back

30 жовтня 2015

Вони боролися за Свободу рідної землі


Цими осінніми днями усі українці відзначали 71-у річницю вигнання нацистських окупантів з рідної землі.

Книгозбірні Корюківки провели до цієї дати низку заходів. Так, у читальному залі центральної бібліотеки з 23 по 31 жовтня діє виставка-пам’ять «На скрижалях перемоги і скорботи». Матеріали, представлені на ній, репрезентують український вимір Другої світової війни – це боротьба на всіх фронтах і театрах воєнних дій: не тільки на Східному фронті, а й в лавах руху опору інших країн, арміях союзників, що воювали в Італії і Франції, на Далекому Сході та на Тихоокеанському театрі воєнних дій. Ми маємо пам’ятати їх усіх.

А 28 жовтня працівники центральної бібліотеки до уваги присутніх представили історико-краєзнавчий журнал «Зорі солдатської слави». Захід мав на меті поглибити знання учнівської молоді про героїчне минуле нашого народу, сформувати ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави, що виявляється в таких якостях, як патріотизм, національна свідомість, самосвідомість, правосвідомість, політична культура, гордість за приналежність до українського народу.

У районній дитячій бібліотеці 22 жовтня пройшов День юного краєзнавця «Пам’яті незгасної ріка: наші земляки в боях за Україну». На захід завітали учні 5-А та 6-Б класів ЗОШ №1. Присутні мандрували сторінками книги Ігоря Халімана «Пам’яті незгасної ріка». А ще під час заходу відбулась презентація збірки «Війна в долі моєї родини», яку підготували працівники бібліотеки. До цієї книги пам’яті увійшли сімейні історії та розповіді дітей про представників родини, які брали участь у Другій світовій війні.

29 жовтня на гостину до читачів центральної бібліотеки завітав кіно клуб від КММГО "Альтернатива". Цього разу всі охочі змогли переглянути нову українську кінострічку "Незламна". Під час обговорення фільму йшла мова про багатогранність українського виміру боротьби із нацизмом через історію однієї людини. Присутні дійшли висновку, що боротьба за свободу проти іноземного агресора є святим обов'язком кожного представника народу, над яким нависла загроза поневолення.



За повідомленням центральної районної бібліотеки

вапр
ууц
цуе
еку
паврва