back

27 листопада 2014

Школярам презентовано книгу місцевого автора
«Пам’яті незгасної ріка»


У жовтні цього року було видано книгу відомого на Корюківщині поета, письменника, публіциста і краєзнавця, члена Національної спілки журналістів України Ігоря Халімана «Пам’яті незгасної ріка», присвячену 70-річчю визволення України від нацистських окупантів.

27 листопада у Корюківській районній дитячій бібліотеці відбулась презентація книги учням Корюківських загальноосвітніх шкіл №1 та №4. Участь у заході взяли: голова районної організації ветеранів України Наталія Шелудько, донька ветерана Другої світової війни Людмила Лохматова, колега по перу, місцевий журналіст, автор збірок поетичних та прозових творів Віктор Божок та безпосередньо сам автор книги.

Наталія Шелудько привітала Ігоря Халімана з публікацією книги та побажала здоров’я, натхнення, подальших творчих успіхів. Так, як постійно працює з ветеранами війни, голова районної організації ветеранів України згадала деяких героїв Корюківського краю, подвиги та героїчні вчинки яких описано в книзі.

Присутні познайомились з донькою ветерана війни Людмилою Лохматовою, яка представила до уваги учасників заходу фото свого батька і коротко розповіла про його героїчні подвиги в період війни.

До вітального слова приєднався Віктор Божок, який розповів про співпрацю з автором книги й побажав йому натхнення у нових творіннях.

На завершення заходу, Ігор Халіман подарував школам свої книги, які стануть вагомою складовою військово-патріотичного виховання підростаючого покоління Корюківщини.


Довідково:

Книга «Пам’яті незгасної ріка» - це перше видання на корюківщині про воїнів-переможців, які пройшли тяжкими фронтовими дорогами, повернулися до отчого порогу і назавжди пронесли через роки гідне звання «воїнів-визволителів», книга є вагомим внеском їх гідного вшанування. Це надзвичайно цінний доробок друкованого слова для історичного минулого нашого краю… Саме на сторінках книги оживають живі краплинки спогадів фронтових побратимів про їх героїчний бойовий шлях в період Великої Вітчизняної війни.

Автор неспроста обрав тему мужності і звитяжності ветеранів та учасників війни 1941 – 1945 років, партизанів, в’язнів концтаборів і тих, хто пережив воєнне лихоліття. У його особистому публіцистичному доробку – спогади і розповіді близько півсотні таких людей. На жаль багато хто з героїв його нарисів не дожив до цього часу: Дмитро Макаренко, Феодосій Парфененко, Сергій Васюк, Василь Васильченко, Феодосій Животков, Михайло Києня, Віктор Костюк, Михайло Тихоновський, Михайло Леоненко, Іван Кухаренко та інші мужні воїни Великої Вітчизняної. Забирає вічність героїв, але пам’ять про них – не згасне.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва