back

08 травня 2015

У Корюківці відбулась Всеукраїнська акція «Маки пам’яті»


З метою залучення міської громади до вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні з 5 по 8 травня центральна бібліотека проводила просвітницьку акцію "Маки пам'яті". Так, 6 травня працівники книгозбірні дарували виготовлені власноруч червоні маки своїм користувачам та перехожим на вулицях міста. Бажаючі на згадку отримували інформаційну довідку "Маки пам'яті" та запрошення на майстер-клас по виготовленню квітки. Корюківчани різного віку із зацікавленістю розпитували про появу цього символу пам'яті у світі.

Майстер-клас відбувся у читальному залі центральної бібліотеки. Ініціювала його проведення міська молодіжна громадська організація «Альтернатива». На початку заходу працівники бібліотеки розповіли присутнім про значення маку в українських народних традиціях, про появу цього символу пам’яті і примирення у світі та в Україні, зокрема. Бесіду супроводжували відеоматеріали, підготовлені Українським інститутом національної пам’яті.

Майстер-клас зібрав чимало небайдужих містян. Час промайнув швидко. Кожен учасник для себе виготовив квітку, отримав на згадку пам’ятку. А решту червоних маків було вирішено передати учасникам АТО та ветеранам Другої світової війни.

вапр
ууц
цуе
еку
паврва