back

16 лютого 2015

Цей день не випадковий у житті


Щорічно український народ віддає глибоку шану всім солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам і службовцям, яким судилося пройти вогняне пекло бойових дій в Афганістані та інших «гарячих» точках нашої планети. Час і досі не загоїв рани тієї жорстокої війни. Тисячі солдатів і офіцерів за проявлені мужність, відвагу і честь при виконанні військового обов’язку були відзначені нагородами, проте багатьом не судилося повернутися до рідного дому. Ці імена залишились навічно в пам’яті та серцях співвітчизників.

Спливає час. Війна в Афганістані давно вже стала історією.15 лютого 2015-го минає 26 років з часу закінчення афганської війни, яка тривала 9 років і 51 день. У цій неоголошеній війні брали участь і хлопці з Корюківського району. Дякуючи Богу, «груз 200» тоді оминув Корюківщину.

Вшануванню цієї дати у Корюківській центральній бібліотеці було присвячено годину історичного календаря «Цей день не випадковий у житті» для гімназистів дев’ятих класів.

Бібліотекарі представили історичний екскурс тих подій, який супроводжувався демонстрацією відеоматеріалів, фото воїнів з Корюківщини, які несли солдатську службу у Афганістані. Була презентована виставка «Тривожними дорогами Афганістану», яка провела паралель між тією війною і сучасними подіями на Сході України. Війна – це завжди зло, смерть, руїни, людське горе.

Основною рисою заходу стали життєстверджуючі лейтмотиви доброти, пам’яті, любові до Батьківщини, подяка воїнам теперішнім і колишнім, віра у мирне майбутнє.



За повідомленням
центральної районної бібліотеки

вапр
ууц
цуе
еку
паврва