back

21 серпня 2015

У моєму серці – Україна


У новітній історії України є дата, яку можна назвати найважливішою – 24 серпня 1991 року. Це – День Незалежності, який ми відзначаємо вже двадцять четвертий раз.

У переддень відзначення найголовнішого свята нашої держави у центральній бібліотеці відбулась низка заходів: інформ-досьє «День Державного Прапора України», екскурс у минуле до Дня Незалежності України «Сторінки безсмертні і величні». Всі, хто завітає у ці дні до читальної зали матимуть можливість ознайомитись з експозицією виставки-панорами «Звешся величаво – Україна, земле зачарована моя», яка широко висвітлює історію України на всіх етапах її розвитку, відображає процеси становлення української державності. Також до Дня державного Прапора, який є невід’ємною частиною святкування Дня Незалежності, відкрита книжково-ілюстративна виставка «Наш прапор небесно-сонячний».

20 серпня користувачі бібліотеки брали участь у майстер-класі з плетіння патріотичних браслетів. Під час заходу для юних патріотів була проведена інформаційно-пізнавальна бесіда про волю, свободу, незалежність, силу духа, мужність, патріотизм.

А наступного дня працівники бібліотеки запросили корюківчан та гостей міста на вуличну акцію «З Україною в серці». Під час акції учасники були ознайомлені з історією свята, дізналися про великий історичний шлях українського народу, про національних героїв. А на згадку, окрім гарного настрою, отримали патріотичні браслети та буклети «Цікаві факти, які змусять пишатися Україною».

Яка вона справжня, дійсно незалежна держава Україна? Про це читачі бібліотеки дізналися завітавши на відео-подорож «У моєму серці – Україна», яку супроводжувала пізнавально-виховна бесіда в ігровій формі. Найактивніші учасники отримали приємні подарунки.

На завершення бібліотекарі побажали присутнім гідно відзначити 24 серпня – свято, що передає дух патріотизму та гордості за свою націю, яка, пройшовши серйозні випробування, створила свою незалежну державу.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва