back

09 березня 2016

Про щорічний конкурс «Кращий державний службовець»


ПОРЯДОК
проведення щорічного конкурсу «Кращий державний службовець»
Корюківської районної державної адміністрації


1. Цей Порядок визначає механізм проведення першого туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» Корюківської районної державної адміністрації (надалі - Конкурс) між державними службовцями районної державної адміністрації (надалі –райдержадміністрація).

2. Метою проведення Конкурсу є зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, підвищення її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців.

3. Основними завданнями Конкурсу є:

• виявлення та заохочення найбільш професійно підготовлених державних службовців, які успішно та ініціативно виконують службові обов’язки, мають організаторські здібності, що ґрунтуються на сучасних знаннях;

• удосконалення знань і професійного рівня державних службовців;

• створення умов для кар’єрного зростання державних службовців;

• залучення висококваліфікованих фахівців, зокрема молоді, до роботи в центральних та місцевих органах виконавчої влади;

• сприяння підвищенню ефективності роботи з надання адміністративних послуг громадянам;

• вплив на формування суспільної думки щодо престижу державної служби, залучення високопрофесійних управлінців до роботи в органах виконавчої влади;

• виховання у державних службовців почуття шанобливого ставлення до своєї професії, основних принципів державної служби.

4. Конкурс проводиться щорічно з 01 березня до 30 квітня.

5.Конкурс проводиться серед державних службовців райдержадміністрації в номінаціях:

• «Кращий керівник» (можуть брати участь керівники структурних підрозділів);

• «Кращий спеціаліст» (можуть брати участь спеціалісти).

6. Проведення Конкурсу супроводжується інформаційною кампанією за участю засобів масової інформації з метою об’єктивного, відкритого доступу до інформації та його безпосереднього відстеження громадськістю. План проведення інформаційної кампанії затверджує голова Організаційного комітету з проведення конкурсу «Кращий державний службовець» Корюківської райдержадміністрації (надалі - Організаційний комітет).

7. Для проведення Конкурсу утворюється Організаційний комітет з проведення щорічного конкурсу «Кращий державний службовець» Корюківської райдержадміністрації.

8. Кожне виконане завдання учасниками усіх турів оцінюється за п’ятибальною шкалою.

9. Результати Конкурсу оформляють протоколом, який підписує голова та члени Організаційного комітету.

10. У Конкурсі можуть брати участь державні службовці, що належать до IIІ - VII категорії посад і мають стаж державної служби:

у номінації «Кращий керівник» - загальний стаж державної служби не менше трьох років, з них на керівних посадах не менше 1 року;

у номінації «Кращий спеціаліст» - загальний стаж державної служби не менше 1 року.

У Конкурсі можуть брати участь державні службовці, які не мають дисциплінарних стягнень.

11. Відбір державних службовців для участі у Конкурсі здійснюється з урахуванням таких критеріїв:

1) у номінації «Кращий керівник»:

рівень професійності, якості лідера;

здатність до креативного мислення, прийняття ефективних рішень у нестандартних ситуаціях, застосування інноваційних підходів у роботі;

комунікабельність, використання сучасних методів управління;

ефективність діяльності керівника та результати роботи колективу підпорядкованого структурного підрозділу;

рівень координації керівником діяльності підпорядкованих структурних підрозділів та співпраці з державними органами;

оцінка роботи керівника споживачами послуг;

роль керівника в морально-психологічному кліматі колективу;

ставлення колективу до особистих та професійних якостей керівника;

2) у номінації «Кращий спеціаліст» - рівень професійності, аналітичні здібності, здатність до самоосвіти, комунікабельність, вміння працювати в команді, ерудованість, якість підготовлених документів, виконавська дисципліна, навички роботи з персональним комп’ютером, наявність внесених пропозицій щодо оптимізації діяльності підрозділу (райдержадміністрації), роль спеціаліста в загальних результатах роботи підрозділу (райдержадміністрації), рівень авторитету в колективі, ставлення колективу до особистих та професійних якостей спеціаліста.

12. Для участі у першому турі Конкурсу державні службовці подають організаційному комітету з проведення першого туру Конкурсу:

заяву про участь;

копію особової справи державного службовця за формою П-2ДС;

подання керівника структурного підрозділу, погоджене з головою профспілкової організації чи ради трудового колективу;

інші матеріали (публікації в пресі, листи громадян, колективів з оцінкою діяльності претендента тощо).

13. Організаційний комітет з проведення Конкурсу на підставі поданих документів приймає рішення щодо участі державних службовців у Конкурсі, яке оформляють протоколом за підписом голови та секретаря організаційного комітету, про що інформує державних службовців або надсилає їм обґрунтовану відмову.

14. За умовами Конкурсу передбачається:

• проведення комплексного тестування на знання Конституції України, законодавства про державну службу, специфіки функціональних повноважень державного органу, посадових обов’язків державного службовця;

• виконання практичних завдань:

• складення ділового документа;

• володіння персональним комп’ютером.

15. Після проведення Конкурсу Організаційний комітет шляхом простого голосування визначає переможців та лауреатів.

Переможцями у кожній номінації Конкурсу вважаються учасники, які зайняли перше місце, лауреатами - учасники, які зайняли друге, третє та четверте місця.

16. Переможці Конкурсу у кожній номінації та лауреати Конкурсу заохочуються райдержадміністрацією.

17. Переможці та лауреати Конкурсу:

рекомендуються для зарахування до кадрового резерву на вищі посади в державному органі, в якому вони працюють.

18.Організаційний комітет вносить пропозиції, щодо дострокового присвоєння переможцям та лауреатам чергових рангів державного службовця відповідно до законодавства.

19. Фінансове забезпечення Конкурсу здійснюється за рахунок коштів виділених на утримання райдержадміністрації.

20. Результати Конкурсу висвітлюються в засобах масової інформації та розміщуються на веб-сайті райдержадміністрації.

21. Переможці Конкурсу за поданням організаційного комітету з проведення Конкурсу беруть участь у другому турі.


Для участі у І турі Конкурсу державні службовці подають до оргкомітету (каб.34 райдержадміністрації):

– заяву про участь у Конкурсі;

– копію особової картки державного службовця за формою П-2ДС;

– подання керівника структурного підрозділу щодо участі;

– біографічну довідку, підписану керівником кадрового підрозділу;

– за бажанням претендента інші матеріали (публікації в пресі, листи громадян, колективів з оцінкою діяльності претендента, тощо).

Протягом березня оргкомітет розглядає подані документи претендентів на участь у Конкурсі та приймає рішення щодо їх допуску до участі у Конкурсі або надсилає їм обґрунтовану відмову.

Підставою для відмови є невідповідність претендента вимогам, оформлені неналежним чином документи претендента, передбачені Порядком, відсутність окремих з них або встановлена в них недостовірна інформація.

До 30 березня - місцеві органи виконавчої влади надають до територіальних органів Нацдердслужби інформацію про кількість учасників І туру Конкурсу у регіонах України.

До 31 березня – ЦОВВ, інші державні органи та територіальні органи Нацдержслужби надають до Нацдержслужби інформацію про кількість учасників І туру Конкурсу у центральному апараті та територіальних підрозділах ЦОВВ, інших державних органах.

До 15 березня Нацдержслужба забезпечує оргкомітети І туру завданнями І туру Конкурсу:

• тестовими завданнями в частині знання Конституції України та законодавства про державну службу;

• орієнтовним переліком видів ділових документів, рекомендованих для складання учасниками Конкурсу;

• завданнями з володіння учасниками Конкурсу сучасних комп’ютерних технологій.

Оргкомітети ІІ туру надають рекомендації до їх виконання та критерії їх оцінки, методичні матеріали, електронну бібліотеку для самоосвіти.

Оргкомітети І туру розробляють вимоги та критерії оцінки щодо складання учасниками Конкурсу тестових завдань, що стосуються функціональних повноважень державного органу, посадових обов’язків державного службовця з урахуванням кваліфікаційних характеристик посад, які займають учасники І туру Конкурсу. Обсяг тестових завдань має становити 10 питань.

Завдання для учасників І туру Конкурсу затверджуються на засіданнях оргкомітетів.

Відповідальність за збереження конфіденційності змісту завдань покладається на оргкомітети.

Тестові завдання виконуються учасниками Конкурсу на комп’ютері. Паперова версія виконаного завдання візується учасником Конкурсу на кожному аркуші.

На виконання кожного із завдань, передбачених І туром Конкурсу, надається не менше 60 хвилин.

Оргкомітети І туру протягом квітня забезпечують проведення Конкурсу і в останній тиждень квітня на своїх засіданнях приймають рішення щодо підсумків та визначення переможців І туру Конкурсу.

Оригінали протоколів та виконаних учасниками Конкурсу завдань зберігаються в оргкомітеті І туру Конкурсу. Копії всіх документів переможців, передбачених Порядком проведення Конкурсу, разом з другим примірником оригіналу протоколу підведення підсумків та визначення переможців, а також копіями завдань, виконаних переможцями І туру, направляються до оргкомітетів ІІ туру Конкурсу не пізніше 30 квітня у такому порядку:

– Апарат Верховної Ради України, Адміністрація Президента України, Секретаріат Кабінету Міністрів України, ЦОВВ та інші державні органи – на адресу Нацдержслужби.

– Секретаріат Верховної Ради Автономної Республіки Крим, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, районні державні адміністрації, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації – на адресу територіальних органів Нацдержслужби;

Оргкомітети І туру розміщують інформацію щодо проведення Конкурсу на офіційних веб-порталах, в регіональних або галузевих ЗМІ і передають інформацію щодо висвітлення у ЗМІ проведення І туру Конкурсу разом з копіями статей (відео-, аудіозаписів) до 30 квітня у такому порядку:

– Апарат Верховної Ради України, Адміністрація Президента України, Секретаріат Кабінету Міністрів України, ЦОВВ та інші державні органи – на адресу Нацдержслужби.

– Секретаріат Верховної Ради Автономної Республіки Крим, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, районні державні адміністрації, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації – на адресу територіальних органів Нацдержслужби.

Територіальні органи Нацдержслужби передають узагальнену інформацію Нацдержслужби.

Оргкомітети І туру за його підсумками надають до кадрових служб державних органів, у яких проводиться Конкурс, копію протоколу про участь у Конкурсі державних службовців, що є підставою зараховувати участь у Конкурсі як підвищення кваліфікації відповідно до п. 8 Положення про систему підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 липня 2010 р. №564 з відповідним записом в особовій картці ФП-2ДС (розділ 8).

Відповідний запис робиться лише у випадку проходження державним службовцем всіх 3-х етапів І туру Конкурсу.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва