back

07 грудня 2016

Свято доблесті і мужності


6 грудня ми відзначаємо славну річницю Збройних Сил України. Після проголошення України незалежною державою, перш за все, постала потреба створення національної армії, армії країни, яка отримала незалежність і лише стала на шлях свого відродження та розвитку. 6 грудня 1991 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про Збройні Сили України». Саме ця подія і стала підставою для офіційного встановлення свята – Дня Збройних Сил України.

З того часу професійне свято усіх українських військовослужбовців заслужило всенародну повагу і шану.

Сьогодні відбувається справжнє відродження українських Збройних Сил. Уже прийняті нові Стратегія національної безпеки України та Воєнна доктрина України. Наша армія переозброюється, реформується і впроваджує нові стандарти.

З нагоди відзначення 25-ї річниці створення Збройних Сил України у центральній бібліотеці відбулась зустріч-діалог із заступником військового комісара Корюківського районного військового комісаріату, начальником відділення комплектування Олександром Кошовим. На захід також були запрошені учні 9-х класів міської ЗОШ І-ІІІ ст. №4, для яких тема патріотизму особливо важлива і потрібна сьогодні.

Олександр Григорович розповів, що за останні півтора року чисельність українського війська збільшилась вдвічі. Не в останню чергу і завдяки тисячам добровольців. Прикметно, що День Збройних Сил України відзначається наступного дня після Дня волонтерів. У Корюківці досить потужний волонтерський рух. «Саме завдяки їм – волонтерам і військовим гартується нова українська армія, та пишеться її нова історія, – наголосив Олександр Григорович. – Доблесть і честь солдатів і офіцерів – у цьому справжня сила будь-якої армії, а українські військовослужбовці зберегли все це і примножили. Український воїн – надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода і незалежність далеко не порожній звук».

Заступник військового комісара запросив учнів до співпраці, наголосивши, що Корюківський райвійськомат надає допомогу в отриманні вищої освіти для військових потреб і мирного життя. Запропонував привітати усіх знайомих військовослужбовців і учасників АТО та подякувати їм за мирне життя.

Присутні мали змогу ознайомитись з постійно діючою виставкою документів «За честь, за волю, за українську долю», де розміщені матеріали про події на Сході України.



За повідомленням
центральної районної бібліотеки

вапр
ууц
цуе
еку
паврва