back

Україно! Мій духмяний дивоцвіт

19 серпня 2014

Україно! Мій духмяний дивоцвіт

Голубінь над чистим золотом колосся

Через терни йшла до волі стільки літ,

І настав той світлий день, коли – ЗБУЛОСЯ!


Збулося довічне прагнення нашого народу. Збулося те, за що страждали і гинули, боролися і вболівали, для чого жили і працювали мільйони синів і дочок України – впродовж років, десятиліть, століть... Те, що було провідною зорею для геніїв її духу, – і що було їхнім непозбутнім болем і тяжкою мукою...

16 липня 1990 року Верховна Рада Української РСР дванадцятого скликання прийняла Декларацію про державний суверенітет України. 24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР постановила: проголосити Україну незалежною демократичною державою. Україна стала самостійною! У грудні 1991 року відбувся всеукраїнський референдум щодо проголошення незалежності України. На референдум було винесено лише одне питання: « Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?». І більше ніж 90 відсотків громадян відповіли «Так».

З 12 по 25 серпня в читальній залі Корюківської центральної бібліотеки працює книжково-ілюстративна виставка «Незалежна і єдина будь навіки, Україно!».

На виставці демонструється копія Акту Проголошення Незалежності України, книги у яких висвітлюється історія боротьби за незалежність України, фото-альбоми про неповторну красу і велич нашої держави та ін..



За інформацією
Корюківської центральної
районної бібліотеки

вапр
ууц
цуе
еку
паврва