back

10 листопада 2014

Квітують барвами полотна Антоніни


З 4 листопада художньо-мистецьке об’єднання «Творча вітальня», що діє при центральній бібліотеці, пропонує своїм відвідувачам виставку творчих робіт Антоніни Устименко «Квітують барвами полотна Антоніни».

Читальна зала книгозбірні прибрана неперевершеними роботами. На картинах полум’яніють маки… Ось їх цілий оберемок. Так і хочеться підійти ближче, торкнутися й переконатися, що вони навіть не акварель, а звичайний хрестик. Кольори підібрані настільки майстерно, що на відстані ледь відчутно квітковий аромат…

Антоніна Дмитрівна народилася у Ставропольському краї, виховувалася у дитячому будинку. До Корюківки її привело кохання. Виховала разом із чоловіком двох доньок. Усе життя пропрацювала на Корюківській фабриці технічних паперів. Вийшовши на заслужений відпочинок, захопилася рукоділлям, оскільки не звикла сидіти без роботи. Вишиває рушники, подушки, картини, які дарує родичам та знайомим.

«Багато хто каже, що для того, щоб вишивати, треба мати терпіння. Ні, терпіння тут ні до чого. Це треба любити. Якщо людині дано вишивати, вона буде займатися цією справою, а якщо не дано, то ніяке терпіння не допоможе. Якщо, наприклад, є бажання, але немає любові, то нічого не вийде. Тоді виріб не матиме душі», – ділиться своїми відчуттями Антоніна Дмитрівна.

У кожної з майстринь — свій неповторний творчий почерк, власна особлива манера. Це підтверджують витончені композиції Антоніни Устименко, які було представлено на виставці.

Картини вишивальниці мають, безумовно, відчутний терапевтичний вплив на тих, хто їх споглядає. Відомо, що, милуючись вигнутими лініями, які присутні у художніх творах, глядач гармонізує свій внутрішній стан, заспокоюється. А витвір флориста, окрім енергії майстра, несе в собі ще й дух рослини, силу землі і сонця.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації за повідомленням
Центральної районної бібліотеки

вапр
ууц
цуе
еку
паврва