back

03 грудня 2014

«Творча вітальня» зустрічає своїх талантів


У грудні на гостину до «Творчої вітальні», що діє при центральній районній бібліотеці, завітав Олексій Смальоха. Після короткого спілкування виявилось, що у цього талановитого молодого перелюбця незвичайне, як для хлопця, захоплення – вишивання. Що сам Олексій Анатолійович із багатодітної сім’ї - розповів при зустрічі. Народився у 1981 році у с. Перелюб Корюківського району. Закінчив три класи у рідному селі, а потім, оскільки мав дефект мови, продовжив навчання у Березнянській школі-інтернаті, де і навчився працювати голкою.

У вільний час хлопець працює за комп’ютером, любить прогулянки на природі. А найбільше його захоплення – вишивка. Вишивки з-під його рук виходять, як живі. Найбільше подобається вишивати ікони. На полотнах постають Микола-Чудотворець, Григорій-Побідоносець, Спаситель, Мати Божа, Апостоли.

Але і світські полотна не менш цікаві: квіти, натюрморти, роботи на дитячу тему. До всього Олексій прикладає душу, тому такі чудові виходять вишивки.

Його роботи неодноразово демонструвалися на виставках у перелюбській школі, у клубі, у бібліотеці.

Дізнавшись про «Творчу вітальню» Олексій радо відгукнувся на прохання бібліотекарів надати свої роботи для виставки. Отож із 2 по 30 грудня у читальній залі Корюківської центральної районної бібліотеки демонструється виставка вишивок Олексія Смальохи «І чужому научайтесь, і свого не цурайтесь».



За повідомленням
районної центральної бібліотеки

вапр
ууц
цуе
еку
паврва