back

01 квітня 2015

НОВЕ У РЕЄСТРАЦІЇ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ


18 березня 2015 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України № 79 «Деякі питання оформлення і видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції». Вона зобов’язує громадян, які були змушені залишити свої домівки у зв’язку з веденням бойових дій, в обов’язковому порядку повідомляти Державну міграційну службу України (далі – «ДМСУ») про своє фактичне місце проживання. Управління праці та соціального захисту населення (далі – «УПСЗН») щоденно направляє територіальним підрозділам ДМСУ списки осіб, що зареєструвалися як переселенці та отримали відповідну довідку.

Особа, що отримала довідку, повинна протягом 10 днів сповістити про своє фактичне місце проживання відповідний територіальний підрозділ ДМСУ, яка в триденний термін після цього проводить перевірку такої інформації шляхом відвідування переселенця. Якщо інформація підтверджується, то ставиться штамп на зворотному боці довідки. У випадку відсутності (не проживання) переселенця за вказаною адресою, робітник ДМСУ того ж дня повідомляє про це УПСЗН. Це є достатньою підставою для зняття з обліку відповідної особи.

Підставою для поновлення на обліку таких осіб є наявність інформації територіального підрозділу ДМС про підтвердження їх фактичного місця проживання.

У разі відсутності особи, що перебуває на обліку, під час відвідування місця її проживання вказаного у довідці, уповноваженими представниками залишається повідомлення про необхідність у 10-денний строк звернутися до відповідного територіального підрозділу ДМСУ.

Зареєстровані раніше переселенці також у двомісячний термін мають пройти зазначену перевірку та отримати штамп на зворотній стороні довідки.

Якщо не буде доведено, що особа проживає за вказаною адресою, УПСЗН має право зняти таку особу з обліку.

Довідка переселенця вважається недійсною без штампу територіального підрозділу ДМСУ.

Враховуючи вищезазначене, державна служба зайнятості, починаючи з 18 березня 2015 року, здійснює реєстрацію внутрішньо переміщених осіб за умови пред’явлення ними, зокрема, довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції з зазначеною відміткою ДМСУ про реєстрацію місця проживання. Відповідну відмітку повинні проставити в ДМСУ і безробітні, які отримали довідку до набрання чинності Постанови КМУ від 4 березня № 79.



За повідомленням
Корюківського районного центру зайнятості

вапр
ууц
цуе
еку
паврва