back

27 квітня 2015

Книжкова весна у Корюківці


У квітні 1995 р. Генеральна конференція ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день книги і авторського права, який щорічно відзначається з 1996 року. Це данина поваги до книг та авторів. Головна мета свята – привернути увагу державних органів і читачів до книг як джерела отримання знань, мати доступ до духовних і матеріальних цінностей, розуміння краси і творчих досягнень людини. Адже книги – це вікно у світ культурного розмаїття, це міст, що з'єднує різні цивілізації у часі й просторі. Сьогодні Всесвітній день книги святкують у 190 країнах світу.

У Корюківці для всіх шанувальників і поціновувачів книги, усіх тих, хто шанує й розвиває друковане слово на центральній площі міста влаштували ярмарок дитячої книги. Працівники центральної книгозбірні провели читай-ярмарок «Книжкова весна у Корюківці», бліц-опитування «Що таке бібліотека», презентували добірку сучасної української літератури, яку всі охочі мали змогу безкоштовно почитати при умові запису до бібліотеки. Особливою популярністю користувалися викладки «Квітневий розмай літераторів Корюківщини» та «Вам, дорослі і малята, нові книжечки до свята». На згадку всі зацікавлені отримували пам’ятку-привітання «Всесвітній день книги» з побажанням нових відкриттів, реалізації творчих задумів та натхнення.

А оскільки в цей день прийнято і продавати книги, тож усі бажаючі мали змогу придбати новеньку дитячу літературу, яку пропонували учасники молодіжної організації «Альтернатива». Сподіваємось, що отримана у цей день нова книжка стане її власнику справжнім другом і порадником на довгі літа.

А районна дитяча бібліотека організувала на ярмарку цілий бібліомайданчик «Книга скликає друзів». Отож, після недільного базарування ярмарок дитячої книги для корюківчан став приємним сюрпризом, де вони мали змогу відпочити і приємно поспілкуватися.



За повідомленням
районної центральної бібліотеки

вапр
ууц
цуе
еку
паврва