релігійних потреб громадян сповідувати і поширювати віру і діють відповідно до своєї ієрархічної та інституційної структури, обирають, призначають і замінюють персонал згідно із своїми статутами (положеннями).

недержавні засоби масової інформації – будь-які недержавні засоби масової інформації (друковані, аудіовізуальні, телерадіомовні компанії, інформаційні агентства тощо), серед засновників або співзасновників яких відсутній будь-який орган виконавчої влади. Видання таких ЗМІ не має здійснюватися на базі або за участю державної власності та відповідного фінансування з Державного бюджету України чи бюджету Автономної Республіки Крим. Статутом (програмними цілями) редакції таких ЗМІ не повинно передбачатися, зокрема, інформування громадян про діяльність ОВВ. Треба зазначити, що це не стосується комунальних ЗМІ, тобто тих, які створюються та видання яких фінансується органами місцевого самоврядування;

інші непідприємницькі товариства і установи. Відповідно до статті 85 Цивільного кодексу України такими є товариства, які не мають на меті одержання прибутку для його наступного розподілу між учасниками. Наприклад, до таких можна віднести споживчі кооперативи, органи самоорганізації населення тощо.

Повний перелік типів інститутів громадянського суспільства як непідприємницьких товариств дивіться в додатку 1.




вапр
ууц
цуе
еку
паврва