21 січня 2015

Аналіз

господарської діяльності промислового комплексу Корюківського району

 за підсумками січня - вересня  2019 року

 

        На початок року чисельність  наявного населення  в районі становила 25950 осіб, в тому числі, пенсіонерів налічувалося 8463 особи, дітей - 4361 особа.

    З початку року  спостерігається подальше скорочення чисельності  населення  за рахунок природного скорочення  та міграційного руху (за січень-серпень  за рахунок природного скорочення зменшилося на 270 осіб, міграційного руху на 75 осіб).

        В усіх сферах господарювання району згідно статистичних даних за підсумками 2 кварталу 2019 року налічувалося 5490 осіб штатних працівників, що складає 3,0% від усіх штатних працівників в області.

       Так, як однією з основних  галузей  промисловості району є деревообробка, в зв’язку нестабільною ситуацією на внутрішньому та зовнішніх ринках реалізації цієї продукції в звітному періоді спостерігається спад виробництва та реалізації даної продукції на більшості підприємств, має місце скорочення чисельності працівників в деревообробній галузі.

         В цілому, з початку року  на промислових підприємствах основного кола  чисельність штатних працівників  зменшилася на 160 осіб.

      Середньомісячна заробітна плата  штатного працівника Корюківського району за підсумками 1 півріччя (за статистичними даними) склала 8822 гривні.     

         Виробничу діяльність  в звітному періоді здійснювали 13 промислових підприємств основного кола району, на яких працювало  станом на 01.10.2019 року 2451 особа  штатних працівників.

       В зовнішньоекономічній діяльності обсяг експорту товарів  склав 1199,9млн.грн, що більше аналогічного періоду минулого року  на 22,4%. Питома вага експорту в загальному обсягу реалізації продукції становить 63,3%.

 

       

Аналіз

господарської діяльності  основного кола підприємств Корюківського району

 

           На початок року чисельність  наявного населення  в районі становила 25950 осіб. В тому числі, пенсіонерів налічувалося 8463 особи, дітей -4361 особа.

         Протягом  першого півріччя спостерігається подальше скорочення чисельності  населення  за рахунок природного скорочення  та міграційного руху. (За 5 місяців за рах природного скорочення зменшилося на 176 осіб, міграційного руху на 56 осіб.)

           В усіх сферах господарювання району згідно статистичних даних за підсумками 1 кварталу 2019 року налічувалося 5490 осіб штатних працівників, що складає 3,0% від усіх штатних працівників в області.

      Так, як однією з основних  галузей  промисловості району є деревообробка та в звязку нестабільною ситуацією на внутрішньому та зовнішніх ринках реалізації цієї продукції в звітному періоді спостерігається спад виробництва та реалізації даної продукції на більшості підприємств та має місце скорочення чисельності працівників в деревообробній галузі.

           В цілому, з початку року  на промислових підприємствах основного кола  чисельність штатних працівників  зменшилася на 80 осіб.

        Середньомісячна заробітна плата  штатного працівника Корюківського району за підсумками 1 кварталу (за статистичними даними) склала 7902 гривні, є більшою за середню по області на 6,5% (по області-7421 гривень). (1 півріччя- 7855 грн)   

           За підсумками січня -червня поточного року обсяг реалізації продукції підприємств району склав  1091,8  млн.грн..

Виробничу діяльність  в звітному періоді здійснювали  11 промислових підприємств основного кола району, на яких працювало  станом на 01.07.2019 року 2435 осіб  штатних працівників.

            В зовнішньоекономічній діяльності обсяг експорту товарів  склав 752,9млн.грн, що більше  ніж в 1 півріччі минулого року на 25,2%. Питома вага експорту в загальному обсягу реалізації продукції становить 61,4%,

            Продовжується реалізація    3-х інвестиційних проектів, які розпочато в попередні роки.

          

 

АНАЛІЗ
господарської діяльності промислового комплексу району
за підсумками 2017 року

 

За підсумками 2017 року індекс виробництва промислової продукції склав 102,6 %.

З приростом обсягів виробництва в порівнянні з 2016 роком працювали майже всі підприємства основного кола.

Всього реалізовано продукції (разом з лісогосподарськими підприємствами) в діючих цінах на суму 1 млрд. 579,0 млн.грн., що більше ніж в 2016 році на 9,3%, в т. ч. промислової продукції реалізовано на суму 1 млрд.407,2 млн.грн., що становить 102,5 % до обсягів реалізації 2016 року.

Із загального обсягу реалізованої продукції експортовано 55,2%.

Чисельність працюючих в промисловому комплексі (з лісогосподарськими підприємствами) станом на 01.01.2018 року становила 2375 осіб, зросла з початку року на 330 осіб, в промислових підприємствах працює 1538 осіб, в т.ч. зросла чисельність штатних працівників на підприємствах ПАТ «Слов’янські шпалери-КФТП» та ТОВ «Ванеса».

Підприємствами промислового сектору вироблялися шпалери, пиломатеріал, щит клеєний, фанера, тріска паливна, пелети та брикети паливні з відходів деревини, спирт етиловий ректифікат, вагонка дерев’яна.

Середньомісячна номінальна заробітна плата штатних працівників у всіх галузях економіки району в III кварталі становила 6756 грн. Це в 2,1 рази більше рівня мінімальної заробітної плати (3200 грн), та на 16,3% більше середньообласного показника (5807 грн). В промисловості середньомісячна заробітна плата штатного працівника є вищою за середню по району.

 

Аналіз господарської діяльності промислового комплексу району
за підсумками І півріччя 2017 року

 

Промисловий сектор економіки району в І півріччі 2017 року працював стабільно.

Індекс виробництва промислової продукції склав 90,5 %. Менше ніж в аналогічному періоді минулого року вироблено промислової продукції на підприємствах ПАТ «Слов’янські шпалери-КФТП”, ТОВ «Ванеса» та ТОВ «Екострім».

З приростом обсягів виробництва працювали деревопереробні та лісогосподарські підприємства району.

Загальний обсяг реалізації продукції в районі залишився на рівні 1 півріччя минулого року.

Питома вага реалізованої продукції на експорт склала 60,1%.

Чисельність працюючих в промисловому комплексі разом з лісогосподарськими підприємствами станом на 01.07.2017 року становить 20189 осіб та зросла з початку року на 144 особи.

Підприємствами промислового сектору вироблялися шпалери, пиломатеріал, щит клеєний, фанера, тріска паливна, пелети паливні, спирт етиловий ректифікат, вагонка дерев’яна.

Середньомісячна заробітна плата штатного працівника за підсумками 2 кварталу поточного року склала 6543 гривні та перевищила середньообласний показник на 17,1% (в області 5589 грн., в Україні 7360 грн.).

В поточному році запроваджено виробництво двох видів інноваційної продукції в районі. В галузь промисловості вкладено 84,3 млн.грн. власних коштів інвесторів.

Продовжується реалізація інвестиційного проекту «Будівництво дільниці з деревопереробки підприємства ПАТ «Слов’янські шпалери-КФТП»

 

Аналіз господарської діяльності промислового комплексу району
за підсумками І півріччя 2016 року.

 

Аналіз макроекономічних показників господарської діяльності сфер економіки району за підсумками І півріччя 2016 року засвідчує спад обсягів діяльності в промисловому секторі економіки.

Індекс виробництва промислової продукції за підсумками І півріччя 2016 року склав 59,7 %. Спад обсягів виробництва продукції спричинений скороченням обсягів виробництва на експорт на головному бюджетоутворюючому підприємстві району ПАТ «Слов’янські шпалери-КФТП”.

З приростом обсягів виробництва працювали деревообробні та лісогосподарські підприємства району.

Загальний обсяг реалізації продукції в районі зменшився на 34,7% порівняно з відповідним періодом минулого року.

Питома вага реалізованої продукції на експорт склала 69,7%.

Чисельність працюючих в промисловому комплексі станом на 01.07.2016 року становить 1054 особи та зменшилась з початку року на 11 осіб.

Середньомісячна заробітна плата штатного працівника за підсумками І кварталу поточного року склала 4159 грн., що на 16,2% перевищує середньообласний показник.

Обсяг капітальних вкладень в промисловий комплекс очікується за підсумками І півріччя поточного року близько 70 млн.грн., головним джерелом фінансування є власні кошти підприємств та організацій району.

 

Аналіз господарської діяльності промислового комплексу району

за підсумками 2015 року

 

Аналіз макроекономічних показників господарської діяльності сфер економіки району за підсумками І півріччя 2015 року засвідчує спад обсягів діяльності в галузях економіки, прискорення інфляційних процесів.

Індекс виробництва промислової продукції склав 75,5 %. Спад обсягів виробництва продукції спричинений скороченням обсягів виробництва на головному бюджетоутворюючому підприємстві району ПАТ «Слов’янські шпалери-КФТП”.

З приростом обсягів виробництва працювали деревообробні та лісогосподарські підприємства району.

Загальний обсяг реалізації продукції в районі зменшився на 15,1% в порівнянні з 2014 роком.

Питома вага реалізованої продукції на експорт склала 75,1%.

Чисельність працюючих в промисловому комплексі (з лісогосподарськими підприємствами) станом на 01.01.2016 року становить 1837 осіб, в промислових підприємствах працює 1065 осіб та зменшилася з початку року на 251 особу.

Середньомісячна заробітна плата штатного працівника за підсумками 9 місяців поточного року склала 3383 грн., що в 2,5 рази перевищує прожитковий мінімум та на 7,0% більше середньообласного показника.

Обсяг капітальних вкладень в промисловий комплекс слав близько 80 млн.грн., головним джерелом фінансування є власні кошти підприємств та організацій, питома вага яких становила понад 99% загального обсягу.

 


 

вапр
ууц
цуе
еку
паврва