back

«Ластівка української незалежності»

16 липня 2014


16 липня в центральній районній бібліотеці відбувся захід, присвячений 24-й річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України «Ластівка української незалежності», участь у якому взяв заступник голови районної державної адміністрації Олексій Мірошниченко.

Розпочинаючи зустріч, заступник голови райдержадміністрації наголосив на тому, що Декларація справила величезний вплив на трансформацію українського суспільства, завдяки таким її програмним принципам і положенням, як: створення демократичного суспільства; вимоги всебічного забезпечення прав і свобод людини; повноцінний політичний, економічний, соціальний і духовний розвиток народу України; необхідність розбудови правової держави; утвердження самоврядування народу і забезпечення його національно-культурного відродження; утвердження переваги загальнолюдських цінностей над класовими тощо.

Про Декларація про державний суверенітет України та її історичне значення в житті українців розказала бібліотекар I категорії центральної районної бібліотеки Наталія Мельникова.

На зустріч була запрошена начальник Корюківського районного управління юстиції Наталія Ющенко. Вона роз’яснила присутнім правові аспекти Декларації про державний суверенітет України. Своє бачення щодо прийняття Декларації висловив голова КММГО «Альтернатива» Володимир Онищук. Він наголосив на тому, що українському народу треба шанувати українську історію, українську мову, українську культуру, і тоді буде міцна Українська держава, яка дбатиме про своїх громадян.

Яскравості цій зустрічі надала виставка – досьє «Суверенність держави – пріоритетна цінність сучасного українця», яку презентувала провідний бібліограф центральної районної бібліотеки Тетяна Сіренко. Вона зупинялася на багатьох книжках, статтях із газет, які ілюструють історію прийняття Декларації та її значення в історії України.

На завершення заходу на чолі з постійним користувачем бібліотеки Аллою Лапою всі присутні виконали Державний Гімн України.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

вапр
ууц
цуе
еку
паврва