back

23 серпня 2015

Бережімо символ держави та пам’ять про відважних борців за незалежність України!


Щороку 23 серпня ми вшановуємо одну із головних національних святинь - Державний Прапор України, який є символом наших здобутків і перемог, свободи і незалежності, слави і відродження України.

У цей урочистий день в Корюківці відбулись заходи за участі голови райдержадміністрації Олександра Савченка, голови районної ради Віктора Чернухи, міського голови Ігоря Матюхи, учасників АТО, працівників підприємств, установ і організацій, громадських організацій, жителів міста.

Розпочались урочистості з патріотичного флеш-мобу. Від початку Парку Памʼяті талановита молодь Корюківщини пронесла 10-тиметровий Державний Прапор України.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова районної ради Віктор Чернуха. Відзначаючи, що День Державного Прапора є святом символу, який об’єднує всі регіони в єдину Україну, він наголосив, що українцям потрібно цінувати, шанувати і оберігати традиції свого народу, бо саме в традиціях і живе нація.

Особливим цей день є для учнів, які в рамках щорічної акції «Я громадянин України» урочисто отримують важливий в житті кожної людини документ — паспорт громадянина України. Сьогодні паспорти було вручено трьом учням міських загальноосвітніх шкіл: Валерії Кугук, Євгенії Семененко та Карині Титенко. Вручаючи документи учасникам акції, керівники району бажали учням успіхів у навчанні, старанності та цілеспрямованості, та головне — бути гідними громадянами рідної Батьківщини. Учні також отримали квіти і солодкі подарунки.

Цього року День Державного Прапору України на Корюківщині був особливим. У Парку Пам’яті було відкрито Меморіальну дошку пам’яті загиблим воїнам-захисникам, вихідцям з Корюківщини: Миколі Лущику, Павлу Висоцькому, Віталію Гиричу, Миколі Пономаренку, Олегу Науменку, Сергію Бадуненку. Почесну місію відкрити дошку памʼяті героям-землякам було надано голові райдержадміністрації Олександру Савченку та голові ГО «Корюківська спілка воїнів-учасників АТО» Сергію Милейку.

Звертаючись до присутніх, очільник району зазначив: «У пам’ять про героїчний подвиг наших земляків на цьому місці, поряд з прізвищами воїнів, які ціною свого життя вибороли перемогу в роки Другої світової війни, відкрито Меморіальний знак памʼяті тим, хто відстоював цілісність незалежної України в зоні АТО». Він також висловив віру в мирне майбутнє, чисте небо, спокій, єдність і загальнолюдське братерство.

Берегти памʼять про подвиги земляків закликав і Сергій Милейко, який також є учасником антитерористичної операції на сході країни.

До меморіальних дощок загиблим в зоні АТО та у роки Другої світової війни було покладено квіти. Учасники заходу приєднались до загальнонаціональної хвилини мовчання.


* * *

День Державного Прапора – це свято всіх поколінь українців. І з кожним роком все більше молоді долучається до відзначення національних свят. Традиційним вже став святковий патріотичний велопробіг населеними пунктами району, ініційований міською молодіжною організацією «Альтернатива». Не став винятком і цей день. Стартуючим з центральної площі міста учасникам велопробігу, присутні на зібранні побажали вдалої поїздки по славних куточках Корюківщини.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва