back

07 грудня 2016

Будьте обережні на льоду!


У зв'язку з коливанням температури товщина льодового покрову на водоймах Чернігівщини є дуже небезпечною. Проте, пересічні громадяни, а особливо рибалки ігнорують елементарні правила безпеки та виходять на тонку кригу.

У зв’язку з цим, рятувальниками Держслужби з надзвичайних ситуацій проводяться відповідні профілактично-роз’яснювальні заходи щодо попередження нещасних випадків на водоймах області.

7 грудня співробітники Корюківського районного сектору Управління ДСНС провели профілактичний рейд на водоймах м. Корюківка. З рибалками проводились роз`яснювальні бесіди щодо дотримання заходів безпеки під час перебування на льоду та дій під час порятунку потопаючих. Рятувальники вручали рибалкам пам’ятки та листівки з питань безпеки життєдіяльності. За словами переважної більшості любителів зимової риболовлі, чоловіки знають, як поводитися у разі небезпеки, проте більшість з них не мають при собі елементарних засобів порятунку.

Любителям зимової риболовлі необхідно пам’ятати, що під час підлідного лову риби не рекомендується на невеликому майданчику пробивати багато ополонок, стрибати і бігати по льоду, скупчуватись у великі групи. Ополонки одну від одної необхідно пробивати на відстані 5-6 м. При виході на лід кожний рибалка повинен мати з собою рятувальний жилет та мотузку довжиною 15-20 м з петлею на одному кінці і вантажем вагою 400-500 г на іншому.

Рятувальники вкотре застерігають любителів зимової риболовлі, не виходити на тонку кригу та не наражати себе на небезпеку. Дотримуйтесь порад рятувальників та дбайте про свою та безпеку своїх дітей.


Начальник Корюківського РС
У ДСНС України у Чернігівські області
підполковник служби цивільного захисту
О.В. Росохач
вапр
ууц
цуе
еку
паврва