back

15 квітня 2015

Назавжди в пам’яті людській


11 квітня світова громадськість згадує події, які відбувалися в 1945 році. Саме в цей день в’язні концтабору «Бухенвальд», дізнавшись про наближення союзних військ, підняли озброєне повстання. Коли в концтабір увійшли американські війська, повсталі вже перебрали на себе контроль над табором смерті. А згодом визвольна хвиля покотилася далі і були звільнені інші концтабори.

Щорічно в цей день Україна разом з усім світом вклоняється людям, які пройшли крізь жахіття нацистських катівень. Біографії цих людей - це справжні уроки мужності для молодого покоління.

У бібліотеках району цим подіям було присвячено низку заходів: оформлено книжкові полиці, тематичні викладки та перегляди літератури. Для читачів різних категорій підготовлено огляди, бесіди на теми: «Нацистські табори – геноцид проти людства (Холминська б/ф №34), «Дитинство за колючим дротом» (Наумівська б/ф №16), «Забути це неможливо» (Козилівська б/ф №11) та інші.

У центральній бібліотеці презентовано виставку-реквієм «Якщо на землі є пекло…», яку супроводжувала слайд-бесіда «Про біль і муки пам’ятайте, люди». На виставці були представлені краєзнавчі матеріали, документи з книг та періодичних видань, свідчення людей, які пройшли нацистські тортури.

З кожним роком Друга світова війна на крок, на перегорнуту сторінку віддаляється від нас. Та забути звитягу батьків, дідів, прадідів неможливо. На жаль, усе менше серед нас ветеранів, які вижили після тортур гітлерівських концтаборів, але пам’ять про них живе.

По закінченню бібліотекарі, ще раз підкреслили, що пам'ять про страждання в’язнів концтаборів є священною та побажали молоді мирного неба й спокою в рідній Україні.



За повідомленням
районної центральної бібліотеки

вапр
ууц
цуе
еку
паврва